Serbia ja Turkki puristivat viime hetkellä EM-kisoihin

12.9.2012 klo 09:29

EM-karsintojen päätöskierroksella tiistaina selkä seinää vasten pelanneet koripallojättiläiset Serbia ja Turkki puristivat viimeisellä mahdollisella hetkellä EM-kisoihin. Suomen naapurimaista Ruotsi leimasi kisapassinsa rökittämällä Luxemburgin, mutta Viro jäi kuudesta voitostaan huolimatta nipin napin rannalle.

 

Viimeisenä kisapäivänä tiensä EM-kisoihin selvittivät Serbian, Turkin ja Ruotsin lisäksi nuorennusleikkauksen läpikäynyt Latvia sekä Suomen ja Puolan kertaalleen E-lohkossa voittanut Belgia.

 

Euroopan koripallo osoitti tasonsa ensimmäisissä EM-karsinnoissa A- ja B-divisioonien yhdistämisen jälkeen. Vuoden 2009 EM-hopeamitalisti Serbia oli pakkovoiton edessä karsintojen päätöspelissään Israelia vastaan. Dusan Ivkovicin ryhmä kuitenkin selvisi tulikokeestaan rökittämällä kisapaikan jo varmistaneet vieraansa 83–67 (51–31) ja pudottamalla samalla kisoista erinomaiset karsinnat pelanneen Viron.

 

Hankalaa oli myös kesän 2010 MM-hopeamitalisti Turkilla, joka kompasteli karsinnoissa melkoisesti. Turkkilaiset keräsivät kuitenkin ylpeytensä tiistaina Istanbulissa nuijimalla Tshekin maanrakoon pistein 81–58 (44–26).


Slovenian EM-kisat pelataan 4.-22. syyskuuta 2013. Isäntämaa Slovenian lisäksi paikkansa kisoissa olivat entuudestaan varmistaneet olympiaisäntä Iso-Britannia sekä kesän 2011 EM-kisajoukkueiden terävin kärki: Espanja, Ranska, Venäjä, Makedonia, Liettua ja Kreikka.

 

Karsinnoista kisoihin selvisivät Montenegro, Israel ja Serbia (Lohko A), Saksa ja Ruotsi (Lohko B), Kroatia ja Ukraina (Lohko C), Bosnia & Hertsegovina, Georgia ja Latvia (Lohko D), Puola, Suomi ja Belgia (Lohko E) sekä Italia, Turkki ja Tshekki (Lohko F). Perinteisistä EM-kisamaista rannalle jäi Bulgaria.

 

 

Lisätietoja: FIBA:n tiedote

 


Milenko Tepicin Serbia rynni viime hetkellä kisoihin. Kuva: FIBA Europe.