PM-kisojen avauspäivänä kolme suomalaisvoittoa

16.5.2012 23:04 Ruotsin Solnassa järjestettävät vuotuiset nuorten koripallon PM-kisat käynnistyivät keskiviikkona kolmella suomalaisvoitolla. 18-vuotiaat tytöt kurittivat Islantia ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet hakivat päänahat Tanskalta.

Suomen nuorten PM-avausvoitoissa kunnostautuivat mm. Noora Korhonen (wu18)..

..Aapeli Alanen (wu16)..

..ja Tuuli Menna (wu16).

Teemu Sulosen haamukolmonen lähes käänsi Ruotsi-ottelun 18-vuotiaille pojille. Kuvat: Tuomas Venhola & Johan Paulin.

Suomen 18-vuotiaat tytöt käynnistivät PM-kisansa voitolla murskaamalla Islannin pistein 76–54 (28–29).

Islanti kummitteli heiton päässä vielä viimeisen jakson alussa, mutta joukkueen avainpelaajien alkaessa piiputtamaan joukkue siirtyi paikkapuolustukseen. Suomen tytöt pilkkoivat Islannin paikan järjestelmällisesti palasiksi ja veivät viimeisen jakson 27-9.

– Pitää kiittää Islantia paikkapuolustukseen siirtymisestä, sillä sen jälkeen meidän oli pakko pelata omaa peliämme; pistää pallo liikkeelle, hakea aktiivisesti vapaata paikkaa ja pelata huolellisesti, kommentoi joukkueen päävalmentaja Mikko Larkas.

– Siihen asti hyökkäyksemme oli ollut ihan liikaa 1-1-pelaamista ja heittämistä yhden syötön jälkeen. Puolustuksemme oli sentään huonon alun jälkeen koko ottelun ajan kohdillaan, Larkas jatkoi.

Suomen tehopelaaja oli illan parhaan pistesaldon viimeistellyt Noora Korhonen (20/5). Larkaksen kehut keräsivät myös korin alla Suomen puolustuksen selkärangan muodostava Anniina Äijänen (8/6/3 blokkia) sekä vaihtopenkiltä virtaa puolustukseen ja pelinrakenteluun tuonut Anni Jämsä (5/3).

16-vuotiaiden poikien peli hallinnassa

16-vuotiaiden poikien PM-avauksessa Ville Tuomisen valmentamalla Suomella oli peli täydet 40 minuuttia hallinnassa Tanskaa vastaan. Ottelun loppulukemat olivat Suomelle suotuisat 74–82 (27–34).

Ottelun ratkaisu nähtiin runsaat kaksi minuuttia ennen loppua, jolloin Aapeli Alanen (13/5) ruokki pallonriistostaan Henri Niemistön (18/3) korintekoon kasvattaen Suomen johdon kolmesta viiteen pisteeseen. Viimeisen kahden minuutin aikana Tanska pakotti Suomen alituiseen vapaaheittoviivalle, mutta sinivalkoranteet eivät tärisseet: 14 heittoa, 11 sisään.

– Tanskalla on kookas ja urheilullinen joukkue, ja he onnistuivat vaihtelevilla puolustusmuodoillaan tekemään avauspuoliskon hyökkäyspelistämme vaikeaa, Tuominen analysoi.

– Toisella puoliskolla saimme hyökkäyksen kuntoon, mutta vastaavasti aloimme nukahdella puolustuspäässä. Peli oli kuitenkin koko ajan hallinnassamme, ja onnistuimme pitämään hyvin johtomme päätöshetkillä.

Suomen ratkaisijaksi nousi Lahden NMKY:n Aapeli Alanen, joka tauon jälkeen sitoi avauspuoliskolla mellastaneen Jakob Ravnin nippusiteisiin. Suomen parhaaksi pistemieheksi noussut Niemistö säkitti kymmenestä vapaaheitostaan yhdeksän ja ensimmäisen maaottelunsa pelannut Joonas Tahvanainen (10/8) miellytti valmennusjohtoa kypsillä otteillaan.

16-vuotiailla tytöillä alkujännitystä ja voitto

Voitokkaasta PM-kisa-avauksesta pääsivät nauttimaan myös 16-vuotiaat tytöt, jotka kaatoivat keskiviikkona Tanskan 63–77 (41–45). Joukkueen päävalmentaja Antti Koskelainen oli voiton jälkeen mietteliäs.

– En tiedä mistä johtui, oliko jännitystä vai mitä, mutta vaikeaa oli. Jäimme kauaksi siitä potentiaalista, joka todennäköisesti vielä näiden kisojen aikana tulee tältä joukkiolta ilmenemään, Koskelainen mietti.

Suomella oli mahdollisuus tiputtaa Tanska kyydistä jo ennen taukoa, mutta tanskalaiset jyräsivät kymmenen pisteen takaa aivan tuntumaan. Ottelun jälkipuoliskolla joukkueet pelasivat kissaa ja hiirtä Suomen johdolla.

– Tanska sai hyvän runin juuri ennen puoliaikaa ja koko toisen puoliajan ne nousivat yhä uudestaan vaikeasta paikasta. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen voittoon, tässä oli taas yhden matsin verran tärkeää kokemusta kansainvälisestä koriksesta, summasi Koskelainen.

Suomen ratkaisijaksi nousi Tuuli Menna, jonka päätösjakson pisteet, irtopallot ja puolustuspelaaminen pitivät tahtipuikon sinivalkoisilla.

Ruotsi kaatoi haamukorillaan 18-vuotiaat pojat

Suomen 18-vuotiaiden poikien PM-kisataival päättyi kirvelevään tappioon, kun rakas paikallisvastustaja Ruotsi nipisti Solnassa 73–74 (41–30)-voiton.

Hongan Teemu Sulosesta (3/1) leivottiin ottelun ratkaisijaa vain kaksi sekuntia ennen loppua, kun hän upotti Miki Kuusiston (0/1) esityöstä kolmosen kulmasta sisään vieden Suomen pisteen johtoon. Ruotsille jäi kuitenkin riittävästi aikaa tehdä ratkaisukori, jonka Niklas Larsson säkitti summerin soidessa.

– Ainahan kirvelee hävitä Ruotsille yhdellä pisteellä viime sekunnin loppuratkaisun myötä. Pelissä oli kuitenkin paljon positiivista jatkoa ajatellen. Puolustuksemme oli pääasiallisesti hyvää, 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ray Ailus mietti.

Suomi sai otteluun unelma-alun, kun Julius Rajala (13/3) ja muu joukkueen korinaluskalusto tahditti sinivalkeat 14-0-johtoon. Suomi onnistui pitämään johtoaseman yli kymmenen pisteen ensimmäisellä puoliskolla, mutta jäi tauon jälkeen selvästi jälkeen korin alla. Ruotsi vei ottelun levypallot 57–39, kahmi 28 hyökkäyslevypalloa ja pääsi yrittämään huikeat 69 kahden pisteen heittoa.

– Olimme liian pehmeitä korin alla. Levypallopelaamisessa on petraamista tuleviin matseihin, Ailus virkkoi.

Alussa esiin nousseen Rajalan lisäksi Suomen pirteimmät olivat Oskar Michelsen (13/4) ja Severi Liljeberg (8/4/3 syöttöä).

Suomi – Islanti 76–54 (10–15, 28–29, 49–45), 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 16.5.2012

Suomi: Noora Korhonen 20/5, Kaisa Kuisma 9/1, Ulriikka Latvala 8/6/4 syöttöä, Anniina Äijänen 8/6/3 blokkia, Anni Kärkkäinen 7/4, Emmi Leino 6/3/3 riistoa, Moona Hämäläinen 5/5, Anni Jämsä 5/3, Evianna Sipilä 5/0, Elisa Runsas 3/1, Armi Anttila 0/1, Noora Järvikangas.

Islanti: Hildur Björg Kjartansdottir 17/11.

Suomi – Ruotsi 73–74 (24–15, 41–30, 54–46), 18-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 16.5.2012

Suomi: Oskar Michelsen 13/4, Julius Rajala 13/3, Severi Liljeberg 8/4/3 syöttöä, Anton Odabasi 8/4, Mika Nuolivirta 7/5/2 blokkia, Joni Herrala 7/3/4 syöttöä, Miikka Luosmaa 5/2, Orlando Taylor 4/5, Niko Mattila 3/3, Teemu Sulonen 3/1, Juuso Kauppinen 2/0, Miki Kuusisto 0/1.

Ruotsi: Sebastian Schüszler 17/5/3 riistoa.

Tanska – Suomi 74–82 (11–15, 27–34, 50–53), 16-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 16.5.2012

Suomi: Henri Niemistö 18/3, Aapeli Alanen 13/5, Joonas Pentti 13/1, Tuomas Hirvonen 12/3, Joonas Tahvanainen 10/8, Thomas van Santen 7/4/5 blokkia, Juho-Matti Henttonen 3/7, Akseli Hartikainen 2/3, Samuli Nieminen 2/2, Elias Eerikinharju 2/0, Daniel Harima 0/0, Jirko Leivo 0/0.

Tanska: Jakob Ravn 21/7/6 syöttöä/3 riistoa.

Tanska – Suomi 63–77 (15–21, 41–45, 53–62), 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 16.5.2012

Ottelun tilastot päivitetään raporttiin myöhemmin.

Täydelliset tilastot löytyvät Ruotsin koripalloliiton verkkosivuilta.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.