Rannikosta Salinin joukkuekaveri, kolmas suomalainen Euroliigassa

31.7.2012 Suomalainen tähtitakamies Teemu Rannikko, 31, tekee paluun Euroliigaan ja Union Olimpija Ljubljanan paitaan. Vuosina 2005-07 Ljubljanassa kaksi huipputehokasta kautta pelannut ja kotiyleisön suursuosikiksi noussut Rannikko siirtyy seurassa kolmannen vuotensa aloittavan Sasu Salinin joukkuekaveriksi yksivuotisella sopimuksella. Rannikon sopimuksen myötä Euroliigassa nähdään ensi kaudella kolme suomalaispelaajaa.

Suomi-koriksen tähtipelaajiin lukeutuva Teemu Rannikko siirtyy Euroliiga-joukkue Olimpija Ljubljanan riveihin.

Ljubljanassa Rannikko saa seurakaverikseen maajoukkueesta tutun Sasu Salinin.

Kahdella viime kaudella Italian liigassa toisistaan mittaa ottaneet Petteri Koponen (edessä) ja Rannikko (takana) kohtaavat ensi kaudella Euroliiga-parketeilla.

Rannikko kohosi Ljubljanassa vuosina 2005-07 kotiyleisön suosikiksi johdatettuaan seuran tuplamestaruuteen ja pelattuaan kaksi huipputehokasta kautta. Kuvat: Ville Vuorinen & Euroleague Pictures.

Suomalainen tähtitakamies Teemu Rannikko, 31, tekee paluun Euroliigaan ja Union Olimpija Ljubljanan paitaan. Vuosina 2005-07 Ljubljanassa kaksi huipputehokasta kautta pelannut ja kotiyleisön suursuosikiksi noussut Rannikko siirtyy seurassa kolmannen vuotensa aloittavan Sasu Salinin joukkuekaveriksi yksivuotisella sopimuksella.  Rannikon sopimuksen myötä Euroliigassa nähdään ensi kaudella kolme suomalaispelaajaa.

Ljubljanaa edustavien Rannikon ja Salinin ohella Euroliiga-parketeilla viilettää tulevalla kaudella myös venäläistä BC Himkiä edustava Petteri Koponen. Himki ja Ljubljana arvottiin heinäkuun alussa samaan Euroliiga-lohkoon, joten joukkueiden kohdatessa odotettavissa on Suomi-koriksen historian ensimmäinen Euroliiga-ottelu, jossa on yhtäaikaisesti kolme suomalaispelaajaa.

Kaudella 2004-05 maanosamme ykkössarjassa pelasi myös kolme suomalaista, mutta Rannikon ja Hanno Möttölän edustama Scavolini Pesaro ja Jukka Matisen Franfurt Skyliners pelasivat eri lohkoissa.

- Hienoa päästä taas joukkueeseen, jossa on toinenkin suomalainen. Se tuo aina oman lisämausteensa ja kun kyseessä on Sasu, niin hauskaa on ainakin tiedossa. Sasun kertoessa juttuja ja naureskellessa menee pitkätkin treenit nopeasti, virnistää Rannikko viitaten 21-vuotiaan Sasun aurinkoiseen luonteeseen.

Kausilla 2005-07 Rannikko villitsi slovenialaisyleisöä hyvillä otteillaan nousten Euroopan takamieseliittiin. Ensimmäisellä kaudellaan Rannikko johdatti Ljulbljanan tuplamestaruuteen ja jälkimmäisellä kaudella Turun NMKY:n kasvatti kirjautti Euroliigassa ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 14,6 pistettä ja 3,3 syöttöä. Rannikko palkittiin mm. Euroliigan viikon pelaajana marraskuussa, kun hän pussitti 26 pistettä Belgradia vastaan. Adriatic-liigassa Rannikko kohosi Euroopan kuumimpien pelaajien joukkoon tammi-helmikuussa, jolloin 189-senttinen suomalainen tykitti neljän pelikierroksen keskiarvoikseen huimat 29,8 pistettä jakaen ohessa peräti 5,5 koriin johtanutta syöttöä. 

Paluu Ljubljanaan innostaa  

Rannikon otteet ovat Ljubljanassa tuoreessa muistissa, joka tekee suomalaisen paluusta entistä erityisemmän.

- Palaan Ljubljanaan hyvillä mielin ja innoissani. Seuralla on upeat fanit ja pelasin urani kaksi parasta kautta siellä. Lähtökohta on nyt toki erilainen. Aiemmilla kausillani olin aika nuori sälli ja tuli pelattua isoja minuutteja. Nyt seuralla on amerikkalaispelintekijä (Dominic Waters), jonka kanssa varmaan pelataan minuutit puoliksi, selvittää Rannikko.

- Ljubljanaan on rakentumassa nuori joukkue ja seura halusi yhden tällaisen kokeneemman kaverin kentälle ja pukukoppiin. Pääsenpähän samalla tarkastamaan mitä se Sasu siellä touhuaa, naurahtaa Rannikko isällisesti.

- Euroliigaan paluu oli eräänlainen superbonus. Pääsen pelaamaan entistä joukkuettani (Himkiä) vastaan, ja kun Koponenkin pyörii siellä mukana, on yhtälössä jotain erityistä. Euroliiga-lohko on tosin jäätävän kova.

Ljubljanan ja Himkin ohella Euroliigan alkulohkossa A pelaavat kreikkalainen Panathinaikos, espanjalainen Real Madrid ja turkkilainen Fenerbahce Ülker Istanbul. Real Madrid on voittanut Euroliigan kahdeksan ja Panathinaikos kuusi kertaa. Fenerbahce on puolestaan vienyt Turkin mestaruuden neljästi viimeisen kuuden vuoden sisällä.

Rannikko siirtyy Ljubljanaan Italiasta ja Varesesta, jossa hän vietti kaksi edelliskautta joukkueen kapteenina. Viime kaudella hänelle kirjattiin 7,4 pisteen ja 3,0 syötön keskiarvot.

Kauden päätyttyä Rannikko kävi polvioperaatiossa, josta hän parhaillaan toipuu.

- Joka päivä mennään parempaan suuntaan, kertoo juoksuharjoittelun jonkin aikaa sitten aloittanut Rannikko.

Rannikko on urallaan pelannut 111 miesten maaottelua Suomi-paidassa. Kuntoutusrupeamansa vuoksi pois maajoukkuevahvuudesta parhaillaan oleva Rannikko edusti Suomea viime syksyn EM-kisoissa, joissa Susijengi taisteli itsensä upeasti yhdeksänneksi.

- Rannikko on kokenut pelaaja, joka tuntee ympäristömme ja tulee olemaan hyvä roolimalli ja mentori nuoremmille joukkuekavereilleen. Teemulla on erinomainen ymmärrys pelistä ja tarvittaessa hän pystyy erinomaisena heittäjänä ottamaan vastuuta, luonnehti Union Olimpija Ljubljanan päävalmentaja Saso Filipovski seuran tiedotteessa.

Lue myös seuraavat artikkelit

 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

18.11.2017 16:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Carl Lindbom ei jatka Liettuassa

Alkusyksyllä kaksivuotisen sopimuksen liettualaisen Juventus Utenan kanssa allekirjoittanut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, ei jatka Liettuassa. Susijengiä viime syyskesän EM-kotikisoissa edustanut 206-senttinen iso laitahyökkääjä etsii paraikaa uutta seuraa.

Näytä lisää vastaavia