KTP jatkoi Korihaiden tappioputkea

31.10.2012 Uudenkaupungin Korihait kärsi Korisliigassa jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa, kun KTP haki keskiviikkona vierasvoiton Vakka-Suomesta pistein 77–94 (35–49). Tampereen Pyrintö puolestaan palasi voittojen tielle tukahduttamalla Kouvot ja Nilan Bisons jatkoi kotivoittojaan Namika Lappeenrannan kustannuksella. Illan muut voittajat olivat Joensuun Kataja, Kauhajoen Karhu ja Namika Lahti.

Sefton Barrett johdatti KTP:n karkumatkalle Uudessakaupungissa.

LaMonte Ulmerin Pyrintö osoitti toipuneensa Karhu-tappiosta.

Eero Aaltonen linkosi kauden ennätyspisteensä Bisonsin kukistaessa Lappeenrannan Namikan.

Johnell Smith heitti ottelun parhaat pisteet, kun Kataja jatkoi FoKoPon suurten tappioiden sarjaa.

Ilkka Vuori hiosti Vilppaan pelinrakentajia ja pyöritti mallikkaasti Karhun peliä.

Cedric Latimer kantoi Namika Lahden voittoon Korikobrista. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Eveliina Toivola.

Korihaiden ja KTP:n välinen ottelu näytti ratkeavan nopeasti. Kun ottelu oli vanhennut vain 12 minuuttia, erinomaisesti heittänyt KTP johti peliä murskaavin lukemin 15–34. Kolmannella jaksolla puntit kuitenkin kääntyivät, kun Korihait latoi 36 pistettä KTP:n sukkaan ja nousi johtoon.

Korihait elätteli kotiyleisön toiveita johtamalla viimeisen jakson neljännellä minuutilla vielä pisteissä 75-72. Ottelun loppu oli kuitenkin täydellistä kotkalaisnäytöstä. Seuraavat minuutit kirjattiin KTP:lle 22-0 Sefton Barrettin tyylitellessä kotkalaispisteistä puolet. KTP vei ottelun 77–94 (35–49).

– Kolmannella jaksolla nähtiin Korihaiden parasta peliä tällä kaudella. Viimeisellