Bisons ja Pyrintö odottavat kiihkeätunnelmaista välieräsarjaa

20.4.2012 Loimaalainen Nilan Bisons ja hallitseva mestari Tampereen Pyrintö ovat kohdanneet tällä kaudella cupin peli mukaan lukien jo viidesti. Nyt iskukykyinen nousijajoukkue kohtaa manselaiskonkarit välierien merkeissä. Jos joukkueiden edelliset keskinäiset ottelut toimivat mittarina, on edessä kiihkeä ja intensiivinen ottelusarja niin kentällä kuin katsomossakin.

Martin Zenon Bisons lähtee kotikenttäedulla Pyrinnön kaatoon.

20-vuotias Matti Nuutinen on yksi Bisonsin potentiaalisista ratkaisijoista.

Päävalmentaja Greg Gibson uskoo "piisoneiden" olevan valmis vastaamaan Pyrinnön kovuuteen.

Damon Williams ja Pyrintö ovat päässeet keväällä vireeseen.

Antero Lehto on nostanut pelinsä tällä kaudella yhä korkeammalle tasolle.

Pyrinnön Pieti Poikola nauttii pudotuspelien intensiivisyydestä. Kuvat: Eveliina Toivola, Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Nilan Bisons lähtee lauantaina alkaviin välieriin hyvin levänneenä, sillä sensaatiomaisen runkosarjakauden pelanneet loimaalaiset selvittivät seurahistoriansa ensimmäisessä pudotuspelisarjassa Lappeenrannan NMKY:n laulukuoroon suoraan otteluvoitoin 3-0.

 

Viimeisen viikon ajan Loimaalla on odotettu kasvavan jännityksen vallassa tulevan välierävastustajan nimeä. Keskiviikkoiltana vastus viimein selvisi, kun Tampereen Pyrintö katkaisi puolivälieräsarjansa KTP:ta vastaan vakuuttavaan kotivoittoon.

 

– Viidennessä Pyrintö-KTP-ottelussa Pyrintö oli kuskin paikalla alusta loppuun. Vaikka KTP veti kolmannen jakson alun 15-0, Pyrintö oli silloinkin kontrollissa. Pyrintö on kokenut joukkue, ja he tietävät, mitä tällaisissa otteluissa voittaminen vaatii, arvioi Bisons-päävalmentaja Greg Gibson.

 

Kahden edeltävän kevään aikana Pyrintö on hallinnut kotimaan pääsarjaparketteja mielin määrin. Bisons ei kuitenkaan ole kumarrellut kuvia, vaan voitti joukkueiden neljästä keskinäisestä runkosarjakohtaamisesta kolme. Joukkueet kohtasivat myös tammikuussa Suomen cupin välierässä, jonka Pyrintö voitti suurin numeroin.

 

– En varsinaisesti laskisi kahta ensimmäistä runkosarjavoittoamme mukaan kuvioihin, sillä Pyrintö pelaa nyt aivan eri koripalloa kuin syksyllä ja talvella. Viimeisin kohtaamisemme puolestaan olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Olemme uusi tulokas liigaympyröissä ja pudotuspeleissä meidän on ansaittava muiden kunnioitus, Gibson jatkaa.

 

– Ennen kaikkea meidän on pystyttävä hyvään levypallopeliin. Kaikki näkivät, mitä Pyrintö teki KTP:lle saadessaan irtopallot itselleen. Meidän on otettava korinalusta ja levyrit haltuun, pidettävä tempo korkeana ja huolehdittava pallosta. Jos jumiudumme paikallemme, menetämme palloa tai arkailemme levypallopelissä, meille käy huonosti.

 

Joukkueiden viidestä keskinäisestä kohtaamisesta kaksi viimeisintä olivat Korisliigan mittapuulla erityisen intensiivisiä. Gibson uumoilee myös tulevasta välieräsarjasta kuumatunteista ja uskoo, että pelien kovetessa henkisen kantin kestävyys nousee arvoon arvaamattomaan.

 

– Pyrintö tulee jännittämään hauiksiaan, emmekä saa pelästyä sitä. Tässä vaiheessa kautta jokainen joukkue tekee kaikkensa voittaakseen, ja silloin psyykkinen peli kuuluu kuvioon. Fanit ja media pelaavat omaa peliään – kentällä pelataan rehdisti ja kovaa, joukkue joukkuetta vastaan, analysoi Gibson.

 

– Onneksemme saamme lähteä välieriin kotikenttäedun turvin. Toista samanlaista paikkaa ei ole. Pyrintö myös tietää, että heidän on voitettava vähintään kerran meidät Loimaalla, ja siksi meidän on oltava kotipeleissämme erityisen huolellisia.

 

Pyrintö päässyt iskuun keväällä

 

Vielä tammikuussa monet kotimaisen koripallon ystävät ehtivät ounastella, että Tampereen Pyrinnön mestaruusvuodet olisivat ohi. Pyrintö palasi kuitenkin tutulle tasolleen kevättalvella voittamalla runkosarjan viimeisestä 16 ottelustaan 14 ja päihittämällä kovatasoisissa puolivälierissä mitalikelpoisen KTP:n.

 

Vaikka KTP-sarja venyi viiteen otteluun, on Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola luottavainen. Hän ei usko, että välierien alkaessa KTP-sarjan rasitteet painavat enää tamperelaisten jaloissa. Päinvastoin.

 

– KTP-sarja oli parasta mahdollista valmistautumista välieriin. Meillä oli vastassamme loistavilla yksilöillä varustettu, hyvää joukkuepuolustusta esittänyt ryhmä, joka paransi suoritustasoaan peli peliltä. Loimaa pääsee alkaviin välieriin tuoreemmin jaloin, mutta vastaavasti väittäisin, että pelituntuma on meidän puolellamme, Poikola lataa.

 

Poikola arvioi Pyrinnön ja Bisonsin viittä aiempaa kohtaamista luonteeltaan hyvin erilaisiksi otteluiksi. Välierän sarjalta aiemmat kohtaamiset tarjoavat kuitenkin tärkeää oppia.

 

– Bisons on joukkue, jota vastaan on kiva pelata. Heillä on selkeä konsepti, jota he toteuttavat hyvin. He puolustavat joukkueena, ja heidän hyökkäyksensä perustuu hyvien yksilöiden onnistumisiin, pilkkoo Poikola.

 

– Pähkinänkuoressa: Bisons onnistuu silloin, kun he saavat pelattua hyviä heittopaikkoja liigan parhaille kolmen pisteen heittäjille eli Mikko Koivistolle ja Jeb Iveylle tai hyviä 1-1-tilanteita Martin Zenolle. Kun Bisons onnistuu toteuttamaan hyökkäyskaavaansa, he ovat pysäyttämättömiä. Loimaata vastaan on ihan turha sumputtaa korinalustaa ja toivoa ihmettä, koska silloin tulee noutaja.

 

Edellisten Bisons-Pyrintö-kohtaamisten kiihkeästä luonteesta Poikola kertoo olevansa hyvillään. Pyrintö on osoittanut mestarin luonteensa viimeisen kahden kevään pudotuspelisarjoissa päihittämällä jokaisen vastaan tulleen joukkueen myös mentaalisesti. Välierissä mitataan jälleen, onko Pyrinnön ”saalistajan vaisto” tallessa.

 

– Puhuimme juuri Damon Williamsin kanssa siitä, kuinka hyvin meitä on lykästänyt. Ensiksi pääsimme pelaamaan KTP:n fanaattisen kotiyleisön eteen, ja nyt pääsemme Loimaalle, missä tunnelma on ollut poikkeuksellisen hyvä koko kauden. Me nautimme siitä, kun yleisö reagoi kenttätapahtumiin – silloin tietää, että ottelulla on merkitystä, Poikola miettii.

 

– Pudotuspeleistä tekee erityisen intensiivisen juuri se, että kaikki pelaajat elävät täysillä mukana joka hetkessä ja tahtovat voittaa. En ole huolissani pelaajieni henkisestä kantista, sillä tiedän heidän hallitsevan tilanteen, vaikka tunteet joskus kuumenisivatkin. Huolestuneempi olisin, jos pelaajani eivät näyttäisi tunteitaan näin tärkeissä otteluissa.

 

Keskinäiset ottelut

 

  • 19.11. Nilan Bisons – Pyrintö 97–57 (52–26)
  • 11.1. Pyrintö – Nilan Bisons 72–82 (39–30)
  • 21.1. Nilan Bisons – Pyrintö 51–64 (25–36), Suomen Cup
  • 15.2. Pyrintö – Nilan Bisons 77–66 (36–39)
  • 3.3. Nilan Bisons – Pyrintö 80–79 (37–41)

 

Otteluohjelma

 

  • La 21.4. klo 17:00 Nilan Bisons – Pyrintö (Loimaan liikuntahalli)
  • Ma 23.4. klo 18:30 Pyrintö – Nilan Bisons (Pyynikin palloiluhalli, Tampere)
  • Ke 25.4. klo 18:30 Nilan Bisons – Pyrintö (Loimaan liikuntahalli)
  • Pe 27.4. klo 18:30 Pyrintö – Nilan Bisons (Pyynikin palloiluhalli, Tampere)*
  • Su 29.4. klo 17:00 Nilan Bisons – Pyrintö (Loimaan liikuntahalli)*

* = tarvittaessa

 

Lisätietoja: Nilan Bisons

 
Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia