Moskarin haamukolmonen upotti Ruotsin, kaikki suomalaisjoukkueet voittoihin toisena PM-kisapäivänä

17.5.2012 Suomen maajoukkueet hakivat torstain PM-kisaotteluista voitot jokaisessa ikäluokassa. Päivän trillerivoitosta vastasivat 16-vuotiaat tytöt, jotka upottivat Olivia Moskarin viime hetken haamukorilla Ruotsin yhdellä pisteellä.

Olivia Moskari säkitti 16-vuotiaat tytöt voittoon Ruotsista.

Kaisa Kuisma kapaloi tanskalaisten tähtipelaajan torstaina.

Julius Rajala ja 18-vuotiaat pojat hakivat avausvoittonsa.

Juho-Matti Henttonen ja 16-vuotiaat pojat peittosivat Islannin. Kuvat: Tuomas Venhola & Johan Paulin.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hyvitti 18-vuotiaiden poikien PM-avauksessa kärsimän yhden pisteen tappion Ruotsille upottamalla omalla haamukorillaan Ruotsin torstaina pistein 51–52 (24–29).

Ruotsi siirtyi kahden pisteen johtoon vain neljä sekuntia ennen loppua. Päävalmentaja Antti Koskelaisen pyytämän aikalisän jälkeen pallo pelattiin Suomen hyökkäysalueelta korin alta Olivia Moskarille (11/0), jonka tyylipuhdas kolmonen vapautti suomalaiset riemun kiljahduksiin summerin soidessa.

– Olipahan loppu. Heittäjät heittävät, ja Olivia täytti roolinsa lopussa erinomaisesti. Kova onnistuminen häneltä, Koskelainen hymyili.

Ruotsi sumputti korinalustaansa ja onnistui pysyttelemään toisen jakson puoleenväliin asti hienoisessa johdossa, kunnes energisempi Suomi tarrasi tahtipuikon vielä ennen taukoa. Päätösjakso edettiin tasatahdissa.

– Olimme virkeämpiä ja vauhdikkaampia tänään kuin Ruotsi. Heidän pelinsä perustui tänään korinalustan peittämiselle, mutta heittäjämme eivät arastelleet ottaa ratkaisuja, summasi Koskelainen.

Suomen tehokkain oli toistamiseen Tuuli Menna (18/7).

18-vuotiaat tytöt nousivat tasolleen

Suomen 18-vuotiaat tytöt nousivat torstaina vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen tasolleen ja jatkoivat PM-kisavoittojaan lyömällä Tanskan pistein 55-61 (35-29).

Kookas, liikkuva ja joukkueena vahvasti yhteen pelannut Tanska horjutti avauspuoliskolla Suomen joukkuepeliä kovalla puolustuksellaan ja Maria Jespersenin (14/8/3 syöttöä) kovilla suorituksilla. Kolmannesta jaksosta alkaen Suomen peli kuitenkin loksahti kohdilleen, ja avausottelussa 20 pistettä säkittänyt Noora Korhonen (5/4) pippuroi voiton kolmosellaan vain 19 sekuntia ennen loppua.

– Olimme alkuun huonolla jalalla liikenteessä, mutta toisella puoliajalla aloimme puolustaa kuten joukkuekonseptiimme kuuluu. Erityiskiitos puolustuksemme kovenemisesta kuuluu Kaisa Kuismalle (10/2), joka pimensi ensimmäisellä puoliskolla 12 pistettä heittäneen Jespersenin tauon jälkeen, 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Mikko Larkas mietti.

– Nämä ovat kovia mimmejä. Olemme nyt kahtena perättäisenä päivänä nousseet huonon alun jälkeen tasollemme, ja tänään vielä selkeästi eilistä parempaa vastustajaa vastaan, Larkas kiitteli.

Suomen tehokkain oli Emmi Leino (16/3/3 riistoa).

18-vuotiaille pojille avausvoitto tukahduttavalla puolustuksella

Avauspäivänä pisteen tappion Ruotsille kärsinyt 18-vuotiaiden poikien maajoukkue avasi torstaina voittotilinsä lyömällä Tanskan 44–60 (33–34).

Tanskan paikkapuolustus ja korinalustan sumputus aiheuttivat vaikeuksia suomalaishyökkäykselle avauspuoliskolla, mutta kolmannesta jaksosta alkaen Suomen peli loksahti kohdilleen puolustuspään kautta. Tanska teki kymmeneen minuuttiin vain neljä pistettä ja Suomi karkasi lopullisesti.

– Alussa emme saaneet kolmosia uppoamaan paikkapuolustusta vastaan, mutta lopulta tukos aukesi puolustuksen kautta, kuten joukkuekonseptiin sopii, 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ray Ailus totesi.

– Positiivista on sekin, että petrasimme huomattavasti levypallopeliämme eilisestä, Ailus jatkoi viitaten Suomen 48–34-levypalloetuun.

Sinivalkoisten tehopelaajat olivat Niko Mattila (18/7/5 riistoa), Julius Rajala (13/10) sekä Miikka Luosmaa (11/7).

16-vuotiaat pojat vuoristoradalta voittoon

Suomen 18-vuotiaat pojat päättivät vauhdikkaan iltaottelun 98–90 (53–44)-voittoon Islannista.

Ottelusta ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Islantilaiset juoksivat prässipuolustuksista ja pallonkatkoista 21-32-johtoon ennen kuin Suomi heräsi peliin mukaan. Suomen terävöitettyä puolustustaan ja pallonkäsittelyään puoliajan loppu päättyi selkeästi suomalaisille.

Toinen puoliaika oli lähestulkoon avauspuoliskon toisinto. Suomen karattua 12 pisteen johtoon Islanti iski jälleen vaihtelevilla puolustusmuodoillaan ja kiipesi viiden pisteen etumatkalle. Ottelun lopussa Suomi piti kontrollin kylmähermoisella hyökkäyspelaamisellaan.

– Emme olleet ottelun alussa emmekä kolmannella jaksolla yhtään valmiita pelaamaan. Pienikokoinen Islanti iski kuin herhiläislauma joukkueella, joka oli pienikokoinen ja aggressiivinen. He katkoivat syöttömme ja menivät ohitsemme, kun puolustimme suorilla jaloilla, mietti 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ville Tuominen.

– Heti kun keskityimme, jälki oli hyvää. Ottelun lopussa peli oli täysin hallinnassamme. Meillä on paljon henkisesti vahvoja pelaajia, jotka eivät jännitä, kun matsia ratkaistaan, Tuominen jatkoi.

Suomen tehopelaajat olivat Henri Niemistö (23/4/5 syöttöä/3 riistoa), Aapeli Alanen (12/6) sekä erinomaisen ottelun pelannut Juho-Matti Henttonen (12/6).

Ruotsi – Suomi 51–52 (12–14, 24–29, 37–40), 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 17.5.2012

Suomi: Tuuli Menna 18/7, Olivia Moskari 11/1, Selina Dockery 8/2, Nina Augustin 7/3/3 syöttöä, Lotta Eräkangas 3/2, Elina Koskimies 3/1/4 riistoa, Emilia Helle 2/0, Elli Koskinen 0/2, Iina Salmenkivi 0/0, Petra Noponen 0/0, Lotta Hämäläinen 0/0, Gloria Mulumba 0/0.

Ruotsi: Andjela Hrnjez 11/13/3 riistoa.

Tanska – Suomi 55–61 (20–15, 35–29, 43–45), 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 17.5.2012

Suomi: Emmi Leino 16/3/3 riistoa, Kaisa Kuisma 10/2, Evianna Sipilä 7/4, Elisa Runsas 7/2/3 riistoa, Noora Järvikangas 6/4, Noora Korhonen 5/4, Armi Anttila 3/1, Anniina Äijänen 2/4, Anni Kärkkäinen 2/3/5 riistoa, Ulriikka Latvala 2/0, Anni Jämsä 1/2, Moona Hämäläinen 0/1.

Tanska: Maria Jespersen 14/8/3 syöttöä.

Tanska – Suomi 44–60 (16–22, 33–34, 37–47), 18-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 17.5.2012

Suomi: Niko Mattila 18/7/5 riistoa, Julius Rajala 13/10, Miikka Luosmaa 11/7, Severi Liljeberg 5/6, Oskar Michelsen 5/0, Mika Nuolivirta 4/2, Anton Odabasi 2/3, Orlando Taylor 2/1, Joni Herrala 0/3, Miki Kuusisto 0/2, Teemu Sulonen 0/2, Juuso Kauppinen 0/1.

Tanska: Daniel Mortensen 6/7.

Suomi – Islanti 98–90 (21–30, 53–44, 77–74), 16-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 17.5.2012

Suomi: Henri Niemistö 23/4/5 syöttöä/3 riistoa, Aapeli Alanen 19/3, Juho-Matti Henttonen 12/6, Akseli Hartikainen 10/4, Tuomas Hirvonen 9/3/3 syöttöä/4 riistoa, Joonas Tahvanainen 8/7, Elias Eerikinharju 8/4, Joonas Pentti 5/2/3 riistoa, Thomas van Santen 2/1, Samuli Nieminen 2/0, Jirko Leivo.

Islanti:
Jon Axel Gudmundsson 18/10/4 riistoa, Hilmir Kristjansson 18/6.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.