HBA PHYK Cadets Itä-Euroopan liigan viidenneksi

7.5.2012 Helsinki Basketball Academyn alaisuudessa toimiva HBA PHYK Cadets päätyi viikonloppuna pelatussa Itä-Euroopan tyttöjen koripalloliiga EEGBL:n 17-vuotiaiden ikäluokan lopputurnauksessa viidennelle sijalle. Lopputurnaus pelattiin Puolan Czluchovissa.

Antti Koskelaisen valmentama Cadets hävisi turnauksen kolme ensimmäistä otteluaan, mutta päihitti sijoitusotteluissa ensiksi valkovenäläisen DJSOR Smorgonin 63–54 ja lopulta PZKozs Pomeranian 66–46. Joukkue päätti näin kautensa kahteen peräkkäiseen voittoon ja sijoittui turnauksessa viidenneksi.

Itä-Euroopan tyttöjen mestaruuden 17-vuotiaiden sarjassa vei virolainen Audentes, joka nipisti finaalissa 62–67-voiton latvialaisesta BC Kolibrista.

HBA PHYK Cadetsin joukkueessa pelasivat Nina Augustin, Sandra Karsten, Kiia Laukkanen, Ada Marjunen, Tuuli Menna, Olivia Moskari, Sini Mäkelä, Petra Noponen, Johanna Peltonen, Iida Salmenkivi, Ninni Salmi, Lotta Eräkangas sekä Emmi Malmivirta. Joukkuetta valmensivat Antti Koskelainen, Harri Jokela, Krista Puhakka sekä Lea Hakala.

Tulokset, HBA PHYK Cadets EEGBL:n 17-v. tyttöjen lopputurnauksessa

4.5. BC NSA Sofia (Bulgaria) – HBA PHYK Cadets 62–38

HBA PHYK Cadets: Ninni Salmi 12/3/4 riistoa, Petra Noponen 6/3, Olivia Moskari 5/5, Lotta Eräkangas 4/3, Iina Salmenkivi 3/2, Nina Augustin 2/4, Ada Marjunen 2/2, Kiia Laukkanen 2/0, Tuuli Menna 2/0, Sandra Karsten 0/1, Sini Mäkelä 0/1, Johanna Peltonen 0/0.

4.5. HBA PHYK Cadets – Gomelski (Venäjä) 39–49

HBA PHYK Cadets: Ninni Salmi 12/4, Tuuli Menna 9/5, Olivia Moskari 6/1, Petra Noponen 5/3, Ada Marjunen 4/0, Lotta Eräkangas 3/0, Iina Salmenkivi 0/8, Nina Augustin 0/5, Sandra Karsten 0/0, Kiia Laukkanen, Sini Mäkelä, Johanna Peltonen.

5.5. OSSM PZKosz Pomerania (Puola) – HBA PHYK Cadets 46–41

HBA PHYK Cadets: Tuuli Menna 14/8, Sandra Karsten 5/2, Iina Salmenkivi 4/3, Olivia Moskari 4/3, Petra Noponen 4/1, Lotta Eräkangas 3/2, Sini Mäkelä 3/0, Ninni Salmi 2/7, Kiia Laukkanen 2/0, Johanna Peltonen 0/4, Nina Augustin 0/1, Ada Marjunen 0/0.

5.5. DJSOR Smorgon (Valko-Venäjä) – HBA PHYK Cadets 54–63

HBA PHYK Cadets: Olivia Moskari 19/3, Tuuli Menna 15/11/2 blokkia, Iina Salmenkivi 8/6, Ninni Salmi 6/6/3 syöttöä, Nina Augustin 5/3/4 syöttöä/3 riistoa, Petra Noponen 5/2/3 riistoa, Ada Marjunen 3/4, Sandra Karsten 2/1, Johanna Peltonen 0/3, Sini Mäkelä 0/2, Kiia Laukkanen 0/0, Lotta Eräkangas 0/0.

6.5. HBA PHYK Cadets – PZKozs Pomerania (Puola) 66–46

HBA PHYK Cadets: Lotta Eräkangas 17/7, Ada Marjunen 13/1, Olivia Moskari 11/2, Sini Mäkelä 9/4, Nina Augustin 8/1, Tuuli Menna 4/6, Ninni Salmi 2/3, Sandra Karsten 2/1, Iina Salmenkivi 0/1, Johanna Peltonen 0/1, Petra Noponen 0/0, Kiia Laukkanen 0/0.

Asiat

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

10.4.2024 21:31 17-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – Steveco Areenalla 1080 katsojaa todisti jatkoaikatrilleriä

Kotkan Steveco Areenalla oli kerääntynyt käsittämättömät 1080 katsojaa todistamaan, kun KTP juhli 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta voittamalla HNMKY I:n jatkoajan jälkeen loppuotteluiden kolmannessa ottelussa.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.