Salminen Hongan miesten, Laakso naisten päävalmentajaksi

16.5.2012 Espoolainen Tapiolan Honka on palkannut miesten edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Pekka Salmisen, miesten maajoukkueen pitkäaikaisen apuvalmentajan. Seuran naisten edustusjoukkueen luotsiksi on nimetty puolestaan Jussi Laakso. Honka tiedotti myös organisoineensa uudelleen seuran edustusjoukkueiden toiminnan.

Kokenut Pekka Salminen on Tapiolan Hongan miesten uusi päävalmentaja.

Hongan A-tyttöjä menestykkäästi viime vuosina luotsannut Jussi Laakso on puolestaan nimitetty Hongan naisten SM-joukkueen päävalmentajaksi. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Salminen on tuttu useiden liigajoukkueiden valmennuksesta. Hän on ollut nostamassa Pussihukkia SM-sarjaan ja valmentanut Korisliigassa PuHun lisäksi Torpan Poikia, Joensuun Katajaa ja Espoon Honkaa. Päättyneellä kaudella Salminen toimi SM-pronssia voittaneen ToPon apuvalmentajana. Ruotsissa Salminen voitti Solna Vikingsin penkin päässä mestaruudet 2003 ja 2008 sekä hopeaa 2009.

Suomen maajoukkueissa Salminen on nähty lähes kaikkien nuorisoikäluokkien valmentajana. Parhaillaan hän luotsaa 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta. Lisäksi Salminen on toiminut vuodesta 2001 lähtien Suomen miesten maajoukkueen apuvalmentajana ja lukeutui maajoukkueeseen, joka viime syksynä venyi sensaatiomaisesti EM-kisoissa yhdeksänneksi.

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue pelaa I divisioonassa tavoitteenaan nousu Korisliigaan.

Hongan naisten edustusjoukkue puolestaan pelaa SM-sarjassa, kun Koripalloliitto myönsi seuralle Espoo Basket Teamin nimissä olleen sarjapaikan seurojen yhteistyön päätyttyä. EBT:n ja Hongan yhteistyöjoukkue pelasi nimellä Espoo Team SM-sarjassa vuodesta 2004-05.

SM-sarjajoukkueensa päävalmentajaksi Honka on nimittänyt Jussi Laakson. Kaudet 2002-04 Laakso toimi Lappeenrannan Catzin naisten ja A-tyttöjen päävalmentajana, josta hän siirtyi Helsingin NMKY:n palvelukseen. Päävalmentajakausi HNMKY:ssa kattoi kaudet 2004-08, joiden aikana HNMKY:n naiset nousivat SM-sarjaan 2006 ja nappasivat pronssimitalit vuonna 2008.

Tapiolan Hongassa Laakso on toiminut viimeiset kolme kautta naisten divisioonajoukkueen ja A-tyttöjen päävalmentajana. A-tytöt ylsivät jokaisena kolmena vuonna ikäluokan finaaliin, joista tuloksena mestaruus 2010 ja 2012 sekä hopea vuonna 2011. Laakso on toiminut myös Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennuksessa vuodesta 2003 lähtien. Nuorisomaajoukkueiden lisäksi hän oli naisten maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2009 ja 2010. 

Korishonka Oy vastaamaan Hongan huippukoriksesta 

Valmentajamuutosten ohella Tapiolan Honka on tehnyt merkittävän rakenneuudistuksen organisaatiossaan. Seuran huippukoristoimintaa eli miesten ja naisten edustusjoukkueen toimintaa pyörittämään on perustettu Korishonka Oy, joka on yhteisöllisyyden tulos.

Hongan taustaorganisaatioon kuuluvan Kapitaalihonka Oy:n järjestämään suunnattuun osakeantiin on osallistunut yli 50 honkalaista. Sijoittajat ovat läpileikkaus Hongan jäsenkunnasta edustaen eri ikäluokkia ja eri tehtävätaustoja seurassa. Uutta pääomaa on kerätty riittävästi toiminnan aloittamiseksi vakaalta pohjalta. Kapitaalihonka Oy on puolestaan perustanut uuden Korishonka Oy:n pyörittämään Hongan huippukoristoimintaa; sekä miesten että naisten edustusjoukkuetta.

Korishonka Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty monipuolisen urheilu- ja liike-elämän taustan omaava KTM Timo Hatakka.

 

Hatakka on tehnyt menestyksekkään uran yrityselämässä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä. Hatakka on toiminut kotimaisissa ja kansainvälisissä työtehtävissä mm. 10 vuotta TeliaSonerassa ja mm. Canter Oy:ssä. Viimeiset kuusi vuotta Timo Hatakka on toiminut urheilumarkkinoinnin erikoisfirmassa, Infront Finland Oy, jossa hän ollut mukana rakentamassa mm. jääkiekon, jalkapallon ja golfin yritysyhteistyötä ja hospitality-palveluita. Viimeisen vuoden aikana Timo Hatakka on ollut mukana Yleisurheilun EM2012-kilpailuiden toteutuksessa.

Taustaltaan Timo Hatakka on maajoukkuetason pikajuoksija ja hän on toiminut mm. Viipurin Urheilijoiden valmennuspäällikkönä. Koripallotaustaa löytyy mm. omien lasten kautta.

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia