Kauhajoki tavoittelee liigapaikkaa tosissaan

12.3.2009 Kauhajoki nousi hetkeksi parrasvaloihin, kun kaudelle 2007-08 paikallisen suuren yleisseuran, Karhun, koripallomiehistö selvitti tiensä Korisliigaan. Kausi päättyi tunnetuin seurauksin ja joukkue on pelannut kuluvalla kaudella I divisioonaa. Liigavuodesta oli kuitenkin monenlaista hyötyä oppimisen kannalta. Ne kuuluisat oppirahat tuntuvat olevan käsite, joka ei ole turhasta syntynyt. Oppia tuli mm. joukkueen kokoamisesta ja varautumisesta loukkaantumisten varalle.

Kauhajoella tehdään määrätietoista työtä koripallon tason nostamiseksi paikkakunnalla ja ympäristössä. Joukkueen noustua ensimmäistä kertaa divariin vuosituhannen taitteessa lievä vauhtisokeus iski. Junioritoiminta oli lamassa muutaman vuoden kaiken energian tultua suunnatuksi miesten edustusjoukkueeseen.

 

Seuran johdossa onneksi kuitenkin havahduttiin ja juniorityöhön on panostettu viime vuosina paljon. Tuo muutaman vuoden katkos aiheutti kuitenkin sen, että omia junioreita saadaan vielä hetken odottaa edustusjoukkueeseen. Ensimmäinen vaihe on saada juniorijoukkueita nuorten SM-tason kilpailuihin. Tämän uskotaan Kauhajoella toteutuvan jo lähivuosina. Juniorimäärät ovat tasaisessa kasvussa seuran panostettua valmentajien koulutukseen ja organisoitua junioritoimintansa uusiksi.

 

Juniorityön lisäksi myös seuran lippulaivaa, edustusjoukkuetta, on kehitetty. Taustaryhmäksi nimetty joukko paikkakunnan vaikuttajia on saatu kasvatettua jo liki 20 hengen suuruiseksi. Tämä ryhmä miettii joukkueen rahoitukseen ja markkinointiin liittyviä asioita. Salissa tapahtuvan valmennuksen tueksi on kyetty lisäämään asioita, jotka nostavat ammattimaisuutta koripalloseurassa. Kattavat lääkäri- ja fysioterapiapalvelut ovat yksi osoitus panostuksesta joukkueen menestykseen.

 

Koripallo kiinnostaa myös yleisöä. Divarin suurin kotiyleisökeskiarvo, noin 500 henkilöä on tästä selkeä todiste. Kauhajoen kaupunki on Karhun tärkeä yhteistyökumppani. Karhu markkinoi 15 000 asukkaan kotikaupunkiaan ja kaupunki luo olosuhteita korkeamman tason pelaamiselle. Paikkakunnalle valmistuu mm. uusi palloilusali, jonka rakentaminen alkaa tulevana keväänä.

 

”Yhtenäisin yksikkö, joka minun aikana ollut”

 

Loppukauden odotukset Kauhajoella ovat kovat. Joukkueen tavoitteena on olla ensimmäistä kertaa pelattavien divarin pudotuspelien ykkönen ja varmistaa näin suora nousu takaisin Korisliigaan.

 

Runkosarjan ykköstila takaisi kotiedun kaikissa pudotuspeleissä. Kauhajoki on siinä kiinni, kun kolme ottelua on pelaamatta. Karhu on voittanut 17 ottelustaan 15. Salon Vilpas tosin hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

 

Vilppaan ohella sarjataulukon perusteella Karhun vahvin haastaja on Lapuan Korikobrat. Pohjanmaalla luonnollisesti nähtäisiin mielellään Karhu ja Korikobrat divarin finaalissa, mutta Salon ympäristössä asiasta oltaneen toista mieltä. Sanansa on toki sanottavana myös niillä kolmella muulla joukkueella, jotka pudotuspeleihin selviävät. Sarja on kärjen takana niin tasainen, että varmaan runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka jännitetään pudotuspelijoukkueita.

 

Karhun joukkueessa on ollut jo pitkään yksi vaikuttaja ylitse muiden. Seurassa on kuudetta kautta palkattuna sama valmentaja, Greg Gibson. Gibson oli ensin pelaajana nostamassa Karhua divariin ja pelasi myös nousun jälkeen joukkueessa. Yhden välivuoden jälkeen mies palasi Kauhajoelle valmentajan ominaisuudessa ja on siitä lähtien toiminut tehtävässään päätoimisesti.

 

Gibson kiteyttää ajatuksensa käynnissä olevan hankkeen sarjanoususta kiitoksien kera.

 

- Olen iloinen siitä, että Kauhajoella tehdään nousujohteista koripallotyötä. Taustaryhmä ja kaupunki ovat urakoineet valtavasti luodakseen joukkueelle hyvät olosuhteet. Joukkue voi kiittää tästä vain hoitamalla oman osuutensa eli voittamalla kauden viimeisen ottelun. Olemme olleet onnekkaita saatuamme Karhun joukkueeseen sopivan sekoituksen kokemusta ja nuoruuden intoa sekä taustalle hyviä tekijöitä. Uskon, että nykyinen joukkueemme olisi tänä vuonna pärjännyt myös liigatasolla kohtuullisesti.

 

- Mielestäni ykkösdivari on tänä vuonna ollut kovatasoisempi kuin vuosiin. Kaikki joukkueet pystyvät voittoihin eli sarja on niiltä osin hyvin balanssissa. Uusi pudotuspelijärjestelmä, joka mielestäni olisi pitänyt toteuttaa jo aikoja sitten, tekee divarista hyvin erilaisen kuin ennen. Divarissa tulee pian alkamaan kuudelle joukkueelle ”toinen kausi”. Kaikilla kuudella on samat mahdollisuudet voittaa divarin mestaruus eikä runkosarjan sijoitukset siinä enää paljoa paina.

 

- Uskon, että joukkue, joka pysyy terveimpänä pudotuspeleihin mentäessä ja niiden aikana, on vahvoilla. Loppupelien alettua pelataan käytännössä joka toinen päivä, joten lepo jää hyvin lyhyeksi. Lapua ja Salo tulevat meidän lisäksemme olemaan ne joukkueet, jotka muiden pitää voittaa, mutta Loimaa voi yllättää. Kotikenttäedulla on iso merkitys ja siksi yritämme voittaa runkosarjan. Olen ollut hyvin tyytyväinen joukkueeseemme tänä vuonna. Näiden kuuden vuoden aikana tämä joukko pelaajia on paras ja yhtenäisin yksikkö, joka meillä on ollut. Joukkueen harmonia, johtajuus ja kova kilpailu harjoituksissa ovat auttaneet meitä kaikkia tulemaan paremmiksi, päättää Gibson.

 

Miesten I divisioonan otteluohjelma ja tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: http://www.karhubasket.net/

Henkilöt

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia