Vesa Mäkäläinen: "Meille kelpaa haastajan rooli"

7.5.2009 Asiantuntijoiden pudotuspeliennakoissa Namika Lahdelle ei povattu ruusuista kevättä. Puolivälierissä Korihailla uskottiin olevan täysi mahdollisuus yllättää Lahti (Lahdelle 3-1), mutta tien piti nousta pystyyn viimeistään välierissä, jossa Hongan materiaaliylivoiman piti olla liikaa (Lahdelle 3-0). Namika Lahti lähtee lauantaina alkaviin Korisliigan finaaleihin Joensuun Katajaa vastaan jälleen haastajan asemasta. Asetelma ei kuitenkaan vaivaa läpimurtokevättään pelaavaa Vesa Mäkäläistä.

- Hyvä juttuhan se meille on, että kaikki veikkaavat Katajan vievän mestaruuden 3-0. Se tarkoittaa, että paineet ovat joensuulaisten niskassa. Meillä on joukkue hyvässä kasassa, roolitukset kunnossa ja aivan älytön joukkuehenki päällä. En ihmettele, jos finaalisarjan voitot menisivät täysin toisin päin, kertoo 22-vuotias, miesten maajoukkuerinkiin tulevaksi kesäksi nostettu Mäkäläinen.

Välierien perusteella Namika Lahden mahdollisuuksia mestaruuteen ei pidä aliarvioida. Maajoukkuemiesten Tuukka Kotin, Jukka Matisen ja Kimmo Muurisen tähdittämä Honka joutui antautumaan Namika Lahdelle suoraan otteluvoitoin 0-3. Samalla Lahti onnistui kukistamaan Hongan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996.

- Kyllä meillä oli alusta asti sellainen tunne, että me pystymme Hongan voittamaan. Totta kai niillä oli koko- ja kokemusylivoima puolellaan, mutta pudotuspeleissä henkinen valmius ratkaisee enemmän, pohtii Mäkäläinen.

Kolmessa välieräottelussa Honkaa vastaan 10,7 pistettä, 7,3 levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa ottelua kohden saalistanut Mäkäläinen saa finaaleissa painikavereikseen korin alle kokeneen Sami Lehtorannan sekä hirmulukuja runkosarjassa takoneen Jeremiah Woodin.

- Sanoisin, että Katajan pitkä kalusto on yhtä vaarallinen kuin Hongan. Erityisesti Wood on paha pideltävä, sarjan ehdottomasti paras pelaaja. Hänen varalleen täytyy keksiä jotain erikoista.

Namika Lahti esiintyi viimeksi finaaleissa keväällä 2007, jolloin Espoon Honka vei mestaruuden suoraan otteluvoitoin 3-0. Mäkäläisen mukaan nyt koossa oleva Namika Lahti -ryhmä on kahden vuoden takaista kokeneempi ja vaarallisempi.

- Meillä on paljon enemmän leveyttä kuin silloin ja nuoret kaverit ovat saaneet kaksi vuotta lisää kokemusta. Sen lisäksi tämän hetken ulkomaalaispelaajamme ovat paljon laadukkaammat kuin kahden vuoden takaiset.

Mäkäläisen mukaan Lahden täsmäase Katajan kaatamiseen on joukkuepuolustus, joka välierissä riisui tulivoimaisen Hongan täysin aseettomaksi.

- Kataja on joukkue joka tekee helposti sata pinnaa, mutta he samalla päästävät paljon pisteitä toisessa päässä. Jos me pidämme Katajan alle 80 pisteessä ja saamme hyökkäyksessä pallon liikkeelle tarpeeksi nopeasti, me olemme vahvoilla.

Katso myös "Korisliigan mitalipelien otteluohjelma".



Lisätietoja: http://www.basket.fi/

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia