Kouvot kaatoi Hongan

14.10.2009 Espoon Honka koki Korisliigassa kauden ensimmäisen tappionsa, kun kouvolalainen Kouvot yllätti keskiviikkokierroksella Tapiolassa suurvoitolla 95-66 (45-29). Hongan tappion myötä sarjakärki Tampereen Pyrintö on nuoren sarjakauden ainoa tappioton joukkue.

Kouvojen Antto Nikkarinen rankaisi ex-seuraansa piste-ennätyksen arvoisesti Espoon vierailulla.

Kauhajoen Marcel Jones latoi 34 pistettä kahden jatkoajan trillerissä.

Michael Pounds paranteli piste-ennätystään ToPon voitokkaalla Salon-visiitillä.

Viljami Vanjoen LrNMKY vei nimiinsä Karjalan herruustaiston. Kuvat: Matti Koskinen & Kauhajoen Karhu & Francois Perthuis.

Espoossa peli pysyi tasaisena toiselle neljännekselle, jolloin Kouvot nykäisi seitsemänminuuttisen 15-2. Honka ei tuosta enää toipunut etenkin, kun joukkueen valmentaja Gordon Herbert ajettiin samaan aikaan ulos. Kun Hongalta ei löytynyt kirivaihdetta, pääsi Kouvot kasvattamaan voittonsa lopulta peräti 29 pisteeseen.

Ross Neltner heitti Kouvoille 21 pistettä ja viime kauden honkalainen, 18-vuotias Antto Nikkarinen teki piste-ennätyksensä 16 pistettä.

Ilman olkapäävammaista Jukka Matista pelanneesta Hongasta Tuukka Kotti keräsi 21 pistettä ja Carl Lindbom sekä Carl Elliot kumpikin 16. Lindbomille lukema oli piste-ennätys.

- Tämä oli meiltä tasapainoinen esitys. Voittoamme toki helpotti Matisen puuttuminen ja loppunumerotkin ehkä mairittelevat meitä, myönsi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Kauhajoella tarvittiin kaksi jatkoaikaa

Kauhajoen Karhu otti kauden ensimmäisen voittonsa pitkän kaavan kautta, kun se kukisti kotipelissään KTP-Basketin vasta kahden jatkoajan jälkeen 109-105 (83-83, 38-47) -tuloksella.

KTP:n pelinrakentaja Herman Favors vei korillaan pelin ensimmäiselle jatkoajalle, jonka lopussa Karhun uusi vahvistus Anthony Davis venytti vapaaheitoillaan ratkaisun toiselle viisiminuuttiselle. Siinä Karhu piti johtoa viimeiset neljä minuuttia.

Marcel Jones mätti voittajille 34 pistettä ja loukkaantuneen Maurice Hortonin tuuraajaksi tullut Davis 26 pistettä.

Ryan McDade oli KTP:n tehokkain 23 pisteellä. Favors teki 21 pistettä.

Namika Lahti taas FoKoPoa parempi

Namika Lahti pudotti kolmisen viikkoa sitten kotipelissään Forssan Koripojat Suomen cupista ja keskiviikkona lahtelaiset uusivat kotivoittonsa forssalaisista 94-75 (51-32) -lukemin.

Namika vei peliä alusta asti voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 11 pisteellä. Lopullinen 19 pisteen ero oli taululla jo puoliajalla, kun sekä kolmas että neljäs jakso päättyivät tasalukemiin.

Corey Rouse ja Tyrone Riley muodostivat voittajien tehokaksikon 22 ja 20 pisteellä.

Rodrick Stewart heitti FoKoPolle 20 ja Ashley Champion 17 pistettä.

Vilpas vielä ilman kotivoittoa

Salon Vilpas ei onnistunut ottamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun Torpan Pojat haki pisteet Salosta 98-89 (55-37) -tuloksella.

ToPo hallitsi peliä selvemmin kuin mitä loppunumerot kertovat. Vierasjohto kasvoi jo ennen puoliaikaa lähes 20 pisteeseen ja parhaimmillaan ToPo johti kolmannella jaksolla 23 pisteellä. Vilpas pääsi lopussa kaunistelemaan tappiolukemia voitettuaan viimeisen seitsemänminuuttisen 23-10.

Joukkueet esittivät komeata kaukoheittopeliä, kun Vilpas upotti 16 kolmen pisteen koria heitoin 16/22 ja ToPokin nakkasi 20 kolmosheitostaan 12 koriin. Vilppaan kohtaloksi koituivat 21 pallonmenetystä.

Michael Pounds nousi ToPon tehokkaimmaksi piste-ennätyksellään 22. Obie Trotter heitti 20 pistettä.

Darryl Dora nosteli Vilppaalle 26 pistettä ja Charlie Burgess heitti 21 pinnaa. Samu Kaaresvirta palasi Vilppaan kokoonpanoon 15 pisteen teholla, mutta potkut saanutta Antonio McMillionia ei enää nähty.

Kataja yhä nollilla

Sarjan alussa ennakkosuosikkeihin povattu Joensuun Kataja jatkaa ainoana Korisliigassa ilman voittoa, kun Lappeenrannan NMKY haki Joensuusta selvän voiton 92-76 (42-39) -tuloksella.

Kataja piti johtoa lähes toisen neljänneksen lopulle 35-33 -lukemiin asti, mutta sen jälkeen LrNMKY hallitsi peliä. Kolmannella jaksolla vierasjohto pysytteli kymmenen pisteen vaiheilla, mutta kasvoi hieman loppua kohti.

LrNMKY ratkaisi voittonsa vapaaheittoviivalta, josta se teki 14 pistettä Katajaa enemmän.

Anthony Johnson heitti LrNMKY:lle 24 pistettä. Joukkueen uusi pelaaja Matthew Gibson aloitti 11 pisteen teholla.

Katajan kotimaisen tehoparin muodostivat Petri Virtanen 22:lla ja Sami Lehtoranta 19.

(STT)

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia