Pyrintö kotivoitolla mitalipeleihin, KTP kaatui saappaat jalassa

18.4.2012 Viimeisenä kahtena keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Tampereen Pyrintö nähdään mitalipeleissä jo neljäntenä perättäisenä keväänä. Pyrintö päihitti Korisliigan puolivälierien ratkaisevassa viidennessä ottelussa KTP:n kotikentällään Pyynikillä lukemin 97–83 (52–39).

Kenneth Lowe mätti 26 pistettä ratkaisevassa puolivälierässä.

Antti Nikkilä ja Pyrintö kohtaavat välierissä Biisonit. Kuvat: Kai Kilappa.

Neljän intensiivisen ottelun paino näkyi molempien joukkueiden otteissa, mutta Pyrintö oli siitä huolimatta pelin joka osa-alueella hivenen KTP:ta parempi.

Avauspuoliskolla Pyrinnön kolmiohyökkäys jauhoi liukuhihnalta vapaita tai puolivapaita heittopaikkoja, joista hallitseva mestari takoi pisteitä hurjalla prosentilla. Toisessa kenttäpäädyssä sai Antonio Crockeria lukuun ottamatta KTP:n kovat yksilöt kuriin.

Kolmannella jaksolla KTP sai heittopelinsä uomiinsa ja kiipesi 13 pisteen takaa kahden pisteen johtoon. Jakson lopussa vieraiden peli kuitenkin sekosi Timothy Bluen neljänteen virheeseen, ja Pyrintö karkasi tasoista kymmenen pisteen johtoon. Minuuttien käydessä vähiin KTP:lla ei ollut enää keinoja kääntää peliä puolelleen, ja Pyrintö vapautti kotiyleisönsä lauluun upottamalla kymmenestä viimeisestä vapaaheitostaan kahdeksan.

– Opiskelimme ottelu ottelulta yhä enemmän yksityiskohtia KTP:n pelistä ja tänään olimme taas pykälää oppineempia. Pystyimme ottamaan KTP:lta likipitäen kaikki helpot korintekopaikat pois lukuun ottamatta kolmannen jakson alkua, jolloin puolustuksessamme oli yksi ratkaiseva matchup-virhe, arvioi ottelua Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

– Viimeisen neljän vuoden aikana olemme olleet ottelusarjoissa sitä parempia, mitä pidemmälle sarjat ovat edenneet, eikä tämäkään ottelusarja tehnyt poikkeusta sääntöön, jatkoi Poikola.

Poikolalta tunnustusta KTP:lle

Pyrinnön välieräpaikan varmistajina kunnostautuivat viime kevään mestaruuksien takuunimet.

Kenneth Lowe (26/3/6 syöttöä) oli kahden vaisumman ottelun jälkeen kotkalaispuolustukselle pitelemätön. Damon Williams (19/16/6 syöttöä/5 blokkia) muistutti KTP:ta olemassaolostaan kentän jokaisessa kolkassa. Kolmas vahva lenkki oli Antwine Williams (21/8/3 syöttöä), jonka heitot tippuivat sukkaan aina KTP:n pyrkiessä kannoille.

Kotkalaisten tehoista vastasivat Bojan Sarcevic (18/2/7 syöttöä), vasta kolmannella jaksolla vauhtiin päässyt Timothy Blue (24/9) sekä jälkipuoliskolla Pyrinnön puolustuksen satimeen jäänyt Antonio Crocker (17/3).

Poikola kehui ottelun tauottua KTP:ta jopa yllättävinkin äänenpainoin.

– Näiden neljän vuoden aikana, joina olen Pyrintöä valmentanut, tämä KTP-ottelusarja oli tasoltaan ehdottomasti kovatasoisin. Siitä ei kahta sanaa, ylisti Poikola, jonka Pyrintö-vuosien pudotuspelivoittoihin kuuluvat mm. puolivälierävoitto Hongasta 2010 (3-1), finaalivoitto ToPosta 2010 (3-2) ja finaalivoitto Katajasta 2011 (3-2).

– KTP teki tästä playoff-sarjan reagoimalla jokaiseen pelilliseen muutokseemme nopeasti. Lisäksi Tim Blue ja Antonio Crocker ovat Obie Trotterin (ToPo 2009/10) ohella kovimpia 1-1-pelaajia, joita vastaan olemme joutuneet suunnittelemaan puolustustamme, Poikola jatkoi.

Sarjassa kulminoitui myös kotikenttäedun merkitys. Viimeisen neljän kevään aikana Pyrintö on voittanut 20 pudotuspelien kotiottelustaan 18. Tuleviin välieriin Nilan Bisonsia vastaan Pyrintö lähtee kuitenkin ilman kotietua, kun ottelusarja alkaa lauantaina Loimaalla.

– Mikään ei ole parempaa valmistautumista välieriin kuin päästä pelaamaan näin kovatasoista joukkuetta vastaan, kuittasi Poikola kysymyksen Bisonsin pitkästä valmistautumistauosta ennen välieriä.

Korisliigan välierät käynnistyvät lauantaina 21.4. otteluilla Joensuun Kataja-Torpan Pojat ja Nilan Bisons-Tampereen Pyrintö, joista jälkimmäinen televisioidaan URHOtv:lla. Finaaleihin edetään kolmella voitolla.

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.