Koposen piiskaama Susijengi nousi voittoon 12 pisteen takaa

27.7.2012 21:35 Suomen miesten maajoukkue avasi kesän 2012 voittotilinsä kolmannella yrittämällä lyömällä Bosnia & Hertsegovinan Trenton turnauksen päätöspäivänä 86–74 (40–42). Heittäjähirmu Mirza Teletovicin johtama Bosnia latoi avausjaksolla Suomen häkkiin 29 pistettä, mutta Petteri Koposen herätettyä Susijengin osallistui koko joukkue ansiokkaasti voittotalkoisiin.

Petteri Koponen herätti Susijengin takaa-ajoon Bosniaa vastaan.

Shawn Huff antoi parastaan kolmannella jaksolla.

Korisliigan kevään 2011 MVP Ville Kaunisto pelasi Bosniaa vastaan parhaan maajoukkuepelinsä tähän asti. Kuvat: Ville Vuorinen & Kai Kilappa.

Bosnian maajoukkueen ehdoton supertähti, ensi kaudeksi NBA:n Brooklyn Netsiin siirtyvä 206-senttinen heittokone Mirza Teletovic oli ottelun alussa Susijengille täysin pysäyttämätön. Bosnia käytti palloscreenitilanteita tehokkaasti hyödykseen ja vyörytti pelinrakentajansa Zach Wrightin johdolla jatkuvasti erinomaisia heittopaikkoja Teletovicille, joka säkitti 17 pistettä Bosnian rynnistäessä 29–17-johtoon.

Toisella jaksolla ohjat otti käsiinsä Petteri Koponen, joka lukitsi taitavan Wrightin puolustuksellaan nippusiteisiin ja alkoi vyöryttää palloa hyökkäyspäässä määrätietoisesti kohti koria. Tuukka Kotin ja Kimmo Muurisen saatua Teletovicin kuriin kiipesi Susijengi puoliaikaan mennessä kahden pisteen päähän.

Kolmannella jaksolla Bosnian kärkiviisikko alkoi väsyä ja Koponen jakoi liukuhihnalta namupasseja erityisesti Shawn Huffille ja Hanno Möttölä, jotka upottivat heittojaan kovin tarkkuuksin johdattaen Suomen 11 pisteen johtoon, kun ottelua oli pelaamatta päätösneljänneksen verran. Susijengi nosti johtonsa parhaimmillaan 20 pisteeseen, kunnes Bosnia pääsi lopussa kaunistelemaan loppulukemia.

– Emme ensimmäisellä jaksolla pärjänneet ollenkaan Bosnian palloscreenien puolustuksessa, joten jouduimme käymään puolustuksemme periaatteita aika tarkkaan läpi toiselle jaksolle lähdettäessä. Siitä lähtien paransimme koko ajan otteitamme aina pisteeseen, jossa peliä oli jäljellä enää kolme minuuttia, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kiitteli.

– Kun saimme Wrightin kiinni ja Teletovicin pakotettua vaikeisiin heittoihin, Bosnian hyökkäyspelaaminen vaikeutui selvästi. Lisäksi heidän aloitusviisikkonsa pelasi selkeästi penkkimiehiä enemmän, kun meillä vain yksi pelaaja (Koponen) rekisteröi yli 25 minuuttia. Meillä oli yhä tuoreita jalkoja kentällä Bosnian väsähtäessä, jatkoi Toijala.

Susijengillä laajalti onnistujia, Kaunisto löysi rytminsä

Suomen kärjen muodostivat Petteri Koposen (18/3/4 syöttöä) lisäksi Hanno Möttölä (12/5), Sasu Salin (11/1) sekä Shawn Huff (10/7). Toijalan mukaan joukkueelle erityisen ilonaiheen tuotti puolestaan vasta uransa viidennen miesten maaottelun pelannut Ville Kaunisto (8/4).

– Kaunisto on pelaajistamme ainoa, jolle maajoukkueiden ”meidän tapa” ei ole entuudestaan tuttu, ja on tietenkin luonnollista, että hän koki alussa olonsa hieman epävarmaksi. Ville paransi kuitenkin turnauksessa peli peliltä otteitaan ja löysi tänään ominaiset tehonsa maajoukkuekonseptissa, Toijala kehui.

Susijengi tarrasi Trenton turnauksesta Bosnia-voiton lisäksi niukat tappiot Italiaa ja Montenegroa vastaan.

– Olemme oppineet matkan varrella taas koko ajan enemmän ja päässeet mielestäni hyvin rytmiin kiinni, arvioi Toijala.

– Tuukka Kotti ja Kimmo Muurinen pelasivat kautta linjan erinomaisen turnauksen, kun taas uusista miehistämme Ville Kaunisto paransi jatkuvasti otteitaan ja Antto Nikkarinen osoitti, että meillä on Petteri Koposelle hyvä kakkospointti vaihtopenkillä, arvioi Toijala pelaajiensa otteita Susijengin kesän ensimmäisessä turnauksessa.

Susijengi jatkaa ensi viikolla otteluitaan kansainvälisessä turnauksessa Turkissa.

Bosnia & Hertsegovina – Suomi 74–86 (29–17, 42–40, 60–71), miesten maaottelu, Trento (Italia) 26.7.2012

Suomi: Mikko Koivisto 3/5, Kimmo Muurinen 8/3, Shawn Huff 10/7, Sasu Salin 11/1, Tuukka Kotti 6/5, Petteri Koponen 18/3/4 syöttöä, Vesa Mäkäläinen 4/1, Hanno Möttölä 12/5, Roope Ahonen 2/1, Antto Nikkarinen 4/2, Matti Nuutinen 0/0, Ville Kaunisto 8/4, Carl Lindbom 0/0.

Bosnia & Hertsegovina:
Mirza Teletovic 29/8, Elmedin Kikanovic 17/8, Zach Wright 8/5/10 syöttöä.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.