Espoo Team haaveilee tuplasta

18.3.2009 Torstaina alkavien naisten SM-koripalloilun loppuotteluiden ylivoimainen suosikki Catz ei ole hävinnyt sarjaottelua sitten lokakuun, mutta vain finaalihaastaja Espoo Teamilla on mahdollisuus tuplamestaruuteen.

Espoolaiset kuittasivat aiemmin cupin voiton Catzin kompuroitua Huiman vieraana puolivälierissä.

- Olemmehan toki mekin menneet eteenpäin sitten cupin pelien, mutta pitää muistaa Catzin saaneen riveihinsä sittemmin (helmikuussa) Reetta Piiparin, kommentoi espoolaisten valmennuksesta vastaava tamperelainen Ilpo Rantanen.

Espoossa naisten SM-mitalit eivät ole harvinaisuuksia, mutta hopea on ollut liiankin tuttu Espoo Teamin taustaseuroissa. Viisi vuotta sitten yhteisen joukkueen perustaneista EBT on hävinnyt loppuottelut kertaalleen, mutta Hongalla on takanaan peräti neljä SM-hopeaa.

Olisi silti turha luulla, ettei Espoo Teamissa ole voittamisen kulttuuria. Kaikilla yhdeksällä kotimaan pääsarjakaudellaan loppuotteluissa pelannut Susanna Rinta on voittanut kuusi SM-kultaa. Amerikkalaispelaaja Ashley Haynes oli puolestaan juhlimassa kirkkaimpia mitaleita kahdella edelliskaudella Peli-Karhuissa.

Runkosarjan kaikissa kolmessa kohtaamisessa Espoo Team hävisi Catzille 10-12 pisteen erolla.

- Muutamia uusia ideoita lähdemme Lappeenrantaan kokeilemaan. Onneksi ensimmäinen peli on paras viidestä -sarjassa vierasjoukkueelle aika paineeton, Rantanen korostaa.

Loppuottelut alkavat torstaina (19.3.) klo 18.30 Lappeenrannassa. Espoon Tapiolassa pelataan ainakin lauantaina (21.3.) klo 14.30.

Lue myös seuraavat artikkelit



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia