Catz ja Huima voiton päähän finaaleista

1.4.2012 Molemmat naisten SM-välieräparit ovat kahden pelatun ottelun jälkeen katkolla. Lappeenrannan Catz haki Forssan Alusta vakuuttavan 69–100 (39–47)-vierasvoiton, kun taas Huima pyöritteli Peli-Karhuja Äänekosken liikuntatalon huutomyrskyssä 69–66 (33–37).

Sanna Jämsenin Huima yllätti Peli-Karhut toistamiseen.

Alexandria Anderson johdatti Catzin voiton päähän finaaleista. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Suurinumeroisista voittolukemista huolimatta Catz ei päässyt Forssassa helpolla. Alku tuli otteluun kovalla intensiteetillä, hallitsi levypallopeliä ja villitsi kotiyleisöään rynnistämällä toisen jakson puolivälissä jo 39–28-johtoon.

Tauon lähestyessä kentän otti haltuunsa Catzin Alexandria Anderson, joka alkoi viimeistellä hartiavoimin pisteitä. Anderson nakutti viiden minuutin aikana 12 pistettä ja johdatti Catzin kahdeksan pisteen taukojohtoon.

Kolmannella jaksolla Catz tiivisti levypallopelaamistaan, sai pallonmenetyksensä kuriin ja väsytti forssalaiset vauhtipelillään. Päätösjakso oli enää muodollisuus, ja Catz siirtyi voiton päähän SM-finaaleista 69–100 (39-47)-voitollaan.

– Olimme ottelun alussa selvästi jaloissa Alun painaessa päälle. Kun paransimme tauolla levypallo- ja irtopallopeliämme, yksinkertaiset asiat siivittivät kuitenkin meidät selkeään voittoon. Erikoiskiitos Alexandria Andersonille, joka piti meitä elossa vaikeilla hetkillä, analysoi Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

Anderson (28/6) nakutti kaikkiaan 24 pistettä ottelun avauspuoliskolla. Vireessä olivat myös Jelena Reshetko (19/5/5 riistoa) sekä Kirby Copeland (18/8/8 syöttöä/3 riistoa). Alusta erottuivat Vanessa House (17/5/3 syöttöä), Olayinka Olorunnife (12/10) ja Siarre Evans (12/18/2 blokkia).

Catzilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja keskiviikkona Lappeenrannassa.

– Pitää olla valmis siihen, että Alku tulee kovalla intensiteetillä kolmanteenkin peliin. Tarkoitus ei ole enää palata tällä kaudella Forssaan, linjaa Haakana.

Huima hurmosvoittoon huutomyrskyssä

Välierien avausottelussa yllätysvoiton Kotkasta hakenut Äänekosken Huima työnsi hallitsevan mestarin Peli-Karhut kuilun partaalle sunnuntaina. Huima nujersi Peli-Karhut 400-henkisen kotikatsomonsa edessä pistein 69–66 (33–37) ja siirtyi voiton päähän SM-finaaleista.

- Alku oli taas niin nihkeää, että mietin, tuleeko pelistä yhtään mitään. Saatuamme pelin hallintaan Peli-Karhut pisti muutaman todella kovan kolmosen, mutta pidimme lopussa päät kylmänä, huokaisi Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

Peli-Karhut johti ottelua toisen jakson lopulla parhaimmillaan lukemissa 30-37, ennen kuin Huima nousi puolustuksellaan mukaan peliin. Pelitilanneheittonsa järjestäen rautoihin kivittäneet joukkueet etenivät tasatahtia aina viimeiselle minuutille. Yolanda Jones vei Peli-Karhut viimeisen minuutin alussa 65–66-johtoon, mutta Sanna Jämsen upotti ratkaisukorin kahdeksan sekuntia ennen loppua ja Peli-Karhujen seuraavan heiton epäonnistuttua Kenya Robinson heitti loppuluvut vapaaheittoviivalta.

Huiman pistekuningatar oli Patrice Holmes (16/3), jota tahdittivat DelaQuese Jernigan (14/8), Sanna Jämsen (12/12/3 syöttöä/2 blokkia) sekä Kenya Robinson (12/10). Peli-Karhujen avausottelussa vaatimattomille tehoille jääneet amerikkalaiset Rashanda McCants (20/9/3 riistoa), Yolanda Jones (12/11) ja Becca Bruszewski (10/10/3 syöttöä) pelasivat sunnuntaina tilastojen valossa hyvin.

Huimalla on nyt kolme mahdollisuutta varmistaa SM-finaalipaikkansa. Ensimmäinen mahdollisuus koittaa keskiviikkona Kotkassa.

– Kaksi vuotta sitten johdimme Catzia vastaan välierissä 2-0, mutta jouduimme pronssiotteluun. Nyt yritämme olla ajattelematta ottelusarjan tilannetta ja keskitymme otteluun kerrallaan, vakuuttaa Nurmi.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.