Maajoukkuemies Vesa Mäkäläinen Katajaan, Nenonen jatkaa

14.5.2012 Korisliiga-kauden viime viikolla hopeamitaleihin päättänyt Joensuun Kataja on tehnyt ensimmäisen uuden kiinnityksen pelaajistoonsa. Joensuulaisten korinalustoja tukkii jatkossa 25-vuotias Vesa Mäkäläinen, joka siirtyy seuraan Kauhajoen Karhun riveistä. 200-senttisen Lahden NMKY:n kasvatin sopimus on mallia 2+1. Mäkäläisen tapaan laiturin tonttia täyttävä 202-senttinen Juho Nenonen jatkaa seurassa yhden vuoden jatkosopimuksella.

Vesa Mäkäläinen siirtyy Kauhajoelta Joensuuhun 2+1-vuotisella sopimuksella.

Mäkäläinen lukeutui Suomen maajoukkueeseen, joka sijoittui viime syksynä pelatuissa EM-kisoissa yhdeksänneksi.

Juho Nenonen aloittaa jo viidennen kautensa ensi syksynä Kataja-paidassa. Kuvat: Francosi Perthuis & Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Katajan muut sopimuspelaajat ovat konkarilaituri Sami Lehtoranta ja takamies Antti Kanervo. Päävalmentajana jatkaa Jukka Toijala. Mäkäläinen ja Kanervo kuuluvat kesän A-maajoukkueleiritykseen kutsuttujen pelaajien joukkoon.

Nuorehkosta iästään huolimatta Vesa Mäkäläisellä on takanaan jo seitsemän täyttä liigakautta, kuusi Suomessa ja yksi Ruotsissa. A-maaotteluja lahtelaiselle on kertynyt 28, joista tuoreimmat kirjattiin tililleen viime syksynä EM-kisoissa. Nuorten maaotteluedustuksia on yhteensä 54.

Mäkäläisen Korisliiga-kausien tähänastinen kruunu on SM-kulta Namika Lahden riveissä keväällä 2009. Himmeämpiä mitaleja palkintokaapissaan ovat SM-hopea 2007 (Namika Lahti) sekä Ruotsin pääsarjan hopea 2010 (Plannja Basket). Henkilökohtaista tunnustusta Mäkäläinen on saanut erityisesti puolustuspelillisistä ansioistaan, onhan hänet valittu kahdesti Korisliigan parhaaksi puolustuspelaajaksi (2009 ja 2011). Arvostusta on Suomessa tullut myös finaalien arvokkaimman pelaajan (2009), kehittyneimmän pelaajan (2009), parhaan kuudennen pelaajan (2007) sekä vuoden tulokkaan (2006) valintojen muodossa.

Päättyneellä kaudella Mäkäläinen kärsi loukkaantumisista ja puki ainoastaan 21 Karhun runkosarjaotteluun. Niissä hän pelasi keskimäärin 24 minuuttia ja kirjautti tilastoihinsa 10,5 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

- Takana on kaksi antoisaa vuotta Kauhajoella ja nyt on uusien tuulien aika, aika vaihtaa maisemaa, Mäkäläinen sanoo.

- Europelien mahdollisuus kiinnostaa kovasti. Myös sillä on merkitystä, että Kataja on joukkue, joka haluaa voittaa.

Aluksi Mäkäläinen aikoo keskittyä ainoastaan koripalloiluun, muttei poissulje myöhemmässä vaiheessa mahdollisesti tapahtuvaa opintojen pariin hakeutumista.

- Olen käynyt lukion, mutta jatko-opinnot ovat vielä tähän saakka jääneet suunnittelun asteelle. Joensuussa on hyvät mahdollisuudet katsastaa tätäkin puolta.

Kataja-päävalmentaja Jukka Toijalalla on selkeä näkemys Vesa Mäkäläisen vahvuuksista.

- Vesa tuo voimaa korin alle, etenkin puolustuspäähän. Hänellä on isoksi pelaajaksi hyvä kehon hallinta, minkä ansiosta hän pystyy puolustamaan jopa kakkospaikan pelaajia.

- Hänellä on myös potentiaalia kehittyä koripalloilijana edelleen, Toijala näkee.

Juho Nenosen jatkosopimuksen myötä Katajalla on rosterissaan kolme isoa kotimaista korinaluspelaajaa. 24-vuotiaan Tapiolan Hongan kasvatin jatkosopimus kattaa tulevan kauden 2012-13.

Nenonen saalisti viime kaudella muun Katajan ohella Suomen cup -mestaruuden sekä Korisliigan hopeamitalin. Hän kärsi käytännössä koko runkosarjan ajan lonkkavammasta eikä pukenut kuin kahteen otteluun. Tervehdyttyään pudotuspeleihin hän sai 11 ottelussa peliaikaa keskimäärin 23 minuuttia ja tilastoja kertyi 6,9 pisteen ja 3,7 levypallon edestä. Kolmen pisteen heittotarkkuus oli 37 %.

Tuleva kausi on Nenoselle seurassa jo viides, pääsarjassa kaikkiaan kahdeksas. Urallaan hänet on arvostettu kertaalleen liigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi (2010). Palkintokaapissaan on kaikkiaan kaksi SM-kultaa (Honka 2007 ja 2008), kaksi Suomen cup -mestaruutta (Kataja 2010 ja 2011), kolme SM-hopeaa (Kataja 2009, 2011 ja 2012) sekä SM-pronssi (Honka 2006). Tilillään Nenosella on myös 45 nuorten maaottelua.

Lisätiedot: Vesa Mäkäläinen 
Lisätiedot: Juho Nenonen
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia