Kenya Robinson: "Mahdollisuus voittaa mestaruus saa yrittämään lujempaa"

11.12.2008 Äänekosken Huima juhli naisten Suomen cupin mestaruutta viimeksi joulukuussa 2006, jolloin Kenya Robinson ja Sanna Jämsen tahdittivat keskisuomalaiset vastaansanomattomaan 87–61 –voittoon Espoo Teamista. Sunnuntaina samat joukkueet mittelevät jälleen kerran cup-kullasta.

Espoo Teamin kokoonpano on uudistunut kahdessa vuodessa huomattavasti, mutta Huiman menestyksen takuupelaajat ovat pysyneet ennallaan - Jämsen ja Robinson.

Pelikausi 2007-08 oli äänekoskelaisittain pienoinen pettymys. Huima tipahti SM-välieristä Peli-Karhuille otteluvoitoin 0-3 eikä edennyt cupissa edes neljän parhaan joukkoon.

Kuluvalla kaudella perinteikäs seura on palannut elementtiinsä. Eräs SM-sarjan kolmannella sijalla majailevan Huiman menestyksen suurimmista syistä on ollut Sanna Jämsenin (12,7 pistettä/ 4,7 levypalloa ottelua kohden) paluu äitiyslomalta koripallokentille.

SM-sarjan parhaisiin pelaajiin jo vuosikausia kuulunut 182-senttinen, 38-vuotias Kenya Robinson (15,3/14,1) on kuitenkin varovainen arvioidessaan joukkueensa alkukauden menestystä. Robinsonin mukaan joukkueessa on ollut aineksia parempaan.

– Joukkuekemiamme ei ole ollut aivan kohdillaan viime otteluissa. Sanna on ollut flunssaisena ja minulla oli polvivaivoja, eikä joukkue pystynyt silloin tasapainoiseen peliin. Tämän viikon ajan olemme pyrkineet löytämään jälleen yhteisen sävelen ja keskittymään cup-mestaruuden tavoitteluun, pohdiskelee Robinson.

Robinsonin ja Jämsenin ohessa Huiman tehonyrkkiin kuuluvat 185-senttinen Saara Lind (6,8/5,4) sekä amerikkalaisvahvistukset Carrie Bacon (12,5/5,0) ja Erneisha Bailey (20,3/6,1/4,4 riistoa). Robinson painottaa, että äänekoskelaisittain avausviisikon yhteispelin onnistuminen on voiton tae.

– Emme voi tyytyä siihen, että pari pelaajaa tekee 20 pistettä ja muut katsovat, mitä tapahtuu. Koko avausviisikkomme tulee olla tilanteen tasalla läpi ottelun. Kaikkien pelaajien pitää tarpeen tullen kyetä tekemään pisteitä.

Kaksi vuotta sitten Kenya Robinson kuritti virhevaikeuksistaan huolimatta Espoo Teamia cup-finaalissa 18 pisteellä ja 12 levypallolla. Robinson tietää, että kyseessä ei kuitenkaan ole enää sama Espoo Team kuin joulukuun 2006 finaalissa.

– Espoo Team on todella lahjakas joukkue. Heillä on leveä materiaali ja paljon ratkaisijoita. Heitä ei voi myöskään sanoa kokemattomiksi, sillä Susanna Rinnan ja Ashley Haynesin saapumisen myötä heillä on kokemusta myös isoista peleistä.

Vertaillessa omaa joukkuettaan tulevaan finaalivastustajaan Robinson löytää useita yhtäläisyyksiä kiistakumppaneiden välillä.

– Molemmat ovat isoja, kovaa pelaavia joukkueita, jotka tahtovat hallita ottelun tempoa. Kummatkin juoksevat mieluusti nopeita hyökkäyksiä, joten sunnuntain ottelu ratkeaa pitkälti levypallopelissä.

Robinson on voittanut urallaan useammankin pelaajan tarpeiksi kultamitaleita, mutta nälkä ei kokeneen taistelijan sanojen mukaan milloinkaan sammu.

– En ole ollut polveni vuoksi parhaassa mahdollisessa kunnossa kertaakaan koko kauden aikana, mutta kun astun kentälle, annan aina kaikkeni. Kun minulle tarjoutuu mahdollisuus voittaa minkälainen mestaruus tahansa, se saa minut yrittämään vielä pikkuisen lujempaa.

Naisten Suomen cup -finaali käynnistyy Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina (14.12.) klo 14. Miesten cup-finaali pelataan ToPon ja Lappeenrannan NMKY:n välillä klo 17 alkaen samassa hallissa.

Lue myös "Suomen cup –finaalien 14.12. lipunmyynti".



Lisätietoja: http://www.basket.fi/
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia