Joonas Iisalo ToPo Akatemian päävalmentajaksi

1.5.2012

Joonas Iisalo, 26, on nimetty ToPo Akatemian päävalmentajaksi kaudelle 2012-13. Iisalo vastaa ToPo:n miesten I divisioonan sekä A-junioreiden joukkueiden valmentamisesta.

 

- Olemme ToPo junioreissa tyytyväisiä uudesta valmennusrekrytoinnistamme. Joonaksen ammattitaidolla luomme ToPo Akatemian toimintaan hyvän jatkuvuuden. Toivottavasti saamme myös yhteistyön toimimaan entistä paremmin liiga-ToPon kanssa, sanoo ToPo junioreiden puheenjohtaja Tuomas Honkanen.

 

Nuoresta iästään huolimatta, Iisalolla on pitkä meriittilista valmentajana. Hän on toiminut Espoon Hongan liigajoukkueen fysiikka- ja apuvalmentajana, 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen apuvalmentajana, Espoo Basket Teamin valmennuspäällikkönä, Honka Akatemian fysiikkavalmentajana sekä Tapiolan Hongassa useamman vuoden päätoimisena valmentajana. Tulevana kesänä Iisalo kuuluu 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennustiimiin.

 

Iisalo on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon (taso 4) ja hän saa tulevana viikonloppuna valmiiksi huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT).

 

Omalta pelaajauraltaan Iisalolla on tilillään 19 liigaottelua sekä seitsemän nuorten maaottelua.

 

- Olen monella tapaa innoissani uudesta valmennuspestistä. Millään muulla seuralla pääkaupunkiseudulla ei ole tarjota pelaajille samanlaista polkua kuin ToPolla eli Korisliiga, miesten I divisioona sekä A-pojat. Tarkoituksenamme on rakentaa tiivis ja toimiva yhteistyö liiga-ToPon kanssa, ja löytää jokaiselle pelaajalle oikeanlainen kehittymisympäristö, sanoo Iisalo. 

 


Nuori, mutta jo moneen ehtinyt Joonas Iisalo on ToPo Akatemian uusi päävalmentaja. Kuva Francois Perthuis.