ToPo eteni välieriin, KTP nitrovoittoon jatkoajalla

16.4.2012 Helsinkiläinen ToPo selvitti tiensä Korisliigan välieriin Joensuun Katajan ja Nilan Bisonsin seuraksi lyömällä neljännessä puolivälieräottelussa Kauhajoen Karhun 82–72 (44–36). KTP puolestaan tasoitti puolivälierävoitot Tampereen Pyrintöä vastaan 111–107 (93–93, 43–48)-jatkoaikatrillerissä, joka tullaan muistamaan Kotkassa ja Tampereella pitkään.

Tuomas Iisalo ja Kimmo Muurinen siivittivät ToPon välieriin.

Hanno Möttölä kunnostautui neljännen ottelun ratkaisuhetkillä.

Kotkassa nähtiin eeppinen kaksintaistelu Tim Bluen..

..ja Damon Williamsin välillä. Kuvat: Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Kuilun partaalla keikkunut Karhu haki lauantaina puolivälieräsarjan avausvoittonsa kotikentällään vakuuttavaan sävyyn, mutta pystyi maanantaisessa neljännessä osaottelussa ehjään peliin vain ajoittain. Lopulta ToPo varmisti paikkansa välierissä lyömällä Karhun kotonaan Töölössä pistein 82–72 (44–36) ja otteluvoitoin 3-1.

 

– Me kävimme läpi joukkueen kanssa tappio-ottelumme Kauhajoella ja totesimme, että meidän on vastattava heidän fyysisyytensä ja hyökättävä rohkeasti heitä vastaan myös puolustuksellamme. Tänään emme enää hävinneet juuri lainkaan 1-1-tilanteita kummassakaan päässä kenttää, arvioi ottelua ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

ToPo alkoi karata Karhulta jo avausjakson loppuminuuteilla levypallopelinsä ja vahvan sisäpuolustuksensa turvin. Kolmannella jaksolla Kimmo Muurinen (12/9/5 riistoa) nosteli yhdeksällä perättäisellä pisteellään helsinkiläiset 50–45-lukemista 62–45-johtoon. Karhu taisteli lopussa Vesa Mäkäläisen (19/6) onnistumisilla viiden pisteen päähän, mutta ToPo säkitti lopussa ratkaisevat vapaaheittonsa.

 

Kamista ilahdutti omiensa taisteluilme. Tuomas Iisalo (5/3) ja Eero Lehtinen (0/1) pitivät Karhun pelin sielun Clevin Hannahin (14/3/8 syöttöä) kurissa, Justin Hawkins (19/7) palasi tasolleen kolmannen osaottelun lamansa jäljiltä, Chase Griffin (13/5) teki tukun tärkeitä koreja Karhun loppurynnistyksen aikana. Muurisen lisäksi jälkipuoliskon ToPo-voimahahmona kunnostautui Hanno Möttölä (16/5).

 

– Muurinenhan on ikitaistelija. Hänestä tietää, että hän saattaa ratkaista ottelun tällaisilla suorituksillaan. Möttölä puolestaan lupasi edellisen ottelun jälkeen nostavansa tasoaan, ja sen hän toden teolla teki. Kovien pelaajien kokemus näkyi, Kaminen kiitteli.

 

Kautensa päättäneestä Karhusta esille nousi Mäkäläisen lisäksi Kelly Beidler (22/9/3 blokkia).

 

ToPo aloittaa välieräsavottansa lauantaina vieraskentällä. Jos Pyrintö voittaa omassa puolivälieräsarjassaan KTP:n, matkustaa ToPo lauantaiksi Joensuuhun, mutta KTP:n päihittäessä Pyrinnön saa ToPo vastaansa Bisonsin.

 

– Asetelmat välieriin ovat sikäli hyvät, että olemme jo joutuneet puolivälierissä joutuneet kärsimään tappion ja toipumaan siitä. Lisäksi saamme alle yhden kokonaisen lepopäivän ennen kuin jatkamme välieriin valmistautumista. Lepo on kallisarvoista, vaikka emme ole joutuneet peluuttamaan yhtään pelaajaa puhki tässä ottelusarjassa, Kaminen kaavailee.

 

KTP tasoitti voitot kaikkien aikojen trillerissä

 

Kaiken nähneet KTP-kannattajat saivat maanantaina haukkoa henkeään kerta toisensa jälkeen, kun KTP ja hallitseva mestari Tampereen Pyrintö iskivät yhteen puolivälierien neljännen kohtaamisen merkeissä. Pudotuspeleistä karsiutumista vastaan taistellut KTP räjäytti lopulta kotiyleisönsä raikuviin suosionosoituksiin 111-107 (97-97, 43-48)-jatkoaikavoitollaan, joka venytti sarjan viidenteen otteluun.

 

Molemmat joukkueet esittivät 1197-päisen kotkalaiskatsomon seuratessa parastaan. Joukkueet säkittivät kahteen pekkaan 23 kolmen pisteen heittoa 45% osumatarkkuudella ja vaihtoivat johtoasemaa muhkeat 13 kertaa. Kirsikkana kakun päällä yleisölle tarjoiltiin liigan parhaimpiin pelaajiin kuuluvien Timothy Bluen (38/12/4 blokkia) ja Damon Williamsin (37/21/5 syöttöä/2 blokkia) raskaan sarjan kaksinkamppailu.

 

– Todella kovia yksilösuorituksia molempien joukkueiden pelaajilta. Pyrinnöllä oli vielä jatkoajan lopussa tilaisuutensa päästä rinnalle ja ohi, mutta kanttimme kesti. Onnistuimme tällä kertaa jopa vapaaheittoviivalta, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli.

 

KTP säkitti 34 vapaaheittoyrityksestään 25. Tappioon päättyneissä ensimmäisessä ja kolmannessa puolivälieräottelussa KTP epäonnistui viime hetkien vapaaheitoissaan järjestäen.

 

Pyrintö runnoi ottelun alussa pisteitä koko arsenaalillaan KTP:n pyristellessä kymmenen pisteen päässä kolmosillaan. Kolmannesta jaksosta alkaen KTP onnistui kuitenkin estämään tamperelaisten ajot korille, ja ottelu alkoi tasoittua.

 

Kolmannen jakson lopulla ottelusta tuli armotonta raskaan sarjan iskunvaihtoa, jonka keskushahmot Blue ja Williams vaihtoivat kovia koreja toistensa perään. Pyrintö siirtyi minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Antero Lehdon (19/4) kolmosella 90-93-johtoon, mutta KTP:n Bojan Sarcevic (14/1/3 syöttöä/3 riistoa) ja Antonio Crocker (31/4) tasoittivat pelin vapaaheitoillaan.

 

Jatkoajalla ensimmäisen iskun antoi Pyrinnön Kenneth Lowe (15/3), mutta KTP vei Juho Lehtorannan (8/7/3 syöttöä) vapauttavan kolmosen jälkimainingeissa kolmeminuuttisen 11-2. Pyrintö kiipesi vielä kahdesti kahden pisteen päähän, mutta KTP pysyi tarkkana vapaaheittoviivalta.

 

KTP:n runkopelaajista Jukka Matinen (0/0) pelasi vain kaksi minuuttia.

 

– Jukka yritti pelata, mutta ei pystynyt jatkamaan. Emme tiedä vielä, onko kyseessä ruokamyrkytys vai vatsatauti, Toiviainen paljasti.

 

Pyrintö ja KTP ratkaisevat neljännen välieräpaikan kohtalon puolivälieräsarjan viidennessä osaottelussa Tampereella keskiviikkona 18.4. URHOtv:n kameroiden loisteessa.

 

– Pelaajat varmaan sanoisivat, että väsyttää kyllä, mutta ei se tunnu. Sen verran isoin panoksin tässä pelataan. Sekä meidän että vastustajan avainpelaajat ovat pelanneet sen verran isoja minuutteja tässä ottelusarjassa, että viidennen matsin jälkipuoliskolla saattaa tempo olla hivenen hitaampaa kuin tähän asti, Toiviainen uumoilee.

 

Jos Pyrintö voittaa viidennen ottelun, saa joukkue vastaansa Nilan Bisonsin. Jos KTP hakee voiton Pyynikiltä, pelaavat kotkalaiset välierissä Katajaa vastaan.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia