Kataja voitti kärkiottelun

28.2.2009 Joensuun Kataja vahvisti kärkipaikkaansa Korisliigassa haettuun sarjataulukossa kakkosena olleesta Namika Lahdesta vierasvoiton tuloksella 96-107 (54-45). Voitto oli Katajalle jo seitsemäs peräkkäinen.

Namika Lahti johti peliä hieman ennen puoliväliä kymmenellä pisteellä, mutta Kataja käänsi otteen kolmannella jaksolla voitettuaan sen 30-14. Namika nousi vielä pari minuuttia ennen loppua kuuden pisteen päähän, mutta Kataja hallitsi loppuhetket.

Kataja osui vieraskoreihin mainiosti upotettuaan 16 kolmen pisteen koria 44 prosentin tarkkuudella.

Larry Blair heitti Katajalle 26 pistettä ja Sami Lehtoranta 20. Myös Jeremiah Wood keräsi kovat tehot 17 pisteellä ja 19 levypallolla.

Lahtelaisten tehokaksikon muodostivat Ray Nixon 30:llä ja Kurtis Rice 24 pisteellä.

KTP kukisti Korihait

KTP säilytti asemansa sarjan kärkituntumassa haettuaan voiton Uudestakaupungin Korihaista lukemin 71-81 (36-45).

Peli eteni tasaisesti KTP:n muutaman korin etumatkassa. Korihait pääsi viimeisen jakson puolivälissä vain kahden pisteen päähän, mutta KTP palautti johtonsa lopulliseen kymmeneen pisteeseen.

Durell Vinson ja Steve Smith heittivät kotkalaisille 21 pistettä mieheen.

Korihaiden tehoparin muodostivat Alain Laroche 29:llä ja Mark Zoller 22 pisteellä. Hongasta Korihaihin vuokrattu Petri Heinonen aloitti uudessa joukkueessa pelaamalla kolme minuuttia pisteittä.

Pyrintö yllätti Kouvot

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Tampereen Pyrintö haki yllätysvoiton Kouvolasta, jossa Kouvot kaatui 78-90 (44-54) -tuloksella.

Pyrintö nousi johtoon avausjakson lopulla eikä päästänyt sen jälkeen Kouvoja edelle. Peli eteni noin kymmenen pisteen vierasjohdossa niin, ettei Kouvot päässyt viimeisellä neljänneksellä enää yhdeksää pistettä lähemmäs.

Kouvot pussitti peräti 19 kolmen pisteen koria, mutta Pyrintö teki lähempää 44 pistettä Kouvoja enemmän ja vei näin voiton.

Kenneth Lowe heitti Pyrinnölle 26 ja Antti Nikkilä 23 pistettä. Perjantaina Kotkasta Pyrintöön palannut Damon Willliams aloitti 13 pisteen teholla.

Kouvoista Tuomas Iisalo heitti 20 ja Brian Swift 14 pistettä.

Honka täpärästi FoKoPoa parempi

Espoon Honka kuittasi syyskierroksella kotonaan kärsimänsä tappion FoKoPolle, mutta vain niukasti 76-75 ( 33-36) -tuloksella.

Honka voitti ensimmäisen jakson, mutta FoKoPo kaksi seuraavaa niin, että viimeinen neljännes alkoi 12 pisteen vierasjohdossa. Honka meni johtoon vasta neljä sekuntia ennen loppua Akeem Scottin nostettua loppunumerot taululle.

Hongan tehomieheksi nousi ensimmäisen pääsarjapelinsä Suomessa kahdeksaan vuoteen pelannut Tuukka Kotti. Ranskasta palannut maajoukkuemies teki kasvattiseuraansa vastaan 22 pistettä. Scott heitti 14 pistettä.

- Ihan hyvinhän tämä meni, vaikka meillä onkin joukkueena luonnollisesti vielä tekemistä ollaksemme samalla sivulla. Yritin pelata tänään mahdollisimman aggressiivisesti, kuittasi 205-senttinen Kotti, 27, onnistuneen debyyttinsä.

Ray Cunningham pussitti FoKoPolle 16 pistettä ja Jarno Nissinen sekä Ronald Yates 15.

ToPolle pisteet Karkkilasta

Kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta ToPo haki tärkeän voiton Karkkilasta 62-75 (32-30) -numeroin.

Kotijoukkue Team Componenta nousi kolmannella jaksolla 12 pisteen johtoon, mutta ToPo nousi lopulta yhtä suureen voittoon vietyään viimeisen jakson 20 pisteellä.

Jean Francois keräsi ToPolle 19 pistettä ja Isaac Spencer 18.

Componentasta Frank Richards teki 21 ja Dainmon Gonner 20 pistettä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga