Korisliigan puolivälieräparit selvillä

13.4.2009 Korisliigan runkosarja tuli päätökseen maanantaina. Joensuun Kataja oli jo aiemmin varmistanut runkosarjavoittonsa, jonka myötä se saa puolivälierissä vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen ToPon Helsingistä. Muut puolivälieräparit muodostavat Kouvot-Pyrintö, Honka-KTP ja Namika Lahti-Korihait.

Puolivälierät käynnistyvät ensi lauantaina (18.4.). Poikkeuksen tekee Espoon Hongan ja KTP-Basketin muodostama pari, jonka ensimmäinen mittelö käydään jo torstaina (16.4.) Tapiolassa. Paikka välierissä heltiää kolmella voitolla.

Mestaruutta puolustava Honka varmisti runkosarjan kolmossijan voittamalla päätöskierroksella Forssan Koripojat ylivoimaisesti vieraissa 81-55. Namika Lahti otti viimeisenä joukkueena kotiedun sijoittumalla neljänneksi.

Kolmossija olisi ollut lahtelaistenkin mieleen, sillä kuudenneksi valahtanut KTP on hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän. Sen sijaan Lahti kohtaa viidenneksi tulleen Uudenkaupungin Korihait, joka on seitsemän ottelun voittoputkessa.

Viime kaudella vaille pudotuspelipaikkaa jäänyt ja nyt siis runkosarjan voittanut Kataja läksytti päätöskierroksella Lahtea lukemin 101-70.

Runkosarjakakkonen Kouvot ja Tampereen Pyrintö hakivat päätöskierroksella jo henkistä niskalenkkiä toisistaan, kun joukkueet kohtasivat sarjatilanteen kannalta merkityksettömässä ottelussa. Seitsemänneksi sijoittuneen Pyrinnön onnistui pitää elossa (78-72) voittoputkensa, joka on jo 12 ottelun mittainen.

Tarmo divariin, Componenta karsii

Yhdeksänneksi ja kymmenenneksi sijoittuneiden Lappeenrannan NMKY:n ja Forssan Koripoikien kaudet tulivat runkosarjan loppumisen myötä päätökseen.

Porvoon Tarmo sai päätöskierroksella 21 ottelun mittaisen tappioputkensa poikki kaatamalla LrNMKY:n 94-89. Siitä huolimatta Tarmon kohtalo oli jo sinetöity aiemmin. Porvoolaisseura jäi runkosarjan viimeiseksi ja ottaa vauhtia ensi kaudella I divisioonasta.

Karkkilalainen Team Componenta sijoittui runkosarjan 11:nneksi ja karsii liigapaikastaan. Paras kolmesta –menetelmällä pelattavaan karsintaan Componenta saa vastaansa I divisioonan finaalin häviävän osapuolen. Divarifinaalisarja Kauhajoen Karhun ja Salon Vilppaan välillä on tilanteessa 1-1, kun kolme voittoa vaaditaan ottelusarjan voittoon ja sen tuomaan liiganousuun.

Korisliigan runkosarjan sarjataulukko

Sarjataulukko löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta.

Korisliigan puolivälieräparit

Joensuun Kataja (1)

-

ToPo, Helsinki (8)

Kouvot, Kouvola (2)

-

Tampereen Pyrintö (7)

Espoon Honka (3)

-

KTP-Basket, Kotka (6)

Namika Lahti (4)

-

UU-Korihait, Uusikaupunki (5)

Miten pudotuspelit pelataan?

  • Pudotuspeleihin selviytyivät runkosarjan sijoille 1- 8 sijoittuneet joukkueet.
  • Pudotuspelit sisältävät puolivälierät (8 joukkuetta), välierät (4 joukkuetta), pronssiottelun (välierän hävinneet joukkueet), finaalit (välierän voittaneet joukkueet).
  • Kaikki pudotuspelisarjat pelataan "paras viidestä -järjestelmällä" eli kolme voittoa vaaditaan sarjan voittamiseen, poikkeuksena pronssiottelu.
  • Pudotuspeleissä vastakkain asetetaan kaikissa vaiheissa aina runkosarjassa parhaiten ja huonoiten sijoittunut joukkue, toiseksi paras vastaan toiseksi huonoin sijoitus, jne….(esim. jos välierissä jäljellä runkosarjan 3., 7., 1. ja 4. -> peliparit ovat 1 - 7, 3 - 4).
  • Pudotuspeleissä kotiedun (1., 3. ja 5. ottelu) saa se joukkue, joka on sijoittunut vastustajaansa paremmin runkosarjassa.
  • Pronssimitalit ratkaistaan yhdellä ottelulla. Se pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot, sarjatilanne sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi. Runkosarjan päätöskierroksen otteluista tarkemmin artikkelissa "Hongalle Korisliigan kolmossija".



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia