25.3.2012 Gerald Lee jr.:n Prima Veroli on saanut koneensa käyntiin vaikean syyskauden jälkeen Italian LegaDuessa. Sunnuntaina Lee keräsi 12 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Veroli nousi ensimmäistä kertaa koko kauden aikana LegaDuen pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Gerald Lee jr.:n Veroli jyrää Italian LegaDuessa.

Sasu Salinin ja Union Olimpijan kotimaan liigan avaus oli voittoisa.

Virtus Bologna taipui Petsku Koposen 16 pisteestä huolimatta.

Tuukka Kotin Imola onnistui pitämään johtonsa.

Shawn Huff oli sunnuntaina hurjana --> 23 pistettä, kahdeksan levypalloa.

Joonas Cavén kunnostautui puolustuspäässä. Kuvat: Getty Images/All Over Press, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures & Francois Perthuis.

Gerald Lee jr.:n edustama Prima Veroli nousi ensimmäistä kertaa koko kaudella Italian LegaDuen pudotuspeliviivan yläpuolelle kukistettuaan sunnuntain kierroksella kotonaan liigakolmonen Scafatin pistein 85–70 (47–27).

Veroli oli rautaa avausminuuteista lähtien. Scafatin hyökkäyspeli kuihtui polttopalloksi, kun Veroli hyökkäsi omalla puolustuksellaan vieraidensa kimppuun. Tauolla eroa oli jo 20 pistettä, ja ottelun jälkipuoliskolla Veroli piti johtonsa yli kymmenen pisteen avainpelaajiaan lepuuttaessaankin.

Lee pelasi ottelussa 25 minuuttia ja heitti Verolille 12 pistettä (kakkoset 5/6, vapaaheitot 2/3). Maajoukkuesentteri haki myös kahdeksan levypalloa, riisti pallon kerran ja blokkasi yhden vastustajan heitoista. Leen lukema +/- -tilastossa oli Verolin paras: +15.

Leen lisäksi Verolin terävimmät olivat Jarrius Jackson (34/3) sekä Riccardo Cortese (16/4/3 riistoa). Veroli on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi ja isännöi nyt LegaDuen kahdeksatta sijaa 12 voitolla ja 13 tappiolla.

Salinin Olimpijalle niukka voitto Slovenian liiga-avauksessa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana aloitti ”kotimaan kautensa” Slovenian liigan ylemmässä jatkosarjassa. Olimpija joutui liiga-avauksessa tiukille Elektra Sostanjin vieraana, mutta vei lopulta 64–70 (33–34)-voiton.

Hurmiossa pelannut Elektra sinnitteli vielä pisteen päässä (57-58) kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta Olimpija hallitsi pelitapahtumia seuraavat seitsemän minuuttia puolustuksellaan Elektran saadessa vain kolme pistettä aikaan. Goran Jagodnik johdatti Olimpijan kahdeksan pisteen karkumatkalle, joka säilyi ottelun loppuun asti.

Salin pelasi Olimpijan paidassa 34 minuuttia ja linkosi yhdeksän pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 2/5, vapaaheitot 1/2). Salin nappasi myös kolme levypalloa sekä kirjasi tililleen syötön, riiston ja blokin.

Olimpijan tehomies oli Vladimir Dasic (20/7/3 syöttöä), Elektraa kannattelivat Dorde Lelic (15/3/7 syöttöä) sekä Tadej Horvat (14/3/5 syöttöä).

Koposelle 16 pistettä, Bologna romahti Sassarin vieraana

Virtus Bolognan vaikeat viikot Italian Serie A:ssa jatkuvat. Lauantaina Bologna hävisi neljännen kerran kuudessa ottelussa, kun Sassari jyräsi Bolognan ohi Serie A:n kärkikolmikkoon hakemalla vastaansanomattomasti 89-55 (51-30)-voiton.

Sassari dominoi kenttää jokaisella pelin osa-alueella ja teki Bolognan hyökkäyksestä ylivarovaista. Sassari johti ottelua parhaimmillaan lähes 40 pisteellä Travis Dienerin (20/3/6 syöttöä), Quinton Hosleyn (19/4/3 syöttöä/3 riistoa) ja Drake Dienerin (17/7) raivatessa tietä.

Koponen oli Bolognan yksinäinen valopilkku kerätessään 36 minuutissa 16 pistettä (kakkoset 5/7, kolmoset 2/6), kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Koposelle tosin merkittiin myös viisi pallonmenetystä.

Bologna tipahti sarjataulukossa neljänneltä sijalta suoraan kuudennelle sijalle tilillään 14 voittoa ja 10 tappiota.

Kotin Imola piti johtonsa

Tuukka Kotin Aget Imola onnistui pitämään hankkimansa johdon Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella.

Imola jätti tehokkaalla puolustustyöskentelyllään Conad Bolognan parhaimmillaan 20 pisteen takaa-ajoasemaan, mutta passivoitui tauon jälkeen. Bolognan Tre Kelley (21/4) toi joukkueensa kahden pisteen päähän (48–46), kunnes Imola haki ratkaisevan eron kaukoheitoillaan.

Kotti kuului Imolan tehojaostoon nostelemalla 27 minuutissa 11 pistettä (kakkoset 5/7, vapaaheitot 1/6) ja noukkimalla seitsemän levypalloa. Forssalaislähtöinen sisäpelaaja riisti myös pelivälineen vastustajilta neljä kertaa ja antoi yhden syötön. Kotin lisäksi Imolalta nousivat esiin Ronald Dupree (17/12/3 syöttöä/4 riistoa) ja Trent Whiting (16/6).

Imola on voittanut 24 ottelustaan 10 ja jakaa LegaDuen sijat 10.–12. Piacenzan ja Ostunin kanssa.

Huffin tehoilta päättyi tappioon

Shawn Huff kuului Italian LegaDuen sunnuntaikierroksen tehokkaimpiin pelaajiin, kun Huffin edustama Forli pelasi vierasottelun Jesiä vastaan. Muhkeat 38 minuuttia pelannut Huff säkitti 23 pistettä (kakkoset 5/9, kolmoset 3/5, vapaaheitot 4/6) ja haki kuusi levypalloa, mutta joutui poistumaan kentältä tappio niskassaan Jesin puolustettua kotikenttäänsä pistein 81–79 (43–29).

Huff ja Terrence Roderick (27/6/3 riistoa) nostivat kahteen pekkaan Forlin 16 pisteen takaa tasoihin viimeisellä peliminuutilla, mutta kotijoukkueen Michele Maggiolin viime hetken vapaaheitot sinetöivät voiton Jesille. Jesin tehokkain oli Jeffrey Brooks (25/9).

Forli jatkaa LegaDuen jumbona seitsemällä voitolla ja 17 tappiolla.

Cavén kunnostautui Joventutin voitossa

Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva 211-senttinen, 19-vuotias Joonas Cavén kunnostautui lauantaina Espanjan Adecco Platassa, kun hänen edustamansa CB Prat Joventut haki komean 90–75 (43–39)-voiton Las Rozasista. Joventut nousi voitollaan liigan viidennelle sijalle (13 voittoa, kahdeksan tappiota) ja tiputti vastaavasti Las Rozasin kolmanneksi.

Joventutin voiton hyökkäyspään avainpelaajina riehuivat Marco Todorovic (28/5) ja Albert Ventura (22/2/5 syöttöä), mutta joukkueen avausviisikkoon kuulunut Cavén ansaitsi 20 peliminuuttia erinomaisella puolustuksellaan. Vahvan puolustuspelinsä lisäksi Cavén heitti kuusi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/7, vapaaheitot 1/2) sekä poimi kaksi levypalloa.

Nicholas Wolf (20/7/3 syöttöä) oli Las Rozasin paras pelaaja.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.