Mäkitalon Trutnov jyrisi välieriin

2.4.2012 Anni Mäkitalon Kara Trutnov sai Slovanka MB:sta tiukan vastustajan Tshekin liigan puolivälierissä, mutta selvitti tiensä välierävaiheeseen suoraan otteluvoitoin 3-0. Trutnov taistelee finaalipaikasta Frisco Sikaa vastaan.

Anni Mäkitalon Trutnov pelaa paikasta Tshekin liigan finaaliin.

Heta Korpivaara hakee paikkaa Liga Femenina 2:n pudotuspeleissä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Trutnov vei avausottelun täpärästi 82–78 (44–31) pelinrakentajansa Dara Misurovan (29/2/5 syöttöä) koritehtailun ansiosta. Trutnov johti ottelua parhaimmillaan 17 pisteellä ja joutui vielä lopussa tukalaan tilanteeseen Slovanka MB:n loppurynnistyksessä, mutta pystyi pitämään johtonsa. Mäkitalo pelasi ottelussa kaksi minuuttia, ja hänelle merkittiin yksi kahden pisteen heittoyritys.

Toisessa välieräottelussa Slovanka jyräsi toisen jakson alussa kymmenen pisteen johtoon, kunnes Trutnovin puolustus alkoi loksahdella kohdalleen. Lopussa Slovanka joutui rikkomaan yhtenään Trutnovia, joka upotti vapaaheittonsa 23/29 pedaten tiensä 80–74 (36–43)-voittoon. Kentän tähdet olivat Trutnovin Lenka Vetrovcova (24/10) ja Katerina Hindrakova (22/5), Mäkitalo ei pelannut.

Trutnov joutui pinnistelemään sarjan ratkaisseessa kolmannessa ottelussakin. Loppuhetkillä Trutnovin rutiini ja henkinen yliote olivat kuitenkin liikaa, ja vieraat veivät ottelun 74–82 (35–36) Hana Snajdrova-Ziklovan (24/10/5 riistoa) ja Darina Misurovan (21/4/4 syöttöä) urakoidessa suuret minuutit. Seitsemän minuuttia pelannut Mäkitalo heitti kaksi pistettä vapaaheittoviivalta ja antoi yhden syötön.

Trutnov kohtaa Tshekin liigan välierissä Frisco Sikan. Ottelusarja käynnistyy lauantaina.

Korpivaaran Ferrol nautiskeli voiton

Heta Korpivaaran Ferrol jatkaa pudotuspelipaikan jahtaamista Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Viikonlopun kierroksella Ferrol pyyhkäisi tieltään Korpivaaran viime kauden seuran Aguere Teneriffan pistein 98–59 (48–32).

Tavallisesti täydet minuutit pelaava Korpivaara sai paljon lepoaikaa ja hikoilikin vain 20 minuuttia keräten 15 pistettä (kakkoset 5/9, kolmoset 1/2, vapaaheitot 2/2), kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Ferrolin parhaat olivat Raquel Gomez (22/3) ja Elizabeth Repella (21/7).

Ferrol jatkaa Liga Femenina 2:n A-lohkon viidentenä 15 voitolla ja seitsemällä tappiolla. Joukkue on voiton päässä lohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.