Petteri Koposen Himki haluaa haastaa TsSKA:n Venäjän mestaruustaistossa

3.10.2012 Petteri Koposen ura Venäjällä käynnistyy virallisesti tänään keskiviikkona, kun Koposen uusi seura BC Himki kohtaa kotikentällään Triumph Ljubertsyn Venäjän liiga-avauksessa. Jättisatsauksin kauteen lähteneen Himkin tavoitteet Venäjän PBL-liigassa sekä kovatasoisessa VTB United-liigassa ovat samat: horjuttaa Moskovan TsSKA:n valta-asemaa.

Petteri Koposen kausi Venäjän liigassa käynnistyy tänään keskiviikkona.

"Kenraali Koposelle" tekevät seuraa BC Himkin takakentällä mm. Vitali Fridzon, KC Rivers sekä Zoran Planinic.

Koposen Himki saa liiga-avauksessa vieraansa Triumph Ljubertsyn. Kuvat: Tuomas Venhola, Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Kesän viimeistä EM-karsintaottelua seuranneena aamuna Helsingistä Moskovaan lentänyt Koponen on hakenut tuntumaa uudesta joukkueestaan runsaan kolmen viikon ajan.

EM-karsinnoissa Suomen Susijengin ykköstähtenä loistaneen Koposen mukaan ensimmäiset viikot Rimas Kurtinaitisin valmentamassa joukkueessa ovat menneet tunnustellen: Himkin pelitapa on varsin erilainen Suomen maajoukkueeseen tai Koposen edelliseen seurajoukkueeseen, Virtus Bolognaan, nähden.

– Fiilikset ovat OK. Paljon uutta on pitänyt sisäistää lyhyessä ajassa. Pelaamisemme on aika kontrolloitua ja haemme selkeästi tietyillä seteillä tiettyjä asioita, Koponen kuvailee.

Harjoituskaudella Koponen on tullut peliin ensimmäisenä tai toisena pelaajan vaihtopenkiltä. Himkin aloitusviisikossa hänen edellään ovat olleet amerikkalaistakamies KC Rivers (196cm/25v) sekä Euroopan ehdottomaan eliittiin kuuluva kroatialainen Zoran Planinic (198/30).

– Näillä näkymin tulen penkiltä ja tulen sitä kautta lisää energiaa peliin. Lähinnä olen pelannut pelinrakentajana, mutta jonkin verran myös heittävänä takamiehenä, kertoo Koponen.

”Yhtään helppoa matsia ei ole luvassa”

Viime kaudella Euroopan kakkoskilpailun EuroCupin mestaruutta juhlinut BC Himki on kerännyt joukkuettaan uudelle kaudelle hurjin satsauksin. Korinaluspelaajat James Augustine (208/28) ja Paul Davis (211/28) muodostavat Riversin ja Koposen kanssa yhdessä Himkin vahvan tulokasnelikon.

EuroCup-mestarijoukkueesta jäljellä Himkissä ovat Kroatian maajoukkueesta tuttu iso mies Kresimir Loncar (210/29), Australian koripallohistorian kaikkien aikojen pelaajiin kuuluva Matt Nielsen (208/34) sekä Venäjän maajoukkuemiehet Vitali Fridzon (195/27), Sergei Monia (203/29), Aleksei Zhukanenko (210/26) ja Egor Vjaltsev (192/27).

Syy satsauksiin on selvä: BC Himki haluaa haastaa tosissaan Venäjän kolossin, Moskovan TsSKA:n, taisteluun Venäjän PBL-liigan mestaruudesta. Urakan valtavuutta kuvaa se, että TsSKA on voittanut Venäjän mestaruuden huikeat 19 kertaa – sekä viimeisenä kymmenenä vuonna peräkkäin.

– Kyllä meidän jengillä on pakko lähteä voittamaan. TsSKA on dominoinut viime vuodet, mutta tänä vuonna me ja muut joukkueet teemme kaikkemme muuttaaksemme asian. Erot ovat todella pieniä ja kaikki on mahdollista, Koponen tuumaa.

TsSKA:n suurin haastaja Venäjän PBL-liigassa on BC Himkin lisäksi Unics Kazan, mutta muiden muassa Triumph Ljubertsy, Pietarin Spartak, Lokomotiv Kuban, Ural Jekaterinburg sekä Krasnye Krylia Samara ovat satsanneet merkittävästi alkavaan kauteen.

Venäjän PBL-liigan ja Euroliigan ohella BC Himki osallistuu alkavalla kaudella myös VTB United-liigana tunnetun Itä-Euroopan liigan mestaruustaistoon. TsSKA:n ja Unics Kazanin lisäksi liigaan osallistuu mm. Liettuan suurseura Zalgiris Kaunas. Tuopa VTB United -liiga Koposen Suomenkin lähimaille, kun Tallinnan Kalev haastaa Himkin kotonaan Saku Suurhallissa 18. helmikuuta.

– PBL- ja VTB-liigat ovat täynnä kovia jengejä, eikä yhtään helppoa matsia ole luvassa. Tavoitteemme on kuitenkin sama niin Euroliigassa, Venäjän liigassa kuin VTB:ssakin – mennä niin pitkälle kuin mahdollista, Koponen lataa.

Venäjän PBL-liigan runkosarjakausi 2012/13 käynnistyy BC Himkin osalta keskiviikkona 3.10. klo 18:30 Suomen aikaa, kun Himki isännöi kotikentällään Triumph Ljubertsya. Ensimmäisen ottelunsa VTB-liigassa Himki pelaa maanantaina 8. lokakuuta klo 18:30 Suomen aikaa, kun vastaan asettuu kazakhstanilainen Astana.

 
Lisätietoja: PBL-Liigan nettisivut
 


Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia