Lee johdatti Verolin LegaDuen pudotuspeleihin

6.5.2012 Gerald Lee jr.:n Prima Verolin kevätkauden loppukiri palkittiin Italian LegaDuessa. Lee upotti 11 pistettä LegaDuen runkosarjakauden viimeisellä kierroksella, kun Veroli varmisti pudotuspelipaikkansa lyömällä Jesin pistein 76–73 (36–36). Tuukka Kotin Imolan ja Shawn Huffin Forlin kaudet päättyivät lauantai-iltana.

Nyt saa tuulettaa: "Junnu-Leen" Veroli selvisi LegaDuessa pudotuspeleihin.

Tuukka Kotti päätti kauden tehoiltaan.

Syntymäpäiväsankari Shawn Huff takoi 15,6 pistettä ottelua kohden kauden aikana. Kuvat: LegaDue Pictures & Ville Vuorinen.

Jesi johti Verolia vielä kolmannen jakson lopulla pistein 53–57, mutta viimeisen kymmenminuuttisen aikana Veroli oli selkeästi vieraitaan terävämpi. Jaqwan Elder Barryn ja Riccardo Cortesen peräkkäiset kolmoset siivittivät Verolin karkumatkalle, jota Jesi ei saanut taitettua ottelun loppuun mennessä.

Lee pelasi ottelussa 27 minuuttia päätyen 11 pisteen (kakkoset 5/6, vapaaheitot 1/2), viiden levypallon sekä yhden syötön kokonaissaldoon. Verolin terävin olivat Jaqwan Elder Barry (19/1/3 syöttöä).

Veroli tipahti tammikuussa pahimmillaan LegaDuen 12. sijalle, mutta voitti runkosarjan viimeisestä kahdestatoista ottelustaan kahdeksan selviytyen LegaDuen pudotuspeleihin. Runkosarjan 28 ottelustaan 13 voittaneen Verolin puolivälierävastustaja on Pistoia.

208-senttinen, 24-vuotias Lee urakoi toisen ammattilaiskauden keskiarvoikseen 12,7 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,1 riistoa 24,2 minuutissa ottelua kohden. Lee upotti kahden pisteen heitoistaan 63% ja vapaaheitoistaan 82,9%.

Kotilla hurja päätösilta

Tuukka Kotti päätti kautensa hurjaan iltapuhteeseen rymistelemällä 24 pistettä ja 10 levypalloa Aget Imolalle ottelussa San Antimoa vastaan. Maajoukkuesentterin edesottamuksista huolimatta San Antimo hallitsi kenttätapahtumia koko toisen puoliajan ja voitti pistein 81–88 (44–50).

Kotti teki ottelussa takuuvarmaa työtä heittopelissään (kakkoset 12/15) ja kunnostautui levypallopelin lisäksi muillakin osa-alueilla jakaen yhden korisyötön, riistäen pallon kahdesti ja blokaten vastustajan heiton kerran. Kentän tehopelaaja oli kuitenkin San Antimon amerikkalaistakamies Troy Bell (26/6).

Imola voitti kauden aikana pelaamistaan 28 ottelusta 10. Kotti pelasi 22 ottelua 26,5 minuutin, 9,1 pisteen, 6,7 levypallon sekä 1,3 riiston keskiarvoilla upottaen kakkosistaan 55,7% ja vapaaheitoistaan 48,8%.

Huffin Forli löi sarjavoittajan

Shawn Huffin Forli päätti kautensa positiiviseen sävyyn lyömällä LegaDuen päätöskierroksella ensi kaudeksi Serie A:han nousevan Reggio Emilian kotonaan 81–68 (46–42). Ottelu oli joukkueiden sarjasijoituksen kannalta merkityksetön.

Thomas Coleman (17/8) ja Mitchell Poletti (16/8) näyttelivät voitto-ottelussa pääosia, mutta Huff kantoi oivallisesti kortensa kekoon keräämällä 12 pistettä (kakkoset 4/9, kolmoset 1/4, vapaaheitot 1/1), kahdeksan levypalloa sekä riiston.

Forli päätyi lopulta LegaDuen jumboksi voittamalla 28 ottelustaan vain kahdeksan. 198-senttiselle, lauantaina 28-vuotissyntymäpäiviään juhlineelle Huffille kausi oli kuitenkin hänen ammattilaisuransa tehokkain.

ToPon kasvatti urakoi kauden aikana 27 ottelua 36,0 minuutin, 15,6 pisteen, 6,7 levypallon, 1,1 syötön sekä 0,9 riiston keskiarvoilla. Huff säkitti kakkosistaan 51,2%, kolmosistaan 41,7% ja vapaaheitoistaan 75%.

Cavénin Joventutille voitto välieräavauksessa

Joonas Cavénin edustama CB Prat Joventut päihitti FC Barcelonan farmiseura Barca Regalin Espanjan Adecco Platan välierien avausottelussa myöhään perjantai-iltana. Joventut vei pisteet lukemin 80–74 (38–40).

Barca hallitsi ottelua ensimmäisen 15-minuuttisen ajan käyden parhaimmillaan yli kymmenen pisteen johdossa. Joventut sai kuitenkin puolustuspäänsä tilkittyä toisella puoliajalla ja vei Alejandro Barreran (17/3), Albert Venturan (17/2/3 syöttöä) sekä Marco Todorovicin (14/9) tahdittamana viimeisen jakson 23–12.

Cavén pelasi ottelussa kuusi minuuttia keräten Joventutille kolme pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 1/2), yhden levypallon sekä syötön.

Joventut johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan sunnuntaina.

Henkilöt

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.