Catzille ei löydy pysäyttäjää

19.2.2012 Lappeenrannan Catzin voittoputkelle naisten SM-sarjassa ei löydy pysäyttäjää. Sunnuntaina Catz haki 21. perättäisen runkosarjavoittonsa lyömällä Espoo Teamin 106–65 (52–32). Sunnuntain muut voittajat olivat Peli-Karhut ja ToPo.

Hanna Vapamaa oli Catzin tehotykki sunnuntaina.

Yolanda Jones pisti tuulemaan Forssassa.

Meriem Eerikinharju ja ToPo karistivat Keravan kannoiltaan. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Viime kauden pronssimitalisti Espoo Team joutui heti avausminuuteilla alakynteen Catzin vieraana. Laajalla arsenaalilla onnistunut kotijoukkue säkitti pelitilanneheittonsa huimalla 54,9% tarkkuudella ja pakotti espoolaiset 21 pallonmenetykseen. Catz vei pisteet lopulta selvästi 106–65 (52–32).

Catzin korkeimmista pistesaaliista vastasivat Hanna Vapamaa (21/4/3 riistoa) ja Alexandria Anderson (21/6), joiden lisäksi Jelena Reshetko (17/3), Vilma Kesänen (16/5/5 syöttöä) sekä Kirby Copeland (13/9/6 syöttöä/4 riistoa) olivat elementissään. Espoo Teamista kaksinumeroiset pisteet nakuttelivat Laura Wilson (20/4) ja Jenni Muurinen (18/5).

Catz on voittanut kaikki runkosarjan 21 otteluaan. Espoo Teamin saldo on kahdeksan voittoa ja 14 tappiota.

Peli-Karhut vaikeuksien kautta voittoon

Forssan Alku puristi sunnuntaina Feeniks-hallissa hallitsevan mestarin Peli-Karhut ahtaalle, mutta kotkalaiset karkasivat lopulta Alun kotiluolasta 78–93 (37–48)-voitto taskussaan.

Tasaisen avausjakson jälkeen Anissa Pounds aloitti seitsemällä perättäisellä pisteellään Peli-Karhujen karkumatkan. PeKa johti kolme minuuttia ennen kolmannen jakson loppua pistein 52-61, mutta kotiyleisönsä tukema Alku nousi vielä jakson lopussa Noora Järvikankaan onnistuneella kolmosella 65-63-johtoon.

Päätösjaksolla Peli-Karhut käänsi kuitenkin uudelleen Reetta Piiparin tahdittamana johtonsa 12 pisteeseen ja pysytteli turvallisen välimatkan etäisyydellä ottelun loppuun asti.

Peli-Karhujen voittopisteiden saalistuksessa kunnostautuivat Yolanda Jones (19/12), Rashanda McCants (18/9/4 syöttöä/3 riistoa), Reetta Piipari (17/2), Becca Bruszewski (12/11) ja Anissa Pounds (12/3/3 syöttöä). Alusta tuleen vastasivat Siarre Evans (21/11), Juta Jahilo (21/5) ja taas tripla-tuplaa hätyytellyt Vanessa House (13/8/9 syöttöä/3 riistoa).

Peli-Karhut nousi sarjakakkoseksi 16 voitolla ja kuudella tappiolla. Alku jatkaa sarjanelosena: 12 voittoa, 10 tappiota.

ToPo voitokas Kisahallissa

Sunnuntain kolmas voittaja oli ToPo, joka puolusti kotikenttäänsä Töölön Kisahallia ansiokkaasti sarjajumbo Keravan Energia Teamia vastaan. ToPo pöllytti keravalaisia pistein 77–57 (35–40).

Peli näytti selvältä jo avausjakson jälkeen, kun ToPo johti selvin lukemin 23–11. Keravalaiset saivat kuitenkin Sanna Heleniuksen ja Centhya Hartin johdattamana heittopelinsä kuntoon ja johtivat tauolla yllättäen viidellä pisteellä. Kolmannella jaksolla ToPon ärhäkkä puolustus riisui kuitenkin Keravan täsmäaseet, eikä päätösjaksolla kunnollista taistelua voitosta enää nähty.

Voitokkaan ToPon tehokkaimmat olivat Meriem Eerikinharju (22/4), Kaihla Szunko (13/16), Laura Saarinen (12/13/2 blokkia) ja Ellen Nurmi (13/2/3 syöttöä/3 riistoa). Keravalaisista onnistuivat tuttuun tapaan Sanna Helenius (17/4/3 syöttöä) ja Centhya Hart (16/20/3 syöttöä).

ToPo jatkaa sarjan kuudentena seitsemällä voitolla ja 15 tappiolla. Kerava on voittanut 22 ottelustaan yhden.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.