Huima mykisti Peli-Karhut välieräavauksessa

29.3.2012 Naisten SM-välierät alkoivat torstaina Äänekosken Huiman osalta ryöstöretkellä, kun Huima kaatoi hallitsevan mestarin Peli-Karhut Kotkassa 55–66 (35–31). Toisessa välieräparissa Alku piinasi Catzia pitkään, mutta runkosarjavoittaja haki lopulta odotetun 86–60 (41–35)-voiton.

DelaQuese Jerniganin Huima kävi ryöstöretkellä Kotkassa.

Kirby Copelandin Catz haki odotetun avausvoiton välierissä. Kuvat: Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Kevättalvella alkukauden yskähtelyistä toennut Peli-Karhut hyppäsi kuskin paikalle välieräavauksen ensi minuuteilla ja johti 12 minuutin pelin jälkeen odotetusti 27–15. Seurattuaan suosikkijoukkueensa vahvaa alkurynnistystä joutui kotkalaisyleisö kuitenkin pettymään, kun Huima sieppasi puolustuksellaan pelitapahtumat komentoonsa ja vei kotikenttäedun 55–66 (35–31)-voitollaan.

Peli-Karhujen joukkuehyökkäys oli viimeiset 25 minuuttia vain Reetta Piiparin (18/1/4 syöttöä/3 riistoa) onnistumisten varassa. Kovatasoiset ulkomaalaispelaajat Yolanda Jones, Rashanda McCants ja Becca Bruszewski viimeistelivät kolmeen pekkaan yhteensä 21 pistettä ja heittivät pelitilanneheittonsa vain 21,1% tarkkuudella.

– Ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme passiivisia, mutta toiseen jaksoon lähdettäessä teimme ryhtiliikkeen puolustuspäässä ja saimme sen avulla itse onnistumisia. Sumputimme erinomaisen hyvin korin alta, eivätkä Peli-Karhujen amerikkalaiset eivät saaneet yhtään helppoa koria, kertasi Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi ottelun ratkaisua.

Huiman tehot keskittyivät seitsemälle pelaajalle. Amerikkalaiset Patrice Holmes (12/10), DelaQuese Jernigan (12/9/3 syöttöä), Madina Ali (12/9/3 riistoa) sekä Kenya Robinson (11/11/3 syöttöä/2 blokkia) muodostivat joukkueen selkärangan.

Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Äänekosken hiidenpadassa.

– Toinen peli on taas aivan uusi koetus. Toivottavasti olemme silloin hereillä alusta alkaen, arvioi Nurmi tulevaa.

Catz mursi Alun paikkapuolustuksen

Runkosarjassa vain yhden tappion kärsinyt Lappeenrannan Catz isännöi välieräavauksessa Forssan Alkua, joka tiputti puolivälieristä Espoo Teamin.

Catz dominoi ottelun levypallopeliä täysin suvereenisti (56–32), mutta joukkueen hyökkäyspeli yski ottelun avauspuoliskolla Alun paikkapuolustuksen kourissa. Forssalaiset upottivat myös kaukoheittonsa korkein tarkkuuksiin pitäen lappeenrantalaisia varpaillaan.

Kolmannella jaksolla Catz alkoi kuitenkin ajaa aggressiivisemmin kohti koria aiheuttaen Alun paikkapuolustuksen murtumisen. Viimeisen kymmenminuuttisen Catz veikin 24-9 varmistellen 86–60 (41–35)-voittoaan.

– Hyvän alun (8-0) jälkeen menetimme ottelun hallinnan. Alku puolusti erittäin hyvin ja välillä tuntui siltä, että he eivät heitä yhtä ainutta heittoa ohi, summasi Catzin päävalmentaja Mika Haakana ensimmäisen puoliajan.

– Kolmannella jaksolla ymmärsimme kuitenkin, että paikkaa ei murreta heittämällä pelkkiä hyppyheittoja. Kun aloimme ajaa kohti koria, tulostakin alkoi syntyä.

Catzin parhaaksi pistenikkariksi nousi viisi kolmosta kairannut Dionne Pounds (19/2), jonka lisäksi Alexandria Anderson (15/18), Jelena Reshetko (14/11/5 syöttöä) ja Kirby Copeland (14/10/5 syöttöä/3 riistoa) olivat totutun hyviä. Alulta Vanessa House (16/7/4 syöttöä) ja Henna Koponen (16/5) pelasivat ennakkoluulottomasti.

Alku isännöi välieräsarjan toista osaottelua Forssassa sunnuntaina. Naisten SM-finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.