Pyrintö kaatoi myös Hongan

11.4.2009 Tampereen Pyrinnön voittoputki venyi Korisliigassa jo yhdentoista pelin pituiseksi, kun Pyrintö kävi lauantaina Espoossa katkaisemassa Hongan kuuden pelin ja yhdeksän kotipelin mittaisen voittosarjan 72-78 (37-32) -tuloksella. Lauantain kierroksella selvisi lopullisesti myös viimeisetkin pudotuspelijoukkueet.

Pyrintö johti toisen neljänneksen puoliväliin asti, kunnes Honka alkoi kasvattaa suurimmillaan kahdeksaan pisteeseen kasvanutta johtoaan. Peli kallistui Pyrinnölle viimeisellä jaksolla, kun se vei viisiminuuttisen 13-0 ja käänsi Hongan 59-55 -johdon yhdeksän pisteen vierasjohdoksi. Honka ei toipunut tuosta rallista eikä päässyt enää viittä pistettä lähemmäs.

- Peli ei ollut kovin hyvä, kun pompotimme palloa vähän liikaa, mutta puolustuksemme toimi koko ajan. Voitto oli toki hieno ja lupaa jatkossakin hyvää, iloitsi valmentaja Pieti Poikola Pyrinnön ensimmäistä Espoosta tullutta voittoa lähes viiteen vuoteen.

Chris Hester heitti Pyrinnölle 20 pistettä ja Damon Williams sekä Olli Ahvenniemi 13.

Ilman flunssaista Kimmo Muurista pelanneesta Hongasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Jukka Matinen kauden piste-ennätyksellään 25 ja Akeem Scott 20 pisteellä.

Kouvot runkosarjan kakkoseksi

Kouvot varmisti runkosarjan kakkossijansa otettuaan helpon 84-61 (41-30) -kotivoiton Porvoon Tarmosta.

Kakkossijan arvo on kyseenalainen, kun pudotuspeleissä Kouvoja vastaan tulee sarjan tämän hetken kovakuntoisin joukkue Pyrintö. Joukkueet kohtaavat myös runkosarjan päätöspelissä maanantaina Tampereella.

Peli eteni noin kymmenen pisteen kotijohdossa, kunnes kolmannella jaksolla Kouvot tuplasi tuon johdon.

Roope Suonio heitti Kouvoille 22 pistettä ja Tuomas Iisalo 11. Pitkään nilkkavammasta kärsinyt Jukka Kataja palasi peliin neljän pisteen tehoin.
Raheem Moss teki Tarmolle 17 pistettä ja Matias Ojala piste-ennätyksensä 12.

Namika Lahdelle kotietu

Namika Lahti varmisti paikkansa runkosarjan kärkinelikossa ja hankki pudotuspelien kotiedun otettuaan KTP:stä 81-70 (33-26) -kotivoiton.

KTP johti vielä kolmannen jakson puolivälissä kahdeksalla pisteellä, mutta Namika Lahti nousi ohi jakson lopulla. Viimeistä jaksoa lahtelaiset johtivat koko ajan ja jakson puolivälissä kotijohto kasvoi ratkaisevasti 15 pisteeseen.

Jason Conley teki Namikalle 16 pistettä ja Ray Nixon 15.

Durell Vinson oli KTP:n tehokkain 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Robert Owens teki 17 pistettä.

LrNMKY:n tappio varmisti ToPon pudotuspelipaikan

Helsinkiläinen ToPo hävisi vieraspelinsä Uudenkaupungin Korihaille selvästi numeroin 83-59 (45-29). Tappiosta huolimatta ToPon pudotuspelipaikka varmistui, kun tuota paikkaa kärkkynyt Lappeenrannan NMKY hävisi kotipelinsä Joensuun Katajalle 85-105 (47-47) -tuloksella.

Korihait pyöritti ToPoa alusta asti ja kasvatti jo ennen kolmannen jakson puoliväliä johtonsa 30 pisteeseen.

Alain Laroche heitti Korihaille 16 pistettä ja Josh Gonner 15.

ToPon tehokkaimmaksi nousi piste-ennätyksensä 15 tehnyt Antti Niskanen. James Allen pussitti 14 pistettä.

Lappeenrannassa peli eteni kolme edellistä peliään hävinneen Katajan johdossa, mutta ratkaisevaa eroa alkoi syntyä vasta kolmannen jakson lopulla. LrNMKY pääsi vielä viimeisen jakson alussa viiden pisteen päähän, kunnes Kataja voitti pariminuuttisen ratkaisevasti 11-2.

Petri Virtanen johti Katajan 15 kolmen pisteen koria tuottanutta heittonäytöstä seitsemällä kolmosella ja yhteensä 24 pisteellä. Sami Lehtoranta teki 23 pistettä. Katajalta puuttui nivusvaivainen tehomies Jeremiah Wood.

LrNMKY:n tehoparin muodostivat Adrian Penland 24:llä ja HL Coleman 22 pisteellä.

Tappio tiesi LrNMKY:lle pudotuspelihaaveiden lopullista romuttumista.

FoKoPolle täpärä voitto Componentasta

FoKoPo haki kauden viimeisestä vieraspelistään täpärän 85-87 (39-44) -voiton Team Componentasta.

FoKoPo johti peliä lähes koko ajan, kunnes Frank Richards heitti viimeisellä minuutilla kotijoukkueen 83-82 -johtoon. Peli ratkesi viimeisellä sekunnilla, kun FoKoPon aikalisällä laatima sivurajakuvio tuotti heittopaikan Ray Cunninghamille, joka upotti voittokorin summerin soidessa.

Cunningham oli FoKoPon tehokkain 28 pisteellä. Ronald Yates nosteli 21 pistettä.

Componentan Richards heitti pelin korkeimmat pisteet 30 ja Martti Kuisma 17.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.