Naisten puolivälierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona

20.3.2012 Naisten SM-pudotuspelit saavat lentävän lähdön keskiviikkona, kun Äänekosken Huima isännöi ToPoa ja Forssan Alku saa vieraakseen Espoo Teamin puolivälierien avausotteluiden merkeissä. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Patrice Holmesin Huima kohtaa puolivälierissä..

..Kaihla Szunkon edustaman ToPon.

Vanessa Housen Alulla on puolestaan kotietu..

..Jenni Muurisen Espoo Teamia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Äänekosken Huima haki pitkään kiinnitystä runkosarjan kakkossijaan ja suoraan välieräpaikkaan, mutta loppukauden loukkaantumiset sekä Peli-Karhujen parantunut pelivire suistivat äänekoskelaiset kolmostilalle. Runkosarjassa pelaamastaan 28 ottelusta 19 voittanut Huima on päävalmentajansa Mervi Nurmen mukaan yhä vajaakuntoinen puolivälierien aattona.

 

– Kenya Robinsonin pelaaminen tulevissa otteluissa on epävarmaa, jonka lisäksi meillä on eri pelaajilla ollut muun muassa akillesjänne- ja nilkkavaivoja. Eiköhän tässä kuitenkin ihan iskukykyinen joukkue kasaan saada, Nurmi valaisee.

 

Runkosarjan päätösviikonloppuna Huimalta oli Robinsonin lisäksi sivussa tehojenkki Madina Ali. Kokeneet Sanna Jämsen ja Maiju Bland sekä amerikkalaispelaajat Patrice Holmes ja DelaQuese Jernigan sekä tarkkakätinen Salla Viitanen tarjoavat kuitenkin äänekoskelaisille rutkasti tulivoimaa.

 

Viime kaudella aina pronssiotteluun selvinnyt ToPo puolestaan joutui jo kauden alussa vaikeiden haasteiden eteen, kun päävalmentaja Mikko Kurki astui syrjään ja pelinrakentajalupaus Anette Juvonen vetäytyi koripallokentiltä terveydellisistä syistä.

 

Uuden päävalmentajan Kari-Pekka Klingan sisäänajo kesti aikansa, mutta kevätkaudella ToPo pelasi Klingan komennossa vauhdikasta ja parhaimmillaan tehokasta koripalloa. Amerikkalaissentteri Kaihla Szunkon ja pitkään pääsarjatasolla pelanneen Alli Arppen lisäksi ToPon kantaviin voimiin ovat kuuluneet nuorisomaajoukkueista tutut Laura Saarinen, Meriem Eerikinharju, Ellen Nurmi, Kaisa Valtakari sekä Sophie Weckström.

 

– Edellisessä keskinäisessä ottelussamme ToPo heitti todella hyvin ja rakensi heittopaikat huolellisesti. Emme ole olleet puolustuspäässä kevätkauden aikana samalla tasolla kuin syksyllä, joten meidän on puolivälierien alkuun mennessä saatava puolustuksemme ja apupuolustuksemme hiottua taas kuntoon, arvioi Nurmi tulevaa sarjaa.

 

SM-runkosarjan kaikki neljä kohtaamista päättyivät Huiman voittoon (Äänekoskella 80-57, Helsingissä 52-72, Äänekoskella 71-56, Helsingissä 62-69).

 

Alulla ja Espoo Teamilla odotettavissa tasainen sarja

 

Toisessa puolivälieräparissa iskevät yhteen Forssan Alku sekä viime kauden pronssimitalisti Espoo Team.

 

Alku taisteli vuodenvaihteen jälkeen runkosarjan sijoista 2.-3. uusien ulkomaalaispelaajiensa Siarre Evansin ja Olayinka Olorunnifen tahdittamana, mutta helmikuussa Jari Marjamäen valmentaman joukkueen permanentti jouduttiin muokkaamaan uudelleen Juta Jahilon loukkaannuttua ja Henna Salomaan siirryttyä pikakomennuksella Espanjaan.

 

Jahilon ja Salomaan tilalle värvättiin neljäs amerikkalaispelaaja Ashley Awkward, joka otti välittömästi suuren roolin Olorunnifen, Evansin, Vanessa Housen ja Henna Koposen vierellä. Runkosarjan lopussa Alku joutui kuitenkin taistelemaan kynsin hampain neljännestä sijastaan Espoo Teamin raivokkaan loppukirin jälkeen.

 

Espoolaiset kärsivät läpi kauden loukkaantumisista, ja keskitalvella joukkue ajautui peräti kuuden ottelun tappioputkeen. Kevään tullen Espoo Team kuitenkin vahvistui kokeneilla Jenni Muurisella ja Susanna Rinnalla, ja runkosarjan lopussa ryhmä vastaavasti voitti kuusi perättäistä ottelua.

 

– Kun runkosarjaa oli jäljellä kuusi matsia, päätimme porukassa että loput ottelut voitetaan ja kotietu haetaan. Ensimmäinen tavoite toteutui ja toinen ei. Tässä vaiheessa runkosarja on kuitenkin jo eilistä päivää, ja keskiviikosta alkaen pelataan ihan eri pelejä, linjaa Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

 

Espoo Teamilla on vastata Alun kärkikuusikon tulivoimaan joukkueella, joka on vahva sekoitus nuoruutta ja kokemusta: kevättalvella kokoonpanoon liittyneiden Rinnan ja Muurisen lisäksi espoolaisten iskuryhmään kuuluvat mm. sentteritähti Niina Laaksonen, uransa parasta kautta pelaava Laura Wilson sekä nuoret lupaukset Evita Iiskola, Annika Holopainen ja Meral Bedretdin.

 

– Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sitten runkosarjan, mutta odottaisin aika samanlaisia pelejä kuin aiemmin. Olemme jonkin verran isompi joukkue, joten emmeköhän yritä hakea mahdollisimman paljon ratkaisuja korin alta, Larkas pohtii.

 

SM-runkosarjan neljästä kohtaamisesta Espoo Team voitti kolme (Forssassa 58–74, Espoossa 96–86, Espoossa 78–62) ja Alku yhden (Forssassa 76–67).

 

 

Naisten SM-puolivälierien otteluohjelma

  • Ke 21.3. klo 19:00 Äänekosken Huima – ToPo, Helsinki (Äänekosken liikuntatalo)
  • Ke 21.3. klo 18:30 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)
  • Pe 23.3. klo 19:00 ToPo, Helsinki – Äänekosken Huima (Töölön Kisahalli, Helsinki)
  • Pe 23.3. klo 19:00 Espoo Team – Forssan Alku (Tapiolan Urheiluhalli, Espoo)
  • Su 25.3. klo 17:00 Äänekosken Huima – ToPo (Äänekosken liikuntatalo)*
  • Su 25.3. klo 17:00 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)*

 

* = tarvittaessa

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia