ToPo nousi voittoon Uudessakaupungissa

11.10.2009 Korisliigassa on neljän kierroksen jälkeen enää kaksi tappiotonta joukkuetta, Espoon Honka ja Tampereen Pyrintö. Uudenkaupungin Korihaiden voitokas alkukausi katkesi sunnuntaina kotitappioon Torpan Pojille. Korihaiden hallitsema peli kääntyi lopussa ToPon eduksi 83-75 (41-45).

Obie Trotter ja ToPo tarjoilivat Korihaille kauden avaustappion. Kuva: Francois Perthuis.

Korihait johti peliä lähes koko ajan viime minuutteja lukuun ottamatta. Isännät nousivat jo ensimmäisillä jaksoilla muun muassa 23-11 ja 35-22 -johtolukemiin. Suurimmillaan kotijohto oli kolmannen jakson loppupuolella jo 18 pistettä 65-47 -numeroissa. ToPo nousi kuitenkin kahdeksassa minuutissa tasatilanteeseen ja kolme minuuttia ennen loppua johtoon, jota Korihait ei enää tavoittanut.

- Vaihtelimme puolustustaktiikkaa ja pääsimme vielä peliin mukaan, kun uskokin riitti loppuun asti. Pelinrakentajamme Obie Trotter oli taas erinomainen ja sai muutkin onnistumaan, kehui ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

Trotter heitti hyvällä tarkkuudella kuusi kolmosta ja kaikkiaan 31 pistettä. Samuel Haanpään kolmossihti oli vaihteeksi hukassa (1/7), mutta 17 pistettä hän silti keräsi.

ToPolta puuttui yhä jalkavaivainen Hanno Möttölä sekä myös Corey Smith (polvi) ja Eero Lehtinen (sormi).

– Hannon tilanne näytti jo hyvältä, mutta sitten tuli vähän takapakkia. Hänen suhteensa edetään viikko kerrallaan kohti kauden avausta, Kaminen kommentoi.

Korihaiden tehokkain oli jälleen Arizona Reid 25 pisteellä ja 12 levypallolla. Ray Cunningham heitti 21 pistettä.