Koposen Bologna pudotuspeleihin viiden ottelun voittoputkessa

6.5.2012 Petteri Koposen Virtus Bologna on saanut pelinsä kulkemaan oikeaan aikaan. Sunnuntaina Bologna päihitti Italian Serie A:n sarjakakkonen Cantùn kotikentällään huikean loppukirinsä turvin 66–65 (29–34) Koposen heittäessä 16 pistettä. Voitto oli Bolognan viides perättäinen, ja joukkue lähtee Serie A:n pudotuspeleihin viidenneltä sijalta.

Petteri Koposen Bologna pääsee Serie A:n pudotuspeleihin voittoputkessa.

Teemu Rannikon Varese kohtaa pudotuspeleissä Sienan. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Piinkovaa puolustuspelaamista esittänyt Cantù johti ottelua vielä kolme minuuttia ennen loppua pistein 57–65, kunnes Virtus Bologna villitsi kotiyleisönsä uskomattomalla loppukirillä.

Giuseppe Poetan ja Petteri Koposen onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Angelo Gigli nosti viimeisen minuutin alkaessa Bolognan neljän pisteen päähän, 61–65. Cantùn Maarty Leunenin pallonmenetyksen myötä Poeta tyylitteli kavennuslukemiksi 63–65, ja hetkeä myöhemmin Bolognan teholaituri Viktor Sanikidze upotti kolmosellaan kotijoukkueen pisteen johtoon. Cantù ei saanut enää koria aikaiseksi, ja Bologna voitti ottelun 66–65 (29–34).

Serie A:n runkosarjan loppu oli Virtus Bolognalta tyylipuhdas suoritus, sillä joukkue voitti viimeiset viisi otteluaan. Toiseksi viimeisessä runkosarjapelissään Bologna järjesti hallitsevalle mestarille Montepaschi Sienalle ensimmäisen kotitappion kuuteen vuoteen Koposen rymistellessä 19 pistettä.

Koponen oli Bolognan tehopelaaja jälleen Cantùa vastaan. MaSu-Basketin kasvatti takoi 16 pistettä (kakkoset 4/5, kolmoset 1/3, vapaaheitot 5/7), jakoi kaksi syöttöä, nappasi levypallon, riisti pallon kerran sekä menetti pallon vain kerran Cantùn kivikovaa takapuolustusta vastaan. Koposen lisäksi 16 pisteeseen ylsi Chris Douglas-Roberts.

Virtus Bologna voitti 32 runkosarjaottelustaan 20 ja päätyi Serie A:n runkosarjataulukon viidennelle sijalle. Joukkue kohtaa pudotuspelien puolivälierävaiheessa Sassarin, joka aloittaa sarjan kotikentällään.

Päättynyt runkosarjakausi oli Petteri Koposen neljästä Italian vuodesta tehokkain. Koponen pelasi kaikki 32 ottelua keskiarvoinaan 13,8 pistettä, 3,1 levypalloa, 2,6 syöttöä sekä 1,0 riistoa 33,3 minuutissa ottelua kohden. Koponen upotti kakkosistaan 51,5%, kolmosistaan 35,8% ja vapaaheitoistaan 77,1%.

Rannikon Varese kohtaa Sienan

Petteri Koposen Virtus Bolognan lisäksi Serie A:n pudotuspeleissä nähdään toinenkin suomalaisjoukkue. Teemu Rannikon edustama Cimberio Varese voitti runkosarjan 32 ottelustaan 17 päätyen sarjataulukossa kahdeksanneksi. Sijoitus tuo Varesea vastaan puolivälierissä hallitsevan mestarin Montepaschi Sienan.

Runkosarjan päätöskierroksella Varese nipisti kotikentällään voiton Teramosta luvuin 83–78 (51–40). Voitto kulminoitui kolmannella jaksolla, jonka aikana Varese karkasi parhaimmillaan 17 pisteen johtoon päätyen vieraiden tavoittamattomiin.

Edellisessä ottelussa saamaansa kolhua parannellut Rannikko ei pelannut Teramoa vastaan. Varesen tehokkaimmat olivat Yakhouba Diawara (21/2/3 syöttöä) ja Tony Weeden (18/3/3 riistoa), Valerio Amoroso takoi Teramolle 26 pistettä.

Teemu Rannikko pelasi runkosarjassa 28 ottelua 23,1 minuutin ottelukeskiarvolla. Maajoukkuekonkari urakoi joukkueelleen kunnioitettavat 7,9 pistettä, 3,1 syöttöä, 1,6 levypalloa sekä 1,4 riistoa ottelua kohden. Rannikko säkitti kakkosistaan 53,7%, kolmosistaan 38,0% ja vapaaheitoistaan 83,6%.

Barcelona tasoitti otteluvoitot Cavénin Joventutia vastaan

Regal Barca tasoitti välierien otteluvoitot Joonas Cavénin edustamaa CB Prat Joventutia vastaan Espanjan Adecco Platan pudotuspeleissä sunnuntai-iltana. Avausottelun hävinnyt Barca haki Joventutista 72-81 (30-47)-vierasvoiton.

Ottelun avauspuoliskoa hallinnut Barca jäi kolmannella jaksolla takaa-ajajaksi, kun Joventutin Gerbert Marti (16/5/5 blokkia) ja Marco Todorovic (14/13) alkoivat hallita korinalustoja. Ratkaisuhetkillä Barcan Marcus Eriksson (18/6) ja Alexandr Zhigulin (12/1) kuitenkin käänsivät pelin vieraille.

Cavén pelasi ottelussa yhdeksän sekuntia.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.