Korikobrille pelaajasopimuksia, Stefanovic liiganousijan valmentajaksi

26.7.2012 Paikan Korisliigassa kesäkuun lopulla saanut Lapuan Korikobrat on solminut tukun pelaajasopimuksia. Liiganousijan päävalmentajana aloittaa Nenad Stefanovic, joka on aiemmin valmentanut Kobria kaksi kautta päävalmentajan roolissa sekä kaksi kautta apuvalmentajan ja mentorin roolissa.

Nenad Stefanovic valmentaa Lapuan Korikobria kaudella 2012/13.

Jussi Turja tekee Korisliigan debyyttinsä kasvattajaseuransa takalinjoilla. Kuvat: Pentti Pekkala & Francois Perthuis.

Suomessa vuodesta 1999 viihtynyt Stefanovic on aiemmin valmentanut muun muassa Tapiolan Hongassa, Espoo Teamissa sekä Vantaan Pussihukissa.

– Olin Belgradissa, kun (Korikobrien manageri) Markku Turja soitti kertoakseen, että Kobrat on saanut paikan Korisliigassa. Olin todella onnellinen joukkueen puolesta, koska olen ollut jo niin pitkään osa joukkuetta, Stefanovic iloitsee Korikobrien tiedotteessa.

– Meillä on ollut hyvä tiimi valmennuksen suhteen, kuin minä, Ville (Turja) ja Markku olemme tehneet yhteistyötä. Täytyy sanoa, että siinä kaikki osat vahvistavat toinen toistaan ja keskinäinen luottamuksemme on erittäin hyvä.

Turja, Hintsala ja Umoru myös Kobriin

Viime kaudella USA:n pienten yliopistojen USCAA-sarjaa pelannut Lapuan Korikobrien kasvatti Jussi Turja (194 cm, 22 v) palaa kasvattajaseuransa paitaan. Turja on pelannut 36 nuorten maaottelua sekä kuusi kautta Korikobrien I divisioonajoukkueessa.

– Oli hieno kokemus käydä vuosi USA:ssa ja nähdä sikäläistä koripallokulttuuria. Opin todella paljon niin koripallosta kuin muustakin elämästä, mutta seikkailu jäi nyt vain yhden kauden mittaiseksi, kun Kobrat sai liigapaikan, Turja kertoo.

Täysin uusia miehiä Kobra-paidassa ovat Joensuun Katajasta siirtyvä Lasse Hintsala (195 cm, 28 v) sekä viime vuodet Kauhajoen Karhua Korisliigassa edustanut sentteri Henry Umoru (202 cm, 26 v). Hintsala on pelannut Korisliigaa BC Jyväskylässä, Lappeenrannan NMKY:n, Kauhajoen Karhun ja Katajan paidassa.

Aikaisemmin Korikobrat on solminut sopimukset Kauhajoelta siirtyneen Aleksi Huuskosen (188 cm, 24 v) sekä viime kauden pelaaja-valmentajansa Ville Turjan (193 cm, 29 v) kanssa.

– Olemme päässeet sopimukseen kahden amerikkalaispelaajan kanssa. Allekirjoitetut sopimukset ovat kuitenkin vielä matkalla, joten emme voi puhua nimistä, valaisee Kobra-manageri Markku Turja.

– Lisäksi haemme joukkueeseen vielä yhden amerikkalaisen takamiehen ja omien junioreiden lisäksi 1-2 suomalaispelaajaa, Turja jatkaa.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia