FoKoPo yllätti ToPon

4.10.2009 Korisliigan sunnuntaikierroksen suurin yllätys koettiin Forssassa, kun putoajakandidaatiksi povattu Forssan Koripojat kukisti mestarisuosikiksi ennakoidun ToPon pistein 72-68 (39-39).

Jarno Nissisen edustama FoKoPo kurotti voiton ToPosta.

Samu Kaaresvirran käsi kävi kuumana, kun Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta.

Carl Elliot vastasi voittokorista Hongan kaataessa Namika Lahden.

Ville Kauniston komea tuplatupla (24/13) oli liikaa Karhulle.

Arizona "AZ" Reidin Korihait on kahden kierroksen jälkeen yksi sarjan kolmesta puhtaan pelin joukkueesta. Kuvat: Francois Perthuis & Vilpas & Matti Koskinen & Kai Kilappa.

FoKoPo johti tasaista peliä suurimman osan ajasta, mutta ToPo nousi kaksi minuuttia ennen loppua johtoon 66-64. FoKoPo teki kuitenkin Ashley Championin johdolla ratkaisevat korit ja otti yllätysvoiton.

- Tämä oli todella hieno ja meille tärkeä voitto. Puolivälin jälkeen otimme käyttöön riskitaktiikan, jossa jätimme osan ToPon pelaajista vähemmälle vartioinnille ja keskityimme pariin pelaajaan. Taktiikka onnistui hyvin, myhäili FoKoPon valmentaja Ari Mikkola.

Champion teki FoKoPolle 17 pistettä ja Durell Vinson 14. Pelinrakentaja Rodrick Stewart kahmi 13 levypalloa.

ToPon teho jäi liiaksi 26 pistettä heittäneen takamies Obie Trotterin varaan. Samuel Haanpää teki 12 pistettä, mutta sai 17 pelitilanneheitostaan vain kaksi koriin.

ToPolta puuttui akillesjännevaivainen Hanno Möttölä ja Corey Smithin peli päättyi viidessä minuutissa polvivammaan.

Vilppaallekin yllätysvoitto

Kierroksen toinen yllätys koettiin Joensuussa, jossa nousijajoukkue Salon Vilpas avasi pistetilinsä Katajan kustannuksella 88-72 (41-42) -voitolla.

Kataja vei alkupeliä, mutta Vilpas meni johtoon jo toisella neljänneksellä ja piti johtoaan kolmannen jakson alusta asti. Kolme minuuttia ennen loppua Kataja nousi kolmen pisteen päähän, mutta Vilpas vei viimeiset minuutit 15-2.

Samu Kaaresvirta pohjusti salolaisvoiton upotettuaan kahdeksan kolmen pisteen koria ja kaikkiaan 27 pistettä. Charlie Burgess heitti 24 pistettä.

Katajasta Davis Daviin teki 17 ja Kendall Chones 15 pistettä.

Honka täpärästi lahtelaisia parempi

Puolustava mestari Namika Lahti pisti Espoossa Hongan koville, mutta kotivoitto merkittiin lukemin 67-66 (40-34).

Namika Lahti johti tasaista peliä lähes kuusi viimeistä minuuttia, kunnes Carl Elliot teki 13 sekuntia ennen loppua Hongalle voittokorin.

Elliot teki kaikkiaan 16 pistettä ja Tuukka Kotti sekä Jukka Matinen 14.

Roope Suonio heitti Namika Lahdelle 18 pistettä ja Tyrone Riley 16.

Kouvot vahva kotona

Kouvot pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä vahvasti kaadettuaan Kauhajoen Karhun lukemin 99-73 (53-45).

Vieraat pysyivät pelissä mukana ja johdossakin ensimmäisen vartin, kunnes Kouvot vei puoliajan molemmin puolin seitsenminuuttisen peräti 22-4. Tuon jälkeen Karhu ei päässyt enää voittokamppailuun.

Ville Kaunisto nosteli voittajille 24 pistettä ja vei 13 levypalloa. Ross Neltner nakkasi 19 pistettä.

Karhusta Jesse Smith keräsi lukemat 25/12 ja Aleksi Huuskonen sekä Eldar Skamo 13 pistettä.

Pyrintö ylivoimainen Lappeenrannassa

Kierroksen suurimman voiton haki Tampereen Pyrintö, joka voitti Lappeenrannassa LrNMKY:n 91-64 (46-29).

Pyrintö pohjusti voittonsa jo ensimmäisellä neljänneksellä voitettuaan sen 27-9. Kotijoukkue ei päässyt enää iskuetäisyydelle jo suurin osa pelistä palloiltiin vierasjoukkueen näytöksenä.

Kenneth Lowe heitti Pyrinnölle 26 pistettä ja Pekka Setälä 14.

Kaikkiaan 25 pallonmenetystä kärsineestä kotijoukkueesta Robert Turner keräsi 19 pistettä ja Sami Pekkola 12. Joukkueesta puuttui pohjevammainen Anthony Johnson.

Korihait kova Kotkassa

Uudenkaupungin Korihait haki vakuuttavan vierasvoiton Kotkasta, jossa KTP-Basket kaatui 88-72 (42-44) -tuloksella.

KTP johti peliä ensimmäisen vartin, mutta kolmannen jakson lopulla peli alkoi kääntyä vieraille. Korihait voitti kuusiminuuttisen 18-2 ja karkasi ratkaisevasti 18 pisteen johtoon.

- Pystyimme pitämään pelin intensiteetin korkealla koko ajan ja KTP jotenkin vain jäi kyydistä kolmannen jakson puolivälin jälkeen, analysoi Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen.

Arizona Reid teki voittajille 23 ja Ray Cunningham 22 pistettä.

KTP:stä pääsi yli kymmenen pisteen vain Isaac Spencer 21 pisteellä.

(STT)

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.