C-nuorten SM-kultaa Pyrinnölle ja Huimalle

29.4.2012 Tampereen Pyrinnön C-pojat ja Äänekosken Huiman C-tytöt päättivät C-nuorten SM-sarjakauden 2011/12 mestaruusjuhliin. Pyrintö peittosi poikien loppuottelussa Hongan 60–64 ja Huima tyttöjen loppuottelussa Karhun Pojat 65–55.

Tyttöjen pronssia vei puolestaan Espoo Basket Team, joka kuritti pronssiottelussa Tapiolan Honka 98:a 59–32. C-poikien pronssiottelussa KTP löi kaarinalaisen Ura Basketin 69–50.

Turnauksen Most Impressive Players -palkinnot

Palkinnon, stipendin Petteri Koponen Adidas Basketball Campille, myönsivät Vierumäki ja Adidas.

 

Ura BasketJoona Airanne
Äänekosken HuimaEbba Brandt 

Joukkueiden parhaat pelaajat, pojat

 

Helsingin NMKYSemi Saari
Hyvinkään PontevaEdon Maxhuni
Kotkan Työväen PalloilijatVili Nyman
Lahden NMKYOtto Kuusela
Lohjan UrheilijatNiko Lindholm
Munkkiniemen KisapojatEnzo Kaminen
Tampereen PyrintöTommi Rasi
Tapiolan HonkaJonatan Wallenstein
Turun NMKYEero Innanen
Ura BasketJoona Airanne
UU-KorihaitValtteri Järvenpää
Wartti BasketKabir Iovine

Joukkueiden parhaat, tytöt

 

BC NokiaMona Luoto
Espoo Basket TeamAnni Salonen
Karhun PojatNea Kuisma
Keravan Kori-80Elina Helin
Raholan PyrkiväOona Viitala
SB-GirlsClara Kinnunen
Tampereen PyrintöJanika Reunanen
Tapiolan Honka -98Erika Kankfelt
Tapiolan Honka -99Ronja Orpo
ToPo JunioritKaisa Antikainen
Wartti BasketKarla Kossila
Äänekosken HuimaRiina Kärkkäinen

 

Lisätietoja: C-poikien SM-sarja 
Lisätietoja: C-tyttöjen SM-sarja

 

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.5.2020 10:37 Korisleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia