Koposen Bologna ja Rannikon Varese kohentelivat asemiaan

1.4.2012 Petteri Koposen Virtus Bologna ja Teemu Rannikon Cimberio Varese kohentelivat sunnuntaina asemiaan Italian Serie A:n pudotuspelikaaviossa. Bologna tukahdutti puolustuksellaan Biellan 62–53 (35–24) ja Varese löi kotonaan Sassarin 85–79 (45–29).

Petteri Koposen Virtus Bolognan puolustus piti.

Teemu Rannikon Varese on yhä kiinni Serie A:n pudotuspelipaikassa.

Sasu Salinin Union Olimpija saalisti kaksi voittoa Slovenian liigassa.

Imolan Tuukka Kotti rymisteli tupla-tuplan.

Maajoukkuemies Ville Kauniston tehokausi jatkuu.

Joonas Cavénin Joventut nousi jo Adecco Platan kakkoseksi. Kuvat: Getty Images/All Over Press, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Edellisestä kuudesta ottelustaan vain kaksi voittanut Virtus Bologna sai rakkikoirapuolustuksensa pitkän tauon jälkeen kohdilleen Angelico Biellaa vastaan. Sunnuntaina Biella teki kolmannella jaksolla 23 pistettä, mutta muilla kolmella jaksolla yhteensä vain 30 pistettä ja kärsi Bolognalle 62-53 (35-24)-vierastappion.

Influenssasta toipuva Koponen pelasi ottelussa ”vain” 30 minuuttia ollen joukkueensa toiseksi paras korintekijä 13 pisteellään (kakkoset 5/6, kolmoset 1/5). Koponen sieppasi myös levypallon, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kerran. Koposen lisäksi Giuseppe Poeta (15/3/7 syöttöä) ja Viktor Sanikidze (12/11) kantoivat kortensa kekoon voitossa.

Biellan ylhäinen yksinäinen oli Aubrey Coleman (25/3/7 riistoa), joka tykitti kolmannella jaksolla 15 pistettä.

Virtus Bologna jakaa Serie A:n 5.-7. sijat Sassarin ja Pesaron kanssa.

Rannikon Varese karkasi toisella jaksolla

Virtus Bolognan lisäksi Teemu Rannikon Cimberio Varese haki pudotuspeliasetelmia ajatellen tärkeän voiton nipistämällä Sassaria pistein 85–79 (45–29).

Ottelun ratkaisu kulminoitui toisella kymmenminuuttisella, jonka Varese vei Rok Stipcevicin 15 pisteen tahdittamana 32–12. Sassari kuroi eron alle kymmenen pisteen, mutta ei päässyt enää päätösjaksolla kuutta pistettä lähemmäksi.

Vaihdosta peliin tullut Rannikko uurasti 27 minuuttia, heitti kuusi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/3, vapaaheitot 1/2), nappasi kaksi levypalloa, jakoi kolme syöttöä sekä riisti pallon viisi kertaa. Varesen parhaat olivat Rok Stipcevic (19/2/6 syöttöä) ja Yakhouba Diawara (19/3).

Sassaria kannattelivat Drake Diener (21/7/3 syöttöä) ja Travis Diener (20/4/3 syöttöä).

Varese on voittanut 13 ja hävinnyt 12 ottelua. Joukkue jakaa Serie A:n 8.-9. sijat Avellinon kanssa.

Salinin Olimpijan materiaaliylivoima kestää

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana voitti molemmat ottelunsa Slovenian pääsarjan Liga Telemachin ylemmässä jatkosarjassa. Keskiviikkona Olimpija ryöpytti Zlatorogia kotonaan 73–61 (35–36) ja sunnuntaina joukkue kaatoi Helios Domzalen vieraissa 59–65 (38–28). Olimpija on voittanut kaikki kolme otteluaan.

Molemmissa otteluissa vastustajajoukkue piti Olimpijaa naruissa kolmannen jakson puoliväliin asti, kunnes Euroliigaakin pelanneen ljubljanalaisjoukkueen materiaaliylivoima alkoi näkyä.

Zlatorogia vastaan Olimpijan kantoi voittoon Vladimir Dasic (18/9/5 syöttöä/4 riistoa),  Domzale-ottelussa ykköskorintekijä oli Salin 13 pisteellään (kakkoset 4/4, kolmoset 0/1, vapaaheitot 5/7). Lisäksi Salin haki neljä levypalloa ja riisti pallon kerran. Zlatorog-ottelussa Salin kärsi virhevaikeuksista, mutta ehti upottaa viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 1/4) sekä riistää pallon kahdesti.

