Petteri Koponen ”unelmasopimuksella” Euroliiga-joukkue Himkiin

31.5.2012 15:43 Suomi-koriksen tähtiin lukeutuvan Petteri Koposen monivuotinen haave Euroliigassa pelaamisesta toteutuu ensi kaudella. 24-vuotias Koponen on solminut kolmivuotisen ”unelmasopimuksen” moskovalaisen BC Himkin kanssa. Sopimus pysäyttää huhumyllyn, joka on vellonut reilun viikon villinä eurokoriksen tavoitelluimpien pelaajien joukkoon nousseen Koposen ympärillä.

Suomen maajoukkuetähti Petteri Koponen siirtyy venäläisen Euroliiga-joukkueen Himkin miehistöön kolmivuotisella sopimuksella, jota hän luonnehtii "unelmasopimukseksi".

Koponen pelasi nousujohteiset neljä vuotta Virtus Bolognassa ja nousi kahdella viime kaudella Italian liigan tehopelaajien joukkoon.

Euroliiga on ollut Koposen haaveissa jo pidemmän aikaa. Hänen toiveensa toteutumisen myötä Koponen pääsee testaamaan taitonsa Euroopan eliittiä vastaan.

Määrätietoisesti urallaan edennyt Koponen on onnellinen Euroliiga-unelmansa täyttymisestä, mutta sai neuvoteltua siirtymispykälät 1. ja 2. sopimusvuotensa jälkeen toista unelmaansa eli NBA:ta varten. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images / All Over Press.

Huhumylly Koposen seuraavasta työnantajasta lähti käyntiin lähes välittömästi, kun hänen pelikautensa ja samalla viimeinen sopimusvuotensa italialaisen Virtus Bolognan kanssa tuli päätökseen viime viikon maanantaina.

Sopimustarjouksien joukosta esiin nousi venäläisen BC Himkin ehdotus. Koponen on jo pitkään halunnut päästä haastamaan maanosan kirkkaimmat tähdet Euroliiga-parketeille. Eurocupin tuoreena voittajana Himkillä oli tämä mahdollisuus tarjota.

- Himkin tarjous oli yksinkertaisesti sellainen, josta ei voinut kieltäytyä. Minulla oli erittäin hienot neljä vuotta Bolognassa, mutta oli aika ottaa urheilullisesti seuraava askel. Se kulkee tämän unelmasopimuksen kautta Moskovaan, Himkiin ja Euroliigaan, kertoi Koponen ääni innostuksesta väristen.

- Fiilikset ovat todella korkealla. Olen onnellinen. Euroliigaan pääseminen on ollut yksi unelmistani ja nyt se toteutuu.

Kulunut kausi oli Virtus-kapteeniksi ja yleisön suosikiksi nousseelle Koposelle erinomainen. Koponen viimeisteli runkosarjassa keskimäärin 13,8 pistettä ja jakeli 2,6 syöttöä. Puolivälierissä Koponen kuritti korisukkaa peräti 19,7 pisteen edestä.

BC Himki on kokoamassa Koposen rinnalle vahvaa ryhmää. Euroopan kakkoskilpailu Eurocupin voittaneessa joukkueessa jatkaa mm. kroatialaistähti Zoran Planinic, joka valittiin Eurocupin tähdistöviisikkoon ja sarjan lopputurnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Uusina pelaajina Himki on värvännyt mm. levypallohai James Augustinen ja sentteri Paul Davisin Espanjasta sekä heittäjä K.C. Riversin Lokomotiv Kubanista.

Koposesta tulee kautta aikain toinen suomalainen Himkissä. Koposen nykyinen maajoukkuekaveri, nuoruusvuosien esikuva Teemu Rannikko pelasi moskovalaisjoukkueen väreissä 2007-09. Venäjällä on pelannut aiemmin myös Hanno Möttölä, joka edusti Moskovan Dynamoa vuosina 2005-07.  

NBA-portti auki 

Kirjainyhdistelmä ”NBA” on kulkenut Koposen matkassa aina siitä lähtien, kun hänet varattiin NBA:han ensimmäisellä kierroksella vuonna 2007. Viime kesänä NBA-spekulaatioissa kääntyi uusi lehti, kun Dallas Mavericks hankki Koposen NBA-oikeudet Portland Trailblazerilta.

Koponen ei ole koskaan peitellyt haluaan päästä kokeilemaan siipiensä kantavuutta myös NBA-parketeilla. Siitä syystä hän halusi Himki-sopimuksessaankin pitää mahdollisuuden kulkea NBA-portista, jos sitä hänelle tulevina vuosina raotetaan.

- Keskustelin pitkään (Mavericksin toimitusjohtaja) Donnie Nelsonin kanssa. Hän ymmärsi hyvin tilanteeni. Himki-sopimuksessani on NBA:ta koskeva siirtymispykälä sekä ensimmäisen että toisen sopimusvuoteni jälkeen, paljasti Koponen.

- Nyt ei ole kuitenkaan aika miettiä sitä, vaan pienen loman jälkeen aloittaa valmistautuminen Euroliiga-kauteen ja maajoukkueen EM-karsintoihin.

 
30.3.2017 20:05 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkanen ilmoittautui NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen!

Suomi-koripallon suurlupaus Lauri Markkanen, 19, on hiljentänyt ympärillään velloneen huhumyllyn ilmoittautumalla ehdolle NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen. Markkanen tiedotti päätöksestään torstai-iltana Suomen aikaa Tucsonissa. NBA Draft järjestetään 22. kesäkuuta Yhdysvalloissa.

Susijengin Jamar Wilson Espanjan liigaan, Estudiantesiin

Susijengin newyorkilaislähtöinen pelinrakentaja Jamar Wilson, 32, on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Estudiantes Madridin kanssa. 185-senttinen Albanyn yliopiston kasvatti siirtyy Estudiantesiin Serbiasta, missä hän johdatti Partizan Belgradin hopeamitaleille.

Myös Nieminen valitsi koulunsa, suuntaa ensi vuonna Stephen F. Austiniin

Kesän Susijengin harjoitusringissä viettäneen Samuli Niemisen, 19, tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkiytyneet. HBA-Märskyssä pelaava ja Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Nieminen valitsi yliopistokseen viime vuosina hyvin menestyneen Stephen F. Austinin, jonne hän suuntaa stipendiurheilijana syksyllä 2016.

Petteri Koposella takanaan huikea matka

Suomen ykköskoripalloilijaksi viime vuosina nousseella Petteri Koposella, 24, on takanaan huikea matka Malmin palloiluhallilta Euroopan huipulle. Viimeisenä kolmena vuonna Italian Serie A:n kestotähtien joukkoon singahtaneella Koposella on edessään ensimmäinen kausi Euroopan pääsarjassa, Euroliigassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Näytä lisää vastaavia