Koposelle 19 pistettä, Bolognalle tappio pudotuspeliavauksessa

17.5.2012 Petteri Koponen kuului 19 pisteellään kentän parhaimmistoon Italian Serie A:n puolivälierien avausottelussa, mutta Koposen vahvasta iltapuhteesta huolimatta Virtus Bologna taipui vieraskentillä Sassarille 72–81 (33–45). Teemu Rannikon Varese puolestaan hävisi hallitsevalle mestarille Sienalle 57–92 (22–44)-rökälenumeroin.

Petteri Koponen pussitti 19 pistettä Serie A:n puolivälierien avauksessa.

Mestaruutta puolustava Siena teki tukalat oltavat Teemu Rannikon Vareselle. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Koponen ja Virtus Bologna aloittivat puolivälieräottelun vahvasti. Koponen upotti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana seitsemän pistettä ja Luca Vitali heitti kolmosellaan Bolognan 24–26-johtoon toisen jakson alussa.

Kotijoukkue Sassarin pelätty freestyle-hyökkäyspeli alkoi kuitenkin kantaa tulosta seuraavien minuuttien aikana. Sassari vei neljän minuutin jakson 11-0 varmistellen paikkansa kuskin roolissa. Kolmannella jaksolla Bologna vajosi pahimmillaan 20 pisteen päähän, eikä takaa-ajoyrityksistä huolimatta Sassari enää horjunut.

Petteri Koponen oli 19 pisteellään (kakkoset 3/6, kolmoset 3/7, vapaaheitot 4/5) Virtus Bolognan paras pisteidentekijä. Koponen kaapi 32 minuutissa myös yhden levypallon, riisti pallon kahdesti sekä antoi yhden korisyötön.

Koposen ohessa Bolognasta kunnostautui Chris Douglas-Roberts (18/7/2 blokkia). Sassarin avausvoiton arkkitehdit olivat Drake Diener (26/7/3 syöttöä), Tony Easley (15/8/2 blokkia) ja Travis Diener (15/3/8 syöttöä).

Sassari johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Välieriin selviää ensimmäiseksi kolme otteluvoittoa hakenut joukkue. Toinen osaottelu pelataan Sassarissa lauantaina.

Siena ratkaisi jo alussa

Hallitseva Italian mestari Montepaschi Siena antoi näpäytyksen epäilijöilleen puolivälierien avausottelussa kurittamalla Teemu Rannikon Cimberio Varesea huimin lukemin 92–57 (44–22).

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Kolmen minuutin pelin jälkeen tilanne oli vielä 5-5, kunnes Siena alkoi jyrätä koko arsenaalillaan eroa taululle. Seuraava seitsenminuuttinen kirjattiin kotijoukkueelle 25-0, eikä Varese enää noussut tyrmäysiskun saatuaan.

Siena tukki täysin Varesen tien korin alle: vieraat saivat aikaiseksi vain 14 kahden pisteen koria ja yrittivät kolmen pisteen heittoa 30 kertaa. Siena upotti avausjakson hurmoksen jälkeen lisäeroa lähinnä vapaaheittoviivalta, mistä joukkue nakutti 31 heittoa 32 yrityksestä sisään.

Teemu Rannikko pelasi Varesen paidassa 19 minuuttia keräten joukkueelleen neljä pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/5, vapaaheitot 2/2) ja yhden pallonriiston. Vareselta yli kymmenen pisteen pääsivät vain Kristjan Kangur (11/1/4 syöttöä) ja Yakhouba Diawara (11/8).

Sienan sikermästä edukseen erottuivat David Andersen (17/5) ja Rimantas Kaukenas (14/1).

Siena johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Välieriin selviää ensimmäiseksi kolme otteluvoittoa hakenut joukkue. Toinen osaottelu pelataan Sienassa lauantaina.

Leen Veroli taistellen kesälomalle

Gerald Lee jr.:n edustaman Prima Verolin kausi Italian kakkosliiga LegaDuessa päättyi neljännessä puolivälieräottelussa kärsittyyn 78–80 (38–39)-kotitappioon Pistoiaa vastaan. Pistoia voitti ottelusarjan 3-1 edeten LegaDuen välieriin.

Veitsi kurkulla pelannut Veroli taisteli voitosta aivan viimeiseen asti. Kotikatsomo oli revetä liitoksistaan, kun Jacqwan Elder Barry vei kolmosellaan Verolin 75–63-johtoon vain viisi minuuttia ennen loppua. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä Bobby Jones ja Dwight Hardy toivat vain kolmessa minuutissa vieraat 75–76-johtoon. Ratkaisevat pisteet upotti Pistoian Lorenzo Saccaggi vain 15 sekuntia ennen loppua.

Lee pelasi neljännessä puolivälieräottelussa 29 minuuttia keräten 11 pistettä (kakkoset 5/10, vapaaheitot 1/1), kuusi levypalloa, kaksi syöttöä sekä blokin. Verolin virkein oli kolmosillaan kotivoittoa elätellyt Jarrius Jackson (21/3).

Pistoian kolmannen välierävoiton vahvat nimet olivat Bobby Jones (27/9) ja Dwight Hardy (18/3).

208-senttinen, 24-vuotias Lee päätti näin toisen ammattilaiskautensa Italiassa. Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti uurasti runkosarjassa 24,3 minuuttia ottelua kohden 12,6 pisteen, 6,0 levypallon ja 1,1 riiston keskiarvoilla. Pudotuspeleissä Lee pelasi neljä ottelua keskiarvoinaan 10,7 pistettä, 6,0 levypalloa, 2,0 riistoa ja 1,3 syöttöä 23,0 minuutissa ottelua kohden.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.