Bisons voiton päähän finaaleista, ToPo maksoi kalavelkoja

25.4.2012 Liiganousija Nilan Bisons siirtyi Loimaalla voiton päähän finaaleista kaatamalla Tampereen Pyrinnön nitro-ottelussa pistein 89–86 (43–47). Joensuussa Torpan Pojat maksoi Carl Lindbomin johdolla kalavelkoja Katajalle hyvittämällä maanantain murskatappionsa 57–96 (25–42)-voitolla.

Ville Mäkäläisen käsi ei tärissyt kolmannen välieräottelun ratkaisuhetkillä.

Martin Zeno löysi hyökkäystehonsa kahden vaisumman ottelun jälkeen.

Käsi naamalla ei haittaa: Carl Lindbom latoi Joensuussa kolmosensa 5/5.

Jarkko Kyllönen pyöritti ToPon peliä maltilla Chase Griffinin poissaollessa. Kuvat: Eveliina Toivola & Tytti Nuoramo.

Pyrintö sai Loimaalla katkaistua Bisonsin hyvän alun ja kasvatti tarkoilla kaukoheitoilla sekä tehokkaalla joukkuepuolustuksella johtonsa kahdesti yli kymmenen pisteen. Viimeksi hallitseva mestari pyrki karkumatkalle tilanteessa 50–60, kun kolmas jakso oli ehtinyt vanheta runsaat kolme minuuttia.

Bisons sai kuitenkin kolmannen jakson loppuminuuteilla Pyrinnön hyökkäyksen täysin solmuun ja lähti ratkaisevalle neljännelle jaksolle kolmen pisteen johdossa. Pyrintö pyristeli loimaalaiskyydissä Kenneth Lowen kovien korien varassa, mutta välierävoitto matkasi Loimaalle viime hetken vapaaheittojen turvin: Bisons upotti päätösminuutin kahdeksasta vapaaheittoyrityksestään seitsemän, joista yleisölle villisti tuulettanut Ville Mäkäläinen viisi.

– Tämä joukkue ei ole osoittanut paniikin häivääkään missään vaiheessa kautta, eikä osoittanut tänäänkään, vaikka eroa oli pariin otteeseen vastustajalle kymmenen pistettä. Erityisen tärkeää oli, että saimme oikeissa paikoissa estettyä Pyrintöä tekemästä koria ja kasvattamasta johtoaan, Bisons-päävalmentaja Greg Gibson kiitteli.

Kahdessa edellisessä ottelussa tehokkaasti pimennetty Martin Zeno (21/9/3 syöttöä) löysi hetkittäin aseet Pyrinnön puolustuksen pilkkomiseksi. Toisessa osaottelussa 39 pistettä tykittänyt Matti Nuutinen (20/7) oli myös elementissään. Loppuhetkien sankariksi nousseen Mäkäläisen (15/5/4 syöttöä) lisäksi Jeb Ivey (13/3/9 syöttöä) ja Ryan McDade (10/4) kunnostautuivat myös puolustuspäässä.

– Tästä joukkueesta kuka tahansa voi nousta ratkaisijaksi eri iltoina. Kun Jeb Iveytä tuplattiin ottelun lopussa, Ville hakemalla haki palloa ja osoitti todellista veteraanin johtajuutta vapaaheitoissaan. Hänen panoksensa tänään oli huikea, Gibson kiitteli.

Pyrinnön voittomahdollisuuksia kannattelivat lopussa irti päässeen Lowen (12/6/3 syöttöä) lisäksi Antwine Williams (22/3), Antero Lehto (15/2) sekä Antti Nikkilä (12/5/4 blokkia). Ryan McDaden paimentama Damon Williams (10/8/3 syöttöä/2 blokkia) pelasi toisen peräkkäisen vaisun ottelunsa: pelitilanneheitot 4/15.

Nilan Bisonsilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja ja edetä finaaleihin perjantaina Tampereen Pyynikillä.

– Perjantain ottelu on ilman muuta tärkein, mitä monet tämän joukkueen pelaajista ovat uransa aikana pelanneet. Tämä ottelusarja on kuin raskaan sarjan nyrkkeilyä, Gibson sanaili.

ToPolta huima tasonnousu, Lindbom ilmiömäinen

Maanantaina ruman rökäletappion Helsingissä Joensuun Katajaa vastaan kärsinyt Torpan Pojat omisti keskiviikkona Mehtimäen Jäähallin parketin täydellisesti. Eläimellisen taisteluvireen esille manannut ToPo aiheutti runkosarjavoittajalle kauden ylivoimaisesti suurinumeroisimman tappion pistein 57–96 (25–42).

– Kuten sanoin viime matsin jälkeen, pudotuspeleissä sillä ei ole eroa, voittaako matsin pinnalla vai 40 pinnalla. Tänään meillä osui ja vastustajalla ei, siitä piste-ero. Olimme hyvin rentoja ja luottavaisia ja peliajatuksemme säilyi koko matsin, ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen hymyili.

Ilman pelikiellossa ollutta pelinrakentajaansa Chase Griffiniä otteluun lähtenyt ToPo härnäsi ja hiillosti Katajaa vahvalla joukkuepuolustuksellaan koko kentällä ja liikutti palloa toisessa kenttäpäässä vauhdilla Ronnie Clarkin ja Jarkko Kyllösen toimiessa pelinrakentajina. Kataja pysyi kyydissä avausjakson loppuun ja tilanteeseen 15–20 asti, jonka jälkeen ToPo astui kaasulle ja jätti Katajan kauaksi jälkeen.

Vieraiden tehomiehenä loisti nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon vuosia kuulunut 206-senttinen Carl Lindbom (22/3), joka säkitti kaikki viisi kolmosyritystään, mukaan lukien kolme lähes peräkkäistä Katajan yrittäessä kaventaa eroa kolmannen jakson alussa.

ToPon tehot eivät rajoittuneet pelkkään Lindbomiin, sillä myös Hanno Möttölä (18/9), Timo Heinonen (10/6), Kimmo Muurinen (10/4) sekä Ronnie Clark (11/2/3 syöttöä) heittivät löylyä suurin kauhoin.

– Lindbomin Calle on huikea kaveri, todella kylmäpäinen jätkä. Hanno Möttölä oli tänään erinomainen, Timo Heinonen sai ketsuppipullon tukoksen auki ja Ronnie Clark pääsi oikeastaan ensimmäistä kertaa omaan rytmiinsä, Kaminen kehui.

Katajalta kaksinumeroiset pisteet käärivät Sami Lehtoranta (13/4) ja Jeremy Price (14/3). Joensuulaiset menettivät pallon 22 kertaa, yrittivät 31 kertaa kolmen pisteen heittoa 35 kahden pisteen heittoyrityksen vastapainoksi ja säkittivät pelitilanneheittonsa vain 31,8% tarkkuudella.

Kataja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Välierien neljäs osaottelu pelataan perjantaina ToPon kotikentällä Töölön Kisahallissa.

– Hyvä voitto takana, mutta tässä on pitkä bussimatka edessä ja me olemme edelleen tässä ottelusarjassa tappiolla. Perjantaina on taas ihan uusi peli, linjaa Kaminen.

Lisätietoja: Nilan Bisons-Pyrintö
Lisätietoja: Kataja-ToPo

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.