Mestari-Catz avasi naisten SM-sarjakauden voitolla

6.10.2012 Hallitseva naisten Suomen mestari Lappeenrannan Catz käynnisti myös pelikauden 2012/13 voitokkaasti lyömällä Forssan Alun kotonaan 80–69 (35–37). Alku johti ottelua vielä päätösjakson ensi minuuteille, kunnes Catz vei pariminuuttisen 11-0 ja karkasi tavoittamattomiin. Lauantaikierroksen muut voittajat olivat Honka, PeKa ja ToPo.

Alexandria Anderson oli kentän tehopelaaja Catzin lyödessä avauskierroksella Alun.

Emmi Leino kuului Hongan terävimpiin avausvoitossa Keravan Energia Teamista.

Linda-Lotta Lehtorannan PeKa karkasi Turun Riennolta.

Niina Laaksosen ToPon vahva alku riitti BC Nokiaa vastaan. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Kesän aikana merkittävästi vahvistunut Forssan Alku piinasi uudistunutta Catzia aivan viimeisen jakson alkuminuuteille asti johtaen vielä seitsemän minuuttia ennen loppua numeroissa 61–63.

Catzin amerikkalaispelaajat Alexandria Anderson ja Chandrea Jones ottivat kuitenkin joukkueensa harteilleen nakuttaen lappeenrantalaisille kahdeksan perättäistä pistettä, jonka jälkeen Catziin HoNsUsta saapunut Katja Summala räjäytti pankin kolmosellaan. Catz vei pariminuuttisen 11-0, eikä Alku enää noussut vaan taipui Catzin 80–69 (35–37)-voittolukemiin.

Lappeenrantalaisten voiton kulmakivet olivat viime kevään mestaruuden takuupelaajat Alexandria Anderson (26/12/4 riistoa) ja Jelena Reshetko (10/15). Tshekistä saapunut maajoukkuetakapelaaja Anni Mäkitalo (14/1/3 syöttöä) käynnisti myös kauden hyvin.

Alun kolme parasta olivat Juta Jahilo (21/4), Sarah Miles (19/13/3 syöttöä/2 blokkia) ja Henna Salomaa (19/3/4 riistoa).

Honka myllytti Jelteman johdolla pisteitä Keravalla

Sarjan nuorimpien joukkueiden kohtaamisessa Tapiolan Honka haki kauden avauspisteet lyömällä Keravan Energia Teamin vieraskentällä pistein 77–105 (40–56).

Honka takoi jo avausjaksolla taululle 12 pisteen eron, eikä hellittänyt kaasupolkimesta missään vaiheessa ottelun kulkua. Honka upotti kakkosensa 53% tarkkuudella, kolmosensa 31% tarkkuudella ja raivasi tiensä vapaaheittoviivalle hulppeat 41 kertaa.

Illan tähti oli Hongan takapelaaja Melissa Jeltema, jonka tilastorivi hakee vertaistaan: 39 pistettä, 12 levypalloa, kuusi syöttöä, kolme riistoa ja teholukema 43. Jeltema upotti kakkosensa 12/22, kolmosensa 3/4 ja vapaaheittonsa 6/6.

Jeltemaa tukivat Hongasta Jordan Greenleaf (17/10), Emmi Leino (12/1) sekä Emma Laaksonen (10/6). Keravalta Rosetta Adzasu (25/5/4 syöttöä/4 riistoa) ja Roosa Lukkarinen (21/9/3 syöttöä/3 riistoa) olivat pelipäällä.

Peli-Karhut karkasi Turussa kolmannella jaksolla

Ilman loukkaantunutta Reetta Piiparia kauteen lähtenyt Peli-Karhut kohtasi lauantaikierroksella sarjanousija Turun Riennon. Pirteästi pelannut Riento johti ottelua alussa parhaimmillaan 13 pisteellä ja roikkui vielä tauolla tasatilanteessa 44–44, mutta kolmannella jaksolla PeKan rutiini alkoi näkyä: kotkalaiset veivät jakson pistein 9-22 ja karkasivat 70–88 (44–44)-voittoon.

Amerikkalaiset Korinne Campbell (21/18/3 syöttöä/3 blokkia), Miriam McKenzie (20/8) ja Nikki Byrd (17/5) muodostivat yhdessä Linda-Lotta Lehtorannan (16/4/4 syöttöä/4 riistoa) kanssa Peli-Karhujen iskuryhmän.

Turkulaisten terävin oli Taylor Callan (25/9/3 riistoa). Katleena Kärkkänen (11/2) ja Sofia Pelander (8/9) olivat Riennon tehokkaimmat kotimaiset.

ToPon vahva alku riitti Nokiaa vastaan

Kari-Pekka Klingan valmentama ToPo sai Töölön Kisahallin illassa vastaansa nousijajoukkue BC Nokian.

Rutkasti kokemusta kesän aikana riveihinsä hankkinut ToPo takoi empimättä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana taululle lukemat 32–12. BC Nokia sai toisesta jaksosta alkaen ottelun rytmistä kiinni, mutta toisella puoliajalla ToPo keskittyi pitämään puolustuksellaan nokialaiset tuntuvan matkan päässä. ToPon avausvoitto kirjattiin pistein 75–55 (46–31).

ToPolta yli muiden nousivat Niina Laaksonen (16/11/5 syöttöä/4 riistoa), Venlakaisa Hölttä (12/2/3 syöttöä) ja Alli Arppe (11/11). BC Nokian parhaat olivat Katri Menna (16/4) ja Amani Franklin (12/9).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.