Suomi kolmantena PM-kisapäivänä kolmeen voittoon Norjasta

18.5.2012 Suomen 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ovat yhä lyömättömiä PM-kisoissa – joukkueet hakivat kolmannet voittonsa perjantaina jyräämällä Norjan. Norjalaisia rankaisi myös 18-vuotiaiden poikien maajoukkue.

Perjantain Norjan-kaatajiin kuuluivat mm. Selina Dockery (wu16)..

..Joni Herrala (u18)..

..ja Samuli Nieminen (u16).

Noora Järvikangas oli 18-vuotiaiden tyttöjen päivän hahmo. Kuvat: Johan Paulin & Tuomas Venhola.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue porskutti kolmanteen peräkkäiseen EM-kisavoittoonsa löylyttämällä Norjaa uskomattomin 93–13 (57-3)-numeroin. Suomi rynni 44 pistettä jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja jätti Norjan täysin vaille pisteitä taukoa edeltäneellä kymmenminuuttisella.

– Peli-ilmeemme oli hyvä ja keskityimme koko ottelun ajan omiin asioihimme. Hyvä panos kaiken kaikkiaan koko porukalta, kansainvälinen voitto on aina kansainvälinen voitto, tiivisti joukkueen päävalmentaja Antti Koskelainen.

Norja menetti ottelussa pallon 50 kertaa Suomen 35 pallonriistoa vastaan sekä upotti pelitilanneheittonsa vain 12,2% tarkkuudella. Suomi vei levypallot 61–33.

Suomalaisrivistöstä tehojen valossa erottuivat Petra Noponen (19/2/5 syöttöä/8 riistoa), Tuuli Menna (17/7), Selina Dockery (14/2) sekä levypallopelissä kunnostautunut Elli Koskinen (7/15).

18-vuotiaat pojat ryhdistäytyivät tauolla, Rajala hurjana

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue jätti helatorstain ottelun tapaan kehnon avauspuoliskon taakseen ja ryhdistäytyi tauon jälkeen. Joukkue haki turnauksen toisen voittonsa lyömällä Norjan 84–65 (29–36).

Ottelun ensimmäinen ja toinen puoliaika olivat kuin yö ja päivä. Ensimmäisen kahden jakson ajan Norja vei laiskanlaisesti pelannutta Suomea molemmissa kenttäpäädyissä, mutta kolmannella ja neljännellä jaksolla norjalaisilla ei ollut sanansijaa.

– Tauon jälkeen aloimme tehdä hommia. Jos pelaamme vastaisuudessakin joka pelissä samalla tavalla kuin tänään toisella puoliajalla, voimme olla tyytyväisiä, joukkueen apuvalmentaja Sami Toiviainen mietti.

Suomen tehopelaaja oli hurjat teholukemat viimeistellyt Julius Rajala (32/11/2 blokkia), joka teki kolmannesta jaksosta alkaen aivan mitä tahtoi. Joni Herrala (11/6/9 syöttöä) avasi joukkuetovereilleen liukuhihnalta maukkaita korintekopaikkoja.

– Rajala oli tasan niin hyvä kuin tilastot kertovat ja Herralan syöttömäärä on tällä tasolla poikkeuksellisen kova, Toiviainen vahvisti.

16-vuotiaat pojat hallitsivat tempoa

Kolmas perjantaina Norjan kaatanut joukkue oli 16-vuotiaat pojat, joka haki omassa ottelussaan vakuuttavan 90–41 (42–28)-voiton. 16-vuotiaat pojat ovat voittaneet turnauksen kaikki kolme otteluaan.

Norja sinnitteli tyydyttävästi kannoilla ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Suomen aggressiivinen puolustus ja tempopelaaminen iskivät taululle tylyt lukemat.

– Tämä oli toinen peli Norjalle tänään, ja se näkyi: heiltä loppui täysin bensa tauon jälkeen. Me pelasimme puolestamme ajoittain todella hyvää koripalloa, 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ville Tuominen mietti.

Tuomista miellytti erityisesti Samuli Niemisen (20/5) väkevä panos.

- Kävimme iltapäivällä Samulin kanssa läpi hänen kahta ensimmäistä otteluaan ja päätimme yhdessä, että hän on vastedes aggressiivinen ja ajaa jatkuvasti korille. Todella upea ottelu häneltä tänään, Tuominen kehui.

Niemisen lisäksi Henri Niemistö (17/5) ja Elias Eerikinharju (9/1/7 syöttöä/3 riistoa) olivat Suomen näkyvimmät onnistujat. Jirko Leivo (5/0) heitti ensimmäiset maaottelupisteensä.

18-vuotiailta tytöiltä loppui menovesi

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi perjantaina turnauksen ensimmäisen ottelunsa. PM-kisojen tasaiset Suomi-Ruotsi-ottelut saivat jatkoa, tällä kertaa päättyen Ruotsin 58–64 (30–41)-voittoon.

Edeltäneiden Islanti- ja Tanska-otteluiden tapaan Suomi tipahti syvään tappioasemaan, kun Ruotsi rallatteli 42–56-johtoon kolmannen jakson lopulla. Suomi järjesti vielä rivinsä nousten Elisa Runsaan (10/5/3 riistoa) nostolla pisteen johtoon vain viisi minuuttia ennen loppua, mutta loppuhetkillä Ruotsi oli terävämpi.

– Sama juttu kuin kahdessa edellisessä pelissä; emme olleet alussa valmiita pelaamaan ja nyt vastassamme oli vastustaja, joka pystyi erityisen hyvin käyttämään sitä hyödykseen, harmitteli päävalmentaja Mikko Larkas.

– Pakko kuitenkin nostaa hattua tytöille. Kolmannessa peräkkäisessä ottelussa he osoittivat luonteensa – taivumme, mutta emme katkea. Tulimme vielä rinnalle ja ohi, mutta lopussa yksinkertaisesti loppui bensa. Toivon, että pääsemme vielä kohtaamaan Ruotsin finaalissa, Larkas jatkoi.

Suomen tehopelaaja oli vatsaflunssasta toipunut Noora Järvikangas (14/6/3 blokkia), jota tahdittivat Emmi Leino (13/5/3 riistoa) sekä puolustuskorilla kunnostautunut Elisa Runsas (10/5/3 riistoa).

Suomi – Norja 93–13 (44-3, 57-3, 76-7), 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 18.5.2012

Suomi:
Petra Noponen 19/2/5 syöttöä/8 riistoa, Tuuli Menna 17/7, Selina Dockery 14/2, Lotta Hämäläinen 9/6, Elli Koskinen 7/15, Lotta Eräkangas 6/3, Emilia Helle 6/2/3 syöttöä, Gloria Mulumba 4/5/2 blokkia, Elina Koskimies 4/5, Nina Augustin 4/2/4 syöttöä/5 riistoa, Olivia Moskari 3/1, Iina Salmenkivi 0/3.

Suomi – Norja 84–65 (11–16, 29–36, 62–48), 18-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 18.5.2012

Suomi: Julius Rajala 32/11/2 blokkia, Oskar Michelsen 13/6, Joni Herrala 11/6/9 syöttöä, Niko Mattila 10/3/4 syöttöä/2 blokkia, Juuso Kauppinen 7/4, Miikka Luosmaa 5/10, Orlando Taylor 2/5/2 blokkia, Anton Odabasi 2/3, Severi Liljeberg 2/1/4 syöttöä, Mika Nuolivirta 0/2, Miki Kuusisto 0/1, Teemu Sulonen 0/1.

Norja:
Nikola Blatancic 20/6.

Norja – Suomi 41–90 (28–42), 16-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 18.5.2012

Suomi: Daniel Harima 3/1/4 syöttöä, Tuomas Hirvonen 2/2/4 syöttöä, Joonas Pentti 2/5, Elias Eerikinharju 9/1/7 syöttöä/3 riistoa, Henri Niemistö 17/5, Aapeli Alanen 7/5, Akseli Hartikainen 4/7, Samuli Nieminen 20/5, Joonas Tahvanainen 8/3, Juho-Matti Henttonen 8/4, Jirko Leivo 5/0, Thomas van Santen 5/10.

Suomi – Ruotsi 58–64 (18–19, 30–41, 48–57), 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 18.5.2012

Suomi: Noora Järvikangas 14/6/3 blokkia, Emmi Leino 13/5/3 riistoa, Elisa Runsas 10/5/3 riistoa, Kaisa Kuisma 6/2, Anniina Äijänen 5/10, Evianna Sipilä 4/3, Noora Korhonen 3/4, Anni Kärkkäinen 3/3, Anni Jämsä 0/1/4 syöttöä, Ulriikka Latvala 0/1, Armi Anttila 0/1, Moona Hämäläinen 0/0.

Ruotsi:
Gabriella Frykbo 18/3/4 syöttöä/3 riistoa.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.