Kotti kaappasi tupla-tuplan

Tuukka Kotti tyylitteli tupla-tuplan Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella Aget Imolan isännöidessä Piacenzaa. Kotin hyvästä iltapuhteesta huolimatta Piacenza vei jatkoaikavoiton pistein 77–81 (38–31, 66–66).

Piacenzan Alan Voskuil vei vapaaheittoviivalta joukkueensa tasoihin vain kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Voskuil tiputti heti kättelyssä viidellä perättäisellä pisteellään Imolan kyydistä.

Kotti uurasti ottelussa 36 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä, nakutti 10 pistettä (kakkoset 5/8), repi 12 levypalloa, blokkasi kaksi vastustajan heittoa ja riisti pallon kerran. Imolan tehokkain oli Patricio Prato (14/2/3 syöttöä), kentän paras oli Piacenzan Voskuil (26/3/4 syöttöä/3 riistoa).

Aget Imola on voittanut yhdeksän ja hävinnyt 15 ottelua, joukkue jatkaa LegaDuen 13. sijalla.

Huffin Forli jatkaa jumbona

Shawn Huffin Forli ei onnistunut katkaisemaan tappiokierrettään Italian LegaDuessa. Forlin kaatoi sunnuntaina vierasjoukkue Brescia pistein 84–93 (35–46).

Forli ei onnistunut puolustuspäässä pitämään vieraiden Ryan Thompsonia (22/6/3 syöttöä/4 riistoa) ja Leemire Goldwirea (26/5/6 syöttöä) hallinnassa. Suhteellisen tasaisista loppulukemista huolimatta ottelu pysyi loppuun asti Brescia hallinnassa.

Huff ehti pelata 38 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä ja kerätä 11 pistettä (kakkoset 0/5, kolmoset 3/6, vapaaheitot 2/2), neljä levypalloa ja riiston. Terrence Roderick (31/6/4 syöttöä/3 riistoa) jaksoi taistella Forlista loppuun asti.

Forli pysyy LegaDuen jumbosijalla seitsemällä voitolla ja 17 tappiolla.

Kaunisto vireessä, Bloisin voittoputki katkesi

Ville Kauniston edustaman ADA Blois Basketin neljän ottelun mittainen voittoputki Ranskan NM1-liigassa katkesi lauantain huippuottelussa liigan kolmossijaa tavoitelleiden otteluiden kohtaamisessa. Orchies puolusti vahvojen loppuhetkiensä turvin 69–63 (40–28)-voiton kilpakumppanistaan.

Aiemmin viikolla kutsun Suomen miesten maajoukkueeseen saanut Kaunisto pelasi täydet 40 minuuttia ja jatkoi vahvoja otteitaan tyylitellen 19 pistettä (kakkoset 6/10, kolmoset 2/5, vapaaheitot 1/3), kahdeksan levypalloa ja kolme riistoa. Kentän tähti oli kuitenkin Orchiesin Djorde Petrovic (20/8).

Blois tipahti tappionsa myötä jaetulle seitsemännelle sijalle Cognacin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 18 ja hävinneet 10 ottelua.

Cavénin Joventut nousi sarjakakkoseksi

Joonas Cavénin edustaman CB Prat Joventutin kevätvire kantaa Espanjan Adecco Plata -liigassa. Lauantaina Joventutin nousu jatkui, kun joukkue haki odotetun 62–90 (31–44)-vierasvoiton liigajumbo Gandiasta ja telakoitui liigan kakkossijalle. Joventut kävi alhaisimmillaan tammikuussa seitsemäntenä.

Joventutin voiton vahva hahmo oli joukkueen pistepörssin johtaja Marco Todorovic (25/12). Joonas Cavén pelasi kuitenkin myös vahvat minuutit virhevaikeuksistaan huolimatta. Cavén pelasi 18 minuuttia, nosteli kuusi pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 0/5), sieppasi neljä levypalloa ja riisti pallon kaksi kertaa.

Joventut on voittanut 14 ja hävinnyt kahdeksan ottelua. Adecco Platan runkosarja siirtyy kahden viikon tauolle, jonka jälkeen sarjaa on yhä kaksi ottelua jäljellä ennen pudotuspelien alkua.

Herbertin ALBAlle helppo voitto

Gordon Herbertin valmentava ALBA Berlin haki viime viikkojen trillerivoittojen kylkiäisiksi viimeinkin helpon voiton. Berliiniläiset rökittivät Bayern Münchenin lauantaina ylivoimaisesti 73–52.

ALBAn parhaina kunnostautuivat Yassin Idbihi (17/4) ja Marko Simonovic (13/7). ALBA nousi voitollaan Bundesliigan jaetulle kakkossijalle 23 voitolla ja kuudella tappiolla.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.