Korisliigan kärkijoukkueet voitokkaita

10.12.2008 Korisliigan neljä kärkijoukkuetta ottivat voitot toiseksi viimeisellä ennen joulua pelatulla kierroksella keskiviikkona. Suurimman voiton otti liigaa johtava Namika Lahti kukistettuaan kotipelissään lappeenrantalaisen kaimaseuransa LrNMKY:n pistein 83-63 (40-39).

LrNMKY aloitti Lahdessa pirteästi noustuaan 13 pisteen johtoon. Namika Lahti sai kuitenkin eron umpeen pelin puoliväliin mennessä ja hallitsi sen jälkeen loppupeliä vahvalla korinalustyöskentelyllä.

– Lappeenrannan hyvän alun jälkeen saimme oman pelimme rullaamaan ja vastustaja väsyi lopulta painostukseemme, tiivisti Namika Lahden valmentaja Sami Toiviainen.

Ray Nixon nousi tasaisen voittajajoukkueen tehokkaimmaksi 15 pisteellä. Jari Vanttaja keräsi 14 pistettä.

LrNMKY:n pisteet jakaantuivat myös tasaisesti Viljami Vanjoen tehtyä 14 ja Chanan Colmanin sekä HL Colemanin 13 pistettä. Joukkueesta puuttuivat flunssaiset Demtrius Brown ja Jouko Järvinen.

Kataja kukisti FoKoPon

Joensuun Kataja piti kotipelissään Forssan Koripojat kurissa 90-77 (45-39) -numeroin.

FoKoPo antoi Katajalle kunnon vastuksen, kun vieraat pitivät johtoa toisella neljänneksellä lähes loppuun asti. Vielä kolmannen jakson lopussakin FoKoPo rimpuili neljän pisteen päässä, mutta viimeisellä jaksolla Kataja hankki riittävän reilun eron.

Jeremiah Wood heitti Katajalle 26 pistettä ja Quinnel Brown 19.

FoKoPosta Ray Cunningham merkkautti 19 ja Vincent Hunter 17 pistettä.

Kouvot katkaisi Korihaiden voitot

Kouvot katkaisi Korihaiden neljän pelin voittoputken hakemalla Uudestakaupungista voiton Kouvolaan 88-83 (43-43) -tuloksella.

Korihait hallitsi alkupeliä, mutta Kouvot johti kolmannen jakson alkupuolelta loppuun asti muutamalla pisteellä.

Brian Swift heitti Kouvoille 18 ja Ronny LeMelle sekä Calvin Walls 16 pistettä.

Korihaiden tehokkain oli nyt Josh Gonner 23 pisteellä. Mark Zoller ja Alain Laroche tekivät 17 pistettä.

Tarmo ahdisteli KTP:tä

KTP joutui yllättävän tiukoille kotipelissään sarjajumbo Porvoon Tarmoa vastaan. Kotkalaiset käänsivät vasta lopussa pelin edukseen 87-80 (38-44) -tuloksella.

Peli alkoi odotetusti kotkalaistahdissa, mutta Tarmo nousi ohi toisella neljänneksellä ja johti kolmatta suurimmillaan 13 pisteellä. KTP nousi edelle vasta päätösjakson puolivälissä, mutta Tarmo kipusi vielä viimeisellä minuutillakin kolmen pisteen päähän.

Steve Smith rohmusi KTP:lle 29 pistettä ja 16 levypalloa. Ville Mäkäläinen pussitti 16 pistettä.

Kuudennen peräkkäisen tappion kärsineen Tarmon tehokkain oli uusi yhdysvaltalaispeluri Dewayne Richardson, joka jäi marraskuussa ilman työpaikkaa Vantaan Pussihukkien luovuttua ykkösdivisioonapaikastaan. Richardson aloitti Tarmossa 22 pisteen ja peräti 20 levypallon teholla. Steve Barnes heitti 19 pistettä.

Componenta kaatoi Hongan

Karkkilalainen Team Componenta kohensi asemiaan sarjataulukon puolivälissä otettuaan kotivoiton Espoon Hongasta 86-83 (50-36) -lukemin.

Componenta vei peliä alusta asti ja karkasi toisella neljänneksellä jo 21 pisteen johtoon. Lopussa voitto oli kuitenkin lipsahtaa vieraille, kun Monte Cummings nosti puolisen minuuttia ennen loppua Hongan ainoan kerran johtoon 82-83 -tilanteessa. Tuon jälkeen Frank Richards ja Martti Kuisma pääsivät heittämään Karkkilan voittopisteet vapaaheitoilla.

Richards heitti 18 pistettä, mutta voittajien tehokkain oli Kenneth Henderson 24 pisteellä.

Hongasta Akeem Scott teki 30 ja Ben Perkins 20 pistettä. Toipilas Kimmo Muurinen pelasi vain 13 minuuttia ja jäi pisteittä. Jukka Matinen oli yhä sivussa.

ToPo ohitti Pyrinnön

Sarjataulukon peräpäässä ToPo ohitti Pyrinnön otettuaan tamperelaisista 76-72 (44-39) -kotivoiton.

ToPo johti tasaista peliä niukasti lähes koko ajan, mutta Pyrintö piipahti edellä viimeisen neljänneksen alussa. Vielä kaksi minuuttia ennen loppua peli oli tasoissa 67-67, kunnes ToPo voitti seuraavan minuutin ratkaisevasti 7-0.

ToPon tehokkain oli alkuviikosta Porvoosta ToPoon siirtynyt Earl Drayton 17 pisteellä. Isaac Spencer nosteli 13 pistettä.

Pyrinnöstä Kurtis Rice heitti 17 ja Antti Nikkilä 14 pistettä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.