Koponen ja Rannikko valmiit pudotuspelien haasteisiin

16.5.2012 11:40 Virtus Bolognan Petteri Koponen ja Cimberio Varesen Teemu Rannikko aloittavat kevään pudotuspeliurakkansa torstaina. Koponen tähtää Bolognan kanssa Italian vuosiensa ensimmäiseen välieräpaikkaan ja Rannikko puolestaan pyrkii Varesen riveissä horjuttamaan monivuotisen mestarijoukkue Montepaschi Sienan kuntoa.

Petteri Koposen Virtus Bologna lähtee pudotuspeleihin voittoputkessa.

Koposen mukaan Bolognan tähtäimessä on hakea mahdollisimman varhain vierasvoitto Sassarista.

Teemu Rannikon Varese kohtaa puolivälierissä suurseura Sienan.

Rannikolla on taas takanaan tehokas ammattilaiskausi. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Koposen Virtus Bologna päätti Serie A:n runkosarjan näytöstyyliin viidellä peräkkäisellä voitolla. Erityisen vakuuttava Bologna oli viimeisessä kahdessa ottelussaan, joiden aikana joukkue onnistui kaatamaan sarjan piikkipaikkaa pitäneen Sienan ja kolmospaikalla majailleen Cantun. Siena-voitosta erityisen hohdokkaan tekee se, että viisi peräkkäistä Italian mestaruutta voittanut joukkue ei ollut hävinnyt kotonaan viiteen vuoteen.

 

– Talvella meitä vaivasivat loukkaantumiset ja aika monet joutuivat pelaamaan puolikuntoisina. Kun pikku hiljaa saatiin porukka takaisin kasaan, loppukausi menikin todella hyvin. Totta kai vähän harmittaa se, että hyvän runkosarjan päätteeksi jouduttiin kaksi viikkoa odottamaan pleijareiden alkua, mutta odottavissa tunnelmissa ollaan, arvioi Koponen.

 

Koposelle päättynyt runkosarjakausi oli hänen neljästä Italian vuodestaan tehokkain. MaSu-Basketin kasvatti viimeisteli 13,8 pistettä, 3,1 levypalloa, 2,6 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelua kohden upottaen kakkosensa 51,5%, kolmosensa 35,8% ja vapaaheittonsa 77,1% tarkkuudella.

 

Koponen muodostaa yhdessä Italian maajoukkuetakamiesten Giuseppe Poetan ja Luca Vitalin, georgialaisen teholaituri Viktor Sanikidzen, sentteri Angelo Giglin sekä amerikkalaisten Kris Langin ja Chris Douglas-Robertsin kanssa joukkueensa iskunyrkin.

 

– Pysyin koko runkosarjan suht koht terveenä ja sain valmentajalta niin paljon vastuuta kuin vain jaksoin pelata. Valmentaja (Alessandro) Finelli peluutti minua enemmän heittävänä takamiehenä kuin edeltäjänsä (Lino Lardo), mutta sain pelipaikastani huolimatta käsitellä palloa paljon ja luoda korintekomahdollisuuksia 1-1-tilanteista, Koponen selvittää.

 

Runkosarjan 32 ottelusta 20 voittanut Bologna lähtee puolivälieräsarjaan Sassaria vastaan haastajan asemasta. Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut Bologna voitti ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen viidellä pisteellä, mutta hävisi Sardiniassa maaliskuussa 34 pistellä.

 

– Kotietu on tässä sarjassa todella iso juttu. Voitimme vieraissa vain viisi ottelua, mutta vastaavasti hävisimme kotonamme vain kerran. Meille on tärkeää onnistua varastamaan joko ensimmäinen tai toinen osaottelu Sassarissa, arvioi Koponen tulevaa.

 

– Sassari on run and gun -pelityylin joukkue, joka pelaa vähän Suomen maajoukkueen tapaan: juoksee kenttää todella paljon, pelaa nopeaa pick and rollia ja heittää paljon kolmosia. Jos saamme oman puolustuksemme toimimaan sekä horjutettua heidän kaukoheittopeliään, meillä on kaikki mahdollisuudet välieriin.

 

Sassarin voimahahmot kauden aikana ovat olleet Drake Diener, Travis Diener, Quinton Hosley sekä Vanja Plisnic. 

Rannikon Varese horjuttamaan Sienaa 

Koposen ja Virtus Bolognan tavoin myös Teemu Rannikon Cimberio Varesen loppukevät sujui voitokkaissa merkeissä. Veteraanitakamies Phil Gossin palattua joukkueeseen Varese voitti runkosarjan kahdeksasta viimeisestä ottelustaan viisi. Loppukiri oikeutti runkosarjan kahdeksanteen sijaan 17 voitolla 32 ottelusta.

 

– Meillä amerikkalaistakamies vaihtui pari kertaa kauden aikaan. Phil Goss oli meille entuudestaan tuttu, ja hänen kanssaan peli lähti sujumaan odotettuun tapaan. Sinänsä ehkä hieman harmittaakin Gossin myöhäinen mukaantulo, koska meillä olisi ollut edellytyksiä parempaankin runkosarjasijoitukseen, Rannikko miettii.

 

Rannikko kuului runkosarjan aikana Varesen kulmakiviin. Maajoukkuekonkari pelasi kaikkiaan 28 ottelua, joista seitsemässätoista hän asteli kentälle joukkueensa avaavana pelinrakentajana.

 

Turun NMKY:n kasvatti sai päävalmentaja Carlo Recalcatilta peliaikaa 23,1 minuuttia ottelua kohden, ja hän osoittautui luottamuksen arvoiseksi 7,9 pisteen, 3,1 syötön, 1,6 levypallon ja 1,4 riiston ottelukeskiarvoilla. Rannikko oli tuttuun tapaan kovaa valuuttaa heittäjänä: kakkosista upposi 53,7%, kolmosista 38,0% ja vapaaheitoista 83,6%.

 

– Ihan mukavasti tuo meni. Polvi on vihoitellut jonkin verran kauden aikana, mutta lepuutin sitä viimeisessä runkosarjamatsissa ja nyt takana on kaksi viikkoa pelitaukoa, joten ihan iskussa pitäisi olla pudotuspelien avauksessa, arvioi Rannikko.

 

Pudotuspeleissä Varese saa vastaan maailmanluokan vastustajan eli Italian kenttiä viime kausina hallinneen Montepaschi Sienan. Varese onnistui runkosarjan aikana kaatamaan Sienan kertaalleen, mutta Rannikon mukaan hallitseva mestari on puolivälieräsarjan ehdoton voittajasuosikki.

 

– Siena hävisi runkosarjassa kahdeksan ottelua, mutta se ei sinänsä kerro mitään: joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, joutunut vaihtamaan pelaajia pari kertaa ja lisäksi joutunut pistämään muutamia avainpelaajia syrjään Serie A:n peluutussääntöjen johdosta. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja siitä lähdetään, että teemme omalla pelillämme mahdollisimman paljon kiusaa Sienalle.

 

Varesen kantavat voimat kauden 2011/12 aikana ovat olleet Rannikon ja Phil Gossin lisäksi Yakhouba Diawara, Rok Stipcevic, Diego Fajardo sekä Viron maajoukkuemies Kristjan Kangur. Sienan sikermän kirkkaimmat tähdet ovat Bo McCalebb, Igor Rakocevic, David Andersen, Ksistof Lavrinovic sekä Rimantas Kaukenas.

 

 

Italian Serie A:n puolivälierien avausottelut Montepaschi Siena-Cimberio Varese sekä Sassari-Virtus Bologna pelataan torstaina. Serie A:n välieriin etenee kolmella voitolla.

 

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia