Kataja, Honka ja Pyrintö Korisliigan välieriin

22.4.2009 Joensuun Kataja, Espoon Honka ja Tampereen Pyrintö etenivät Korisliigan välieriin otettuaan keskiviikkona kolmannet voittonsa puolivälierissä. Kolmikko voitti ottelusarjansa suoraan 3-0 -voitoin.

Ensi keskiviikkona alkavissa välierissä Kataja kohtaa Pyrinnön. Honka saa vastaansa Namika Lahti-Korihait -otteluparin voittajan.

ToPo lähellä yllätystä Joensuussa

Keskiviikon tasaisin kamppailu pelattiin Joensuussa, jossa runkosarjavoittaja Kataja joutui tiukoille helsinkiläisen ToPon kanssa. Kataja käänsi lopussa pelin voitokseen 79-76 (36-41) -lukemin.

ToPo voitti kolme ensimmäistä jaksoa ja johti yhtäjaksoisesti avausjakson lopulta kolmannen puoliväliin. ToPo roikkui voitonsyrjässä vielä puoli minuuttia ennen loppua 75-73 -tilanteessa, mutta Kataja pääsi viimeistelemään vapaaheittoviivalta voittopisteensä.

Kataja rakensi muutenkin voittonsa vapaaheitoilla tehtyään viivalta 22 pistettä ToPon jäätyä seitsemään. ToPoa rasittivat myös 20 pallonmenetystä.

Larry Blair heitti Katajalle komeat 31 pistettä. Jeremiah Wood keräsi 20 pistettä ja 14 levypalloa.

Isaac Spencer nosteli ToPolle 16 pistettä ja Jean Francois 15.

KTP antoi vihdoin vastuksen Hongalle

Mestaruutta puolustava Espoon Honka ratkaisi ottelusarjan KTP:tä vastaan 75-62 (37-35) -kotivoitolla.

KTP antoi nyt selvästi paremman vastuksen, kuin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, sillä peli pysyi nyt tasaisena kolmannen jakson lopulle asti. Honka nykäisi 49-47 -tilanteen 57-47 -numeroihin eikä KTP päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs.

Ben Perkins teki Hongalle 18 pistettä ja Tuukka Kotti 17. Kuumeinen Kimmo Muurinen oli yhä Hongan sairaslistalla.

Ville Mäkäläinen nousi KTP:n tehokkaimmaksi 21 pisteellä. Durell Vinson teki 17 pistettä.

Pyrintö vahvempi Kouvolassa

Pyrintö haki Kouvoja vastaan ottelusarjan kolmannen voittonsa Kouvolasta 67-84 (32-34) -tuloksella.

Kouvot piti pelin tasaisena kolmannen jakson puoliväliin asti.  Peli ratkesi, kun Pyrintö nykäisi 47-48 -tilanteesta kolmiminuuttisen 47-62 -numeroihin. Viimeisellä jaksolla ei lannistunut Kouvot päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs.

Pyrintö oli taas vahvempi korin alla, jossa se voitti levypallotkin peräti 54-27.

Pyrinnön hahmo oli taas Damon Williams, joka keräsi 21 pistettä ja 14 levypalloa. Chris Hester heitti 19 pistettä.

Kouvoista pääsivät yli kymmenen pisteen vain Matt Williams 22:llä ja Calvin Walls 14 pisteellä.

Tamperelaisille voitto oli jo 15. peräkkäinen joukkueen voitettua viimeiset 12 runkosarjapeliäänkin.

Namika Lahdelle toinen voitto

Namika Lahti siirtyi voitoin 2-1 johtoon puolivälieräsarjassa Uudenkaupungin Korihaita vastaan, kun Lahdessa pelattu ottelu päättyi kotivoittoon 86 -77 (46-40).

Peli eteni lahtelaisjohdossa, mutta Korihait kärkkyi yllätysetäisyydellä viime minuuteille asti. Toiseksi viimeisellä minuutilla lahtelaiset johtivat vain 79-76, mutta voittivat loppupelin 7-1.

Kurtis Rice heitti Namikalle 20 pistettä ja Ray Nixon 17.

Korihaista Mark Zoller merkkautti 22 ja Josh Gonner sekä Alain Laroche 17 pistettä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.