Alku haastaa Catzin naisten välierissä

27.3.2012 Naisten SM-välierät pyörähtävät käyntiin torstaina suurimpien ennakkosuosikkien kotisaleissa Lappeenrannassa ja Kotkassa. Runkosarjassa vain yhden tappion kärsinyt Catz saa välieräsarjassa vastaansa Forssan Alun, joka suisti paikkapuolustuksellaan Espoo Teamin puolivälieristä kesälaitumille.

Vanessa House ja Forssan Alku käyvät vain yhden tappion kauden aikana kärsineen Catzin kimppuun välierissä.

Viime kauden MVP Dionne Pounds johdattaa Catzit kiihkeään välieräsarjaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Forssan Alun ja Espoo Teamin puolivälieräsarjan saattamiseksi loppuun vaadittiin täydet kolme ottelua, mutta joukkueiden suoritustasoissa oli sarjassa merkittävä ero. Alku pakotti täsmäaseellaan paikkapuolustuksella espoolaiset turvautumaan lähes poikkeuksetta kaukoheittoihin, jotka eivät toisen osaottelun viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta juurikaan uponneet.

 

Vaikka Alku onkin selviytynyt pitkän tauon jälkeen mitalipeleihin, päävalmentaja Jari Marjamäen mukaan joukkue etenee välieriin edelleen nöyrällä asenteella.

– Sanoin ennen puolivälieräsarjan alkua forssalaisille, että Espoo Team on sarjan ennakkosuosikki. Välieriin lähdettäessä ei ole sanottavana kahta sanaa siitä, kumman tästä ottelusarjasta pitäisi finaaliin edetä, viittaa Alun päävalmentaja Jari Marjamäki Catzin uskomattomaan putkeen: 27 voittoa runkosarjan 28 ottelusta sekä ylivoimainen Suomen cupin mestaruus.

– Varmaa on myös, että se, mikä puri Espoo Teamia vastaan, ei toimi Catzin tasoista leveää ja ratkaisuvoimaista joukkuetta vastaan. Puolivälieräsarja antoi meille kuitenkin itsevarmuutta jatkoon, ja onhan tässä pari päivää aikaa setviä kuvioita, Marjamäki jatkaa.

Runkosarjan voitto takasi Catzille suoran välieräpaikan, joka tuli joukkueelle kuin taivaan lahjana, sillä pelinrakentaja Vilma Kesänen loukkasi nilkkansa viimeisessä runkosarjaottelussa. Kesäsen nilkka on sittemmin parantunut odotuksien mukaan ja joukkue odottaa kasvavalla innostuksella välierien alkua.

– Vilma treenasi jo tänään hyvin muiden mukana, ja muutkin flunssakierteet sun muut sairastelut alkavat olla ohitse. Puolentoista viikon tauko tuli hyvään saumaan, nyt pääsemme tuoreilla jaloilla liikkeelle, kertoo Catzin päävalmentaja Mika Haakana joukkueensa tunnelmista.

Runkosarjan otteidensa perusteella Catz olisi ennakkosuosikki pudotuspelikamppailuihin jokaista SM-sarjan vastustajaa vastaan, eikä Alku ole poikkeus: lappeenrantalaiset voittivat neljä otteluaan Alkua vastaan keskimäärin 22,0 pisteen voittomarginaalilla. Haakana ei kuitenkaan suostu vetämään runkosarjakohtaamisista turhan pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

– Alku on nyt ihan eri joukkue kuin kuukausi sitten. Olayinka Olorunnife ja Ashley Awkward pelaavat erittäin hyvällä tasolla. Joukkueen kärkiviisikko on todella vaarallinen, ja otteluissa Espoo Teamia vastaan heidän puolustuksensa toimi erinomaisesti. Alku on mestaruuskelpoinen joukkue, ja meidän on suhtauduttava heihin vakavasti.

Catzin ja Alun ensimmäinen kohtaaminen käydään torstaina 29.3. Lappeenrannassa klo 18:30 alkaen. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia