Tuukkasen ja Poundsin Zamora antoi kelpo vastuksen Avenidalle

27.10.2012 Taru Tuukkasen ja Dionne Poundsin edustama Caja Rural Zamora antoi hyvän vastuksen Espanjan liigan hallitsevaa hopeamitalistia Avenidaa vastaan. Tuukkanen keräsi 67–76 (31–49)-tappioon päättyneessä ottelussa kahdeksan pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tiina Stenin Wasserburg puolestaan palasi voittojen tielle Saksan Bundesliigassa.

Taru Tuukkasen Zamora kohtasi Espanjan liigan lauantaikierroksella Avenidan. Kuva: Francois Perthuis.

Zamoran ja Avenidan välinen ottelu oli vieraiden hallintaa kolmenkymmenen minuutin ajan. Avainpelaajat Roneeka Hodges, Nicole Powell ja Marta Fernandez johtivat hyökkäyspään uroteoillaan vieraat parhaimmillaan yli 20 pisteen johtoon.

 

Toisella puoliajalla Zamora onnistui kuitenkin vielä kuromaan piste-eron alle kymmenen, ja Avenida joutui ottamaan ykkösvitjansa takaisin kentälle. Espanjan liigan viime kevään hopeamitalisti lähti lopulta kotimatkalle yhdeksän pisteen voitto matkassaan.

 

Taru Tuukkanen ja Dionne Pounds kuuluivat jälleen Zamoran avausviisikkoon. Tuukkanen keräsi kahdeksan pistettä ja yhdeksän levypalloa. Molemmat kolmosyrityksensä upottanut Dionne Pounds säkitti kuusi pistettä.

 

Zamora on voittanut kolmesta ottelustaan yhden.

 

Caja Rural Zamora – Perfumerias Avenida 67–76 (18–29, 31–49, 45–61)
Zamora:
Amy Denson 22/4.
Avenida: Roneeka Hodges 23/5, Nicole Powell 18/2/3 riistoa, Marta Fernandez 15/2/3 riistoa.
T.Tuukkanen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 8 (2p 3-10, 3p 0-1, 1p 2-2), Levypallot 9, Syötöt 1, Riistot 1.
D.Pounds:
Aloitusviisikossa, Minuutit 16, Pisteet 6 (2p 0-1, 3p 2-2), Levypallot 1.

 

 

Sten sivussa, Wasserburg palasi voittojen tielle

 

Nilkkaansa loukannut Tiina Sten katseli siviilivaatteet yllään, kuinka hänen joukkueensa TSV Wasserburg palasi torstaisen EuroCup-tappion jälkeen voittojen tielle kukistamalla Saksan Bundesliigan lauantaikierroksella Bambergin vieraskentällä 65–76 (39–35).

 

Bamberg hallitsi ottelua avauspuoliskolla, mutta tauon jälkeen Wasserburg sai pelin komentoonsa, eikä päätösjaksolla kotijoukkue saanut organisoitua hyökkäyspeliään alkuunkaan. Kentän voimahahmo oli Wasserburgin korinaluspelaaja Emma Cannon (17/17).

 

Viidestä ottelustaan neljä voittanut Wasserburg jatkaa Bundesliigan jaetulla kärkisijalla.

 

DJK Brose Bamberg – TSV Wasserburg 65-76 (19-16, 39-35, 53-56)
Bamberg:
Brett Benzio 17/6.
Wasserburg: Anne Breitreiner 18/0, Emma Cannon 17/17.
T.Sten:
Ei kokoonpanossa – loukkaantunut.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia