Ruotsin rutiini ratkaisi, Suomi pokkasi PM-hopeaa

27.5.2012 Suomen naisten maajoukkue päätti Norjan Oslossa pelattavat PM-kisat tiukan finaaliottelun jälkeen hopeamitaleille. Rutinoituneempi Ruotsi vei neljännen jakson hermopelillään ottelun nimiinsä 77–68 (37–39). Suomen joukkueesta kisojen All Star-viisikkoon valittiin Taru Tuukkanen.

Tiina Sten ja Suomi kiusasivat Ruotsia PM-finaalissa.

Hurjan turnauksen pelannut Taru Tuukkanen valittiin kisojen tähdistöviisikkoon.

Evita Iiskola lukeutui Suomen nuoren kaartin onnistujiin. Kuvat: Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Ruotsi kiskaisi ratkaisevan eron päätösjakson alussa, jolloin Suomi tipahti 54–52-tappioasemasta kolmessa minuutissa 11 pisteen takaa-ajoasemaan (67–56). Ottelun viimeisillä minuuteilla Ruotsi onnistui jäädyttämään johtonsa ja pääsi lopulta juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta Oslon Rykkinnhallenin parketilla.

– Ruotsi osoitti pelin lopussa, että heillä on aika paljon rutiinia kovista peleistä. Otteissamme näkyi myös jonkin verran väsymys, vaikka tämä tappio ei missään nimessä mene sen piikkiin, kuittasi Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Ruotsi sai otteluun murska-alun juoksemalla kolmessa minuutissa 14-4-johtoon. Alkuminuuttien jälkeen Suomi kuitenkin hallitsi kenttää aina kolmannen jakson puoleenväliin asti.

– Taisimme ihan pelin alussa kunnioittaa liikaa Ruotsia, jolla on joukkueessaan aika kovan luokan pelaajia. Heti, kun saimme pelin juonesta kiinni ja pystyimme toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaamme, näytimme parhaimmillaan todella hyvältä, Mirolybov kehui.

Suomen tehopelaajana kunnostautui jälleen kerran Taru Tuukkanen (18/11), joka taisteli hartiavoimin päätä pidempien ruotsalaissenttereiden keskuudessa. Tiina Sten (15/3) pelasi puolestaan kesän parhaan maaottelunsa. Tuukkanen valittiin myös kisojen All Star-viisikkoon, eikä suotta: sentteri urakoi neljässä ottelussa 20,3 pistettä, 10,3 levypalloa, 1,8 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

Suomi keräsi neljästä ottelustaan kolme voittoa. Kisojen kolmena ensimmäisenä päivänä joukkue kaatoi Tanskan, Norjan ja Islannin.

– Nostan hattua koko joukkueelle tästä suorituksesta. Olemme vasta projektimme alussa, ja jo näissä neljässä ottelussa osoitimme, että parhaimmillamme pelitapamme toimii erinomaisesti, Mirolybov kuittasi turnauksen annin.

Suomi jatkaa valmistautumistaan kesä- ja heinäkuussa pelattaviin EM-karsintoihin kohtaamalla 1.-2. kesäkuuta pelattavissa tuplamaaotteluissa Liettuan. Ottelut pelataan Pasilan urheiluhallilla.

Ruotsi – Suomi 77–68 (23–18, 37–39, 54–48), naisten maaottelu, PM-kisat, Oslo (Norja) 27.5.2012

Suomi: Taru Tuukkanen 18/11, Tiina Sten 15/3, Laura Wilson 11/4, Dionne Pounds 9/2/5 riistoa, Evita Iiskola 8/6, Emmi Leino 5/0, Krista Gross 2/3, Linda-Lotta Lehtoranta 0/3, Annika Holopainen 0/3, Vilma Kesänen 0/1, Anni Mäkitalo, Sofia Pelander.

Ruotsi: Kadidja Andersson 15/3, Louice Halvarsson 14/7/3 syöttöä, Martina Stålvart 13/1/3 syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.