KTP tiivisti Korisliigan kärkitaistoa

28.1.2009 Korisliigan kärki tiivistyi keskiviikkona entisestään, kun sarjanelonen KTP Basket nappasi voiton kolmantena olleesta Joensuun Katajasta. Kotkalaiset veivät kotiottelunsa lukemin 87-76 (46-38), ja näin liigan kaikki neljä kärkijoukkuetta ovat kahden pisteen sisällä toisistaan.

KTP karkasi Katajalta jo ensimmäisellä neljänneksellä. Kymmenen minuutin jälkeen peli oli 29-13, eikä Kataja noussut enää missään vaiheessa viittä pistettä kotijoukkuetta lähemmäs.

KTP oli Katajaa edellä erityisesti kolmen pisteen heitoissa, jotka se upotti lähes kaksi kertaa joensuulaisia paremmalla tarkkuudella.

Kotijoukkueen hahmoksi kohosi Damon Williams (20/9/7s). Hän sai hyvää tukea vuodenvaihteen jälkeen hyvässä vedossa ja paljon vastuuta saaneelta Sami Ikävalkolta. 19-vuotias nuorukainen pussitti 16 pistettä.

Katajan korkeimman pistemäärän, 16, linkosi Larry Blair.

LrNMKY jatkoi FoKoPon alamäkeä

Lappeenrannan NMKY jatkoi Forssan Koripoikien alamäkeä voittamalla kotiottelunsa 95-75 (49-35). FoKoPo on näin ollen voittanut joulutauon jälkeen edelleenkin vain yhden ottelun.

FoKoPo aloitti ottelun pirteästi ja johti vielä toisellakin jaksolla peliä useaan kertaan muutamalla pisteellä. Sen jälkeen iski kuitenkin totaalinen romahdus, sillä LrNMKY vei jakson viimeiset kuusi ja puoli minuuttia näytöstyyliin 23-4.

FoKoPo voitti kamppailun levypallot selkeästi 45-35, mutta hävisi heittotarkkuudessa kiistatta isännilleen. Kotijoukkueesta parhaiten onnistui HL Coleman (27/10), ja vierailijan ykkönen oli Nick Wallery (17/10).

Honka puolusti pisteet Uudestakaupungista

Espoon Honka ja Uudenkaupungin Korihait vaihtoivat paikkoja Korisliigan sarjataulukossa, kun kuudentena ollut Honka puolusti pisteet Uudestakaupungista. Honka voitti 67-53 (26-28) ja nousi sarjassa viidenneksi.

Honka ratkaisi tiukan kamppailun edukseen vasta viimeisellä neljänneksellä, jonka se voitti pistein 22-7. Vierasjoukkue heitti aavistuksen tarkemmin ja syyllistyi samalla huomattavasti vähäisempään virhemäärään.

- Joukkueeni esitti tämän kauden parasta puolustusta, mistä minun pitää olla erityisen tyytyväinen. Myös Honka pelasi varsin fiksusti, joten tämä oli valmentajienkin kannalta hieno ottelu ja hyvää harjoitusta tulevaan, Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen näki.

Vierasjoukkueen paras pelaaja oli Kimmo Muurinen (19/5). Kotijoukkueen korkeimman pistemäärän heittäneen Mark Zollerin saldoksi jäi vain (14/6).

Tarmolle neljäs perättäistappio

ToPo ei antanut armoa Korisliigan jumbojoukkueelle Porvoon Tarmolle vaan piti pisteet Helsingissä numeroin 77-66 (42-34). Tarmolle tappio oli jo neljäs perättäinen, Torppa taas nappasi kolmannen voittonsa putkeen.

Kotijoukkueen sankariksi nousi Jean Francois (21/7). Hän onnistui lisäksi riistämään pallon Tarmon pelaajilta peräti seitsemän kertaa.

Vierailijan korkeimman pistemäärän heitti Victor Morris (24/1).

Myös yhdeksäntenä majaileva Karkkilan Team Componenta onnistui repimään keskiviikon kierroksella hieman lisäeroa sarjan häntäpäähän. Joukkue voitti kotiottelunsa liigassa toiseksi viimeisenä olevaa Tampereen Pyrintöä vastaan 86-75 (38-40).

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia