Catz jatkoaikavoittoon Tapiolan trillerissä, hallitseva mestari jatkaa tappioitta

28.10.2012 Naisten SM-sarjassa nähtiin sunnuntaina vertaansa vailla oleva jännitysnäytelmä, kun sarjan ainoat tappiottomat joukkueet Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz iskivät yhteen. Voittajana kärkijoukkueiden taistosta selvisi Catz, joka nujersi kynsin hampain taistelleen Hongan jatkoajalla 91–104 (46–47, 89–89).

Alexandria Andersonin Catzin huikea voittoputki jatkuu.

Niina Laaksonen oli oivassa vireessä myös PeKaa vastaan.

Katleena Kärkkäisen kahdeksan pisteen putki nosti TuRin takaisin peliin Nokialla.

Laura Lahtisen HoNsU kumosi HyPon kolmannella jaksolla. Kuvat: Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen, Turun Riento & Francois Perthuis.

Catz näytti karkaavan Hongalta Tapiolan trillerissä jo neljännen jakson lopuilla siirtymällä 82–87-johtoon, mutta Melissa Jeltema tasoitti ottelun tahtokoreillaan ja Jordan Murphree lietsoi tunnelmaa kotikatsomossa pussittamalla Hongan 89–87-johtoon. Espoolaiskatsojien pettymykseksi Catzin Alexandria Anderson tasoitti kuitenkin ottelun vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

Kahden jatkoaikaminuutin jälkeen Catz johti vielä niukasti 91–92, mutta Catzin siirryttyä kahdella onnistuneella hyökkäyksellä viiden pisteen johtoon ei Honka onnistunut enää pysäyttämään syöksykierrettään edes aikalisällä. Jatkoajan viimeiset minuutit menivät Catzille 12-0 ja koko ottelu 91–104 (46–47, 89–89).

Jo mestaruuskaudella 2011/12 Catzin voitosta voittoon johdattaneet Alexandria Anderson (23/14/3 syöttöä/7 blokkia) ja Jelena Reshetko (23/9/4 syöttöä) olivat taas lappeenrantalaisten kaikki kaikessa. Kiitettävin paperein selvisivät myös Chandrea Jones (19/6/6 syöttöä) ja Anni Mäkitalo (13/7/3 syöttöä).

Hongan voittotoiveita elättelivät kauimmin Melissa Jeltema (32/7/2 blokkia) ja Jordan Murphree (31/11/5 syöttöä/4 riistoa). Tuuli Menna (8/10) ja Emmi Leino (11/4) kuuluivat espoolaisten kotimaiseen parhaimmistoon.

ToPolta väkivahva joukkue-esitys Kotkassa

Kotkassa Peli-Karhut emännöi Torpan Poikia etukäteen tasaiseksi kaavaillussa ottelussa. Päävalmentajansa Kari-Pekka Klingan johdolla inspiroitunutta ja iloista joukkuepelaamista esittänyt ToPo onnistui kuitenkin riisumaan kaikki Peli-Karhun luottopelaajat tyystin aseista ja hallitsemaan ottelua kolmen jakson ajan matkallaan 64–78 (33–37)-vierasvoittoon.

ToPon kaikki kaikessa oli taas huikean ottelun pelannut Niina Laaksonen (24/19), jolle kotkalaispuolustus ei löytänyt vastausta. Vilma Kesänen (17/7/4 syöttöä), Venlakaisa Hölttä (16/4/3 syöttöä) ja Kaisa Valtakari (13/8/5 riistoa) kuuluivat myös täysin kotimaisella ryhmällä pelaavan vierasjoukkueen johtokaartiin.

Peli-Karhuista Korinne Campbell (17/15/4 syöttöä) ja Nikki Byrd (15/7) nousivat lähimmäs tasoaan.

Riennolle kirivoitto ”nollakerholaisten” kohtaamisessa

Hongan ja Catzin kärkiottelun sijaan sunnuntaina nähtiin myös SM-sarjan ”nollakerholaisten” kohtaaminen, kun sarjan voitottomat joukkueet BC Nokia ja Turun Riento kohtasivat Nokialla.

Kotijoukkue BC Nokia jyräsi tehokkaalla ja näyttävällä pelillä parhaimmillaan 22 pisteen johtoon ja johti vielä kolmannen jakson puolivälin paikkeilla numeroissa 59–38. Riennon Katleena Kärkkäinen kuitenkin palautti vieraiden pelihuumorin kahdeksalla perättäisellä pisteellään, ja kolmannen jakson päätteeksi kotijohto oli kutistunut kuuteen pisteeseen.

Turkulaisten Callan Taylor tasoitti ottelun hyppyheitollaan 30 sekuntia ennen loppua. Seuraava nokialaishyökkäys päättyi Brittany Heddersonin syötönkatkoon, jonka päätteeksi Anette Juvonen pääsi nakuttamaan 80–81 (50–32)-voittoluvut vapaaheittoviivalta.

Heddersonin (21/2), Kärkkäisen (20/2) ja Taylorin (14/7/3 riistoa) lisäksi Sofia Pelander (13/9) täydensi avausvoittonsa hakeneen Riennon tehokvartetin. Amani Franklin (24/12) ja Katri Menna (14/7/4 syöttöä) olivat nokialaisten parhaat.

HoNsU hukutti HyPon kolmannella jaksolla

Hyvinkään Ponteva oli hyvässä vireessä Jyväskylässä HoNsUa vastaan ensimmäisellä puoliajalla ja ampaisi parhaimmillaan 15–27-johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin puolustuspelin ryhtiliikkeen kautta hyvinkääläiskarkumatkan katkaistua, kunnes puntit kääntyivät täysin kolmannella jaksolla, jonka HoNsU vei peräti 24-6. Loppulukemat merkittiin HoNsUn hyväksi 77–61 (34–43).

HoNsUn terävin oli 174-senttinen, 26-vuotias Laura Lahtinen (24/3/4 syöttöä). Nia Jackson (16/4/5 syöttöä/5 riistoa) ja Minna Sten (12/10/7 blokkia) olivat myös elementissään.

Hyvinkääläisiltä neljä pelaajaa ylsi kahteentoista pisteeseen: Amber Land (12/12), Kathlyn Varno (12/8), Oona Järvinen (12/4) sekä Aino Tuomi (12/0).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.