Alku haastaa Catzin naisten välierissä

27.3.2012 Naisten SM-välierät pyörähtävät käyntiin torstaina suurimpien ennakkosuosikkien kotisaleissa Lappeenrannassa ja Kotkassa. Runkosarjassa vain yhden tappion kärsinyt Catz saa välieräsarjassa vastaansa Forssan Alun, joka suisti paikkapuolustuksellaan Espoo Teamin puolivälieristä kesälaitumille.

Vanessa House ja Forssan Alku käyvät vain yhden tappion kauden aikana kärsineen Catzin kimppuun välierissä.

Viime kauden MVP Dionne Pounds johdattaa Catzit kiihkeään välieräsarjaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Forssan Alun ja Espoo Teamin puolivälieräsarjan saattamiseksi loppuun vaadittiin täydet kolme ottelua, mutta joukkueiden suoritustasoissa oli sarjassa merkittävä ero. Alku pakotti täsmäaseellaan paikkapuolustuksella espoolaiset turvautumaan lähes poikkeuksetta kaukoheittoihin, jotka eivät toisen osaottelun viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta juurikaan uponneet.

 

Vaikka Alku onkin selviytynyt pitkän tauon jälkeen mitalipeleihin, päävalmentaja Jari Marjamäen mukaan joukkue etenee välieriin edelleen nöyrällä asenteella.

– Sanoin ennen puolivälieräsarjan alkua forssalaisille, että Espoo Team on sarjan ennakkosuosikki. Välieriin lähdettäessä ei ole sanottavana kahta sanaa siitä, kumman tästä ottelusarjasta pitäisi finaaliin edetä, viittaa Alun päävalmentaja Jari Marjamäki Catzin uskomattomaan putkeen: 27 voittoa runkosarjan 28 ottelusta sekä ylivoimainen Suomen cupin mestaruus.

– Varmaa on myös, että se, mikä puri Espoo Teamia vastaan, ei toimi Catzin tasoista leveää ja ratkaisuvoimaista joukkuetta vastaan. Puolivälieräsarja antoi meille kuitenkin itsevarmuutta jatkoon, ja onhan tässä pari päivää aikaa setviä kuvioita, Marjamäki jatkaa.

Runkosarjan voitto takasi Catzille suoran välieräpaikan, joka tuli joukkueelle kuin taivaan lahjana, sillä pelinrakentaja Vilma Kesänen loukkasi nilkkansa viimeisessä runkosarjaottelussa. Kesäsen nilkka on sittemmin parantunut odotuksien mukaan ja joukkue odottaa kasvavalla innostuksella välierien alkua.

– Vilma treenasi jo tänään hyvin muiden mukana, ja muutkin flunssakierteet sun muut sairastelut alkavat olla ohitse. Puolentoista viikon tauko tuli hyvään saumaan, nyt pääsemme tuoreilla jaloilla liikkeelle, kertoo Catzin päävalmentaja Mika Haakana joukkueensa tunnelmista.

Runkosarjan otteidensa perusteella Catz olisi ennakkosuosikki pudotuspelikamppailuihin jokaista SM-sarjan vastustajaa vastaan, eikä Alku ole poikkeus: lappeenrantalaiset voittivat neljä otteluaan Alkua vastaan keskimäärin 22,0 pisteen voittomarginaalilla. Haakana ei kuitenkaan suostu vetämään runkosarjakohtaamisista turhan pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

– Alku on nyt ihan eri joukkue kuin kuukausi sitten. Olayinka Olorunnife ja Ashley Awkward pelaavat erittäin hyvällä tasolla. Joukkueen kärkiviisikko on todella vaarallinen, ja otteluissa Espoo Teamia vastaan heidän puolustuksensa toimi erinomaisesti. Alku on mestaruuskelpoinen joukkue, ja meidän on suhtauduttava heihin vakavasti.

Catzin ja Alun ensimmäinen kohtaaminen käydään torstaina 29.3. Lappeenrannassa klo 18:30 alkaen. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia