15.4.2012 Petteri Koponen kunnostautui Virtus Bolognan parhaana korintekjiänä sunnuntaina säkittäessään 12 pistettä Trevisoa vastaan. Teemu Rannikko puolestaan viimeisteli kuusi pistettä Varesen kohdatessa Pesaron.

Teemu Rannikon Varese joutui taipumaan lauantain ottelun loppumetreillä.

Sasu Salin käytti peliminuuttinsa tehokkaasti hyödykseen Elektra-ottelussa.

"Junnu-Leen" Prima Veroli pysyy LegaDuen pudotuspelitaistossa.

Tuukka Kotti saalisti Imolalle seitsemän levypalloa.

Joonas Cavénin CB Prat Joventut varmisti pudotuspelien kotikenttäedun. Kuvat: Getty Images/All Over Press, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures & Francois Perthuis.

Petteri Koposen Virtus Bolognan kehno alku kostautui Italian Serie A:n sunnuntaikierroksen vierasottelussa Benetton Trevisoa vastaan.

Treviso kiskaisi toisen jakson alussa parhaimmillaan 25–12-johtoon ennen kuin Bologna sai rivinsä kasaan puolustuspäässä. Treviso johti neljä minuuttia ennen ottelun loppua vielä lukemin 56–46, jonka jälkeen Bologna kiipesi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän. Treviso kuitenkin selviytyi loppuhetkien vapaaheittorumbasta ja vei 63–59 (28–23)-voiton.

Koponen pelasi Treviso-ottelussa 36 minuuttia ja upotti joukkueensa korkeimman pistemäärän, 12 (kakkoset 5/11, kolmoset 0/3, vapaaheitot 2/4), joista kymmenen syntyi jo avauspuoliskolla. Lisäksi Koponen kaappasi neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Koposen lisäksi Bolognalta nousi lähimmäs omaa tasoaan Viktor Sanikidze (10/10). Trevison voiton vahvat nimet olivat Jeff Viggiano (13/5/3 syöttöä) ja Benjamin Ortner (11/5).

Tappiosta huolimatta Virtus Bologna sai säilyttää Serie A:n kahdeksannen sijan 15 voitollaan ja 12 tappiollaan. Parhaimmillaan Serie A:n kolmantena käynyt Bologna on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan vain kolme.

Rannikon Varese taipui loppuhetkillä

Teemu Rannikon Cimberio Varese taisteli Italian Serie A:n lauantain ainoassa ottelussa viime sekunneille asti voitosta sarjakolmonen Scavolini Pesaroa vastaan, mutta joutui taipumaan 63–67 (34–37)-tappioon.

Pesaro johti vielä viimeisen minuutin alussa vain pisteellä lukemissa 63–64, mutta Varesen kaksi viimeistä hyökkäystä päättyivät menetykseen ja ohiheittoon, jolloin Jumaine Jones ja James White pääsivät upottamaan Pesaron voittoluvut vapaaheittoviivalta.

Varesen avauspelinrakentajana kentälle saapunut Rannikko pussitti 21 minuutissa kuusi pistettä (kolmoset 2/6), nappasi kaksi levypalloa, riisti pallon kolme kertaa ja antoi yhden syötön. Varesen parhaat olivat Phil Goss (17/5/4 syöttöä/3 riistoa), Rok Stipcevic (13/2) ja Yakhouba Diawara (12/5).

Voittajilta parhaasta iltapuhteesta vastasivat Korisliigaakin pelannut Ricky Hickman (16/5/6 syöttöä) sekä NBA-veteraanit James White (15/2/3 syöttöä/3 riistoa) ja Jumaine Jones (13/7/3 riistoa).

Varese on voittanut 14 ja hävinnyt 13 ottelua. Joukkue tipahti tappiollaan Serie A:n yhdeksänneksi.

Salinille 12 pistettä virhevaikeuksista huolimatta

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana palasi Novo Mesto-tappion jälkeen raiteilleen kukistamalla Slovenian Liga Telemachin ylemmässä loppusarjassa Elektran 72–68 (41–33).

Helpolla voitto ei tullut, sillä Elektra vei kolmannen jakson murskaavasti 24-11 ja johti ottelua vielä viisi minuuttia ennen loppua. Olimpijan Dino Muric (16/13/3 syöttöä) ja Deon Thompson (14/4) ottivat joukkueensa kuitenkin lopussa kannettavakseen.

Salin kärsi virhevaikeuksista ja pelasi vain 16 minuuttia, mutta säkitti silti 12 pistettä (kakkoset 3/3, kolmoset 1/2, vapaaheitot 3/3). Olimpija jatkaa Liga Telemachin ylemmän loppusarjan kakkosena viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Leellä vahva ilta, Pistoialle kotivoitto

Gerald Lee jr.:n edustaman Prima Verolin yliote Pistoiaa vastaan kesti 25 minuuttia Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella. Amerikkalaiset Bobby Jones (22/12/4 riistoa) ja Dwight Hardy (20/0/3 syöttöä) ottivat kuitenkin kentän haltuunsa kolmannesta jaksosta alkaen ja siivittivät Pistoian 78–66 (35–38)-kotivoittoon.

Lee nosteli 29 minuutissa 13 pistettä (kakkoset 4/9, vapaaheitot 5/9), kauhoi yhdeksän levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kahdesti ollen Verolin tehokkain Barry Elderin (15/4) kanssa.

Veroli jatkaa LegaDuen viimeisellä pudotuspelipaikalla eli yhdeksäntenä 11 voitolla ja 14 tappiolla.

Kotti virhevaikeuksissa, Imolalle niukka tappio

Tuukka Kotin edustama Aget Imola kärsi niukimman mahdollisen tappion LegaDuen sunnuntaikierroksella, kun pudotuspelipaikkaa havitteleva Brescia puristi kotonaan 63–62 (35–39)-kotivoiton.

Imolan Trent Whiting (16/8) ja Ronald Dupree (15/6) toivat viimeisellä minuutilla joukkueensa viiden pisteen päästä pisteen päähän, mutta Brescia piti johtonsa vieraiden loppurutistuksesta huolimatta.

Virhevaikeuksista kärsinyt Kotti ehti pelata ottelussa vain 18 minuuttia, mutta käytti minuuttinsa hyvin hyödyksi keräten kuusi pistettä (kakkoset 2/5, vapaaheitot 2/4), seitsemän levypalloa, yhden syötön ja yhden blokin. Kentän paras oli Brescian Mario Ghersetti (21/4).

Imola tipahti LegaDuen toiseksi viimeiselle sijalle yhdeksällä voitolla ja 17 tappiolla.

Kaunistolle tupla-tupla, Bloisille voitto

Ville Kaunisto kääräisi jälleen pakettiin tupla-tuplan Ranskan NM1-liigassa. Kaunisto säkitti 11 pistettä (kakkoset 2/6, kolmoset 1/1, vapaaheitot 4/4), nappasi 10 levypalloa sekä höysti suoritustaan kahdella syötöllä ja yhdellä riistolla, kun ADA Blois Basket kuritti puolustuspelillään liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvaa Montbrisonia 72–57 (32–19).

Kentän parhaana palkittiin Bloisin Tahirou Sani (16/3). Blois jatkaa NM1-liigan kuudentena 21 voitolla ja kymmenellä tappiolla.

Cavénin Joventut varmisti kotikenttäedun

Joonas Cavénin edustama CB Prat Joventut varmisti kotikenttäetunsa Espanjan Adecco Platan pudotuspeleissä lyömällä FC Barcelonan farmijoukkue Barca Regalin lauantaina pistein 77–76 (41–39). Joventutin sankariksi nousi Joan Tomas (8/4), jonka heitto upotti Barcelonan viimeisellä sekunnilla.

Cavén saapui vaihdosta peliin ja viimeisteli 13 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 1/4). Joventutin parhaat olivat Albert Ventura (14/5/6 riistoa) ja Gerbert Marti (12/5/5 blokkia), Barcelonaa piiskasi Alexandre Zhigulin (23/6).

CB Prat on voittanut 23 ottelustaan 15 ja jatkaa taisteluaan Adecco Platan runkosarjan kakkossijasta, jolla majailee tällä hetkellä voiton enemmän hakenut Ourense.

Herbertin ALBA palasi voittojen tielle

Kahdentoista ottelun voittoputken jälkeen sarjakakkonen Ulmille hävinnyt ALBA Berlin palasi voittokantaan Saksan Bundesliigan lauantaikierroksella.

Gordon Herbertin valmentama ALBA päihitti Tübingenin vieraskentällä suvereenisti 62–91 (30–39) Bryce Taylorin (26/5/3 syöttöä) johtaessa joukkojaan. ALBA jatkaa Bundesliigan kolmantena 25 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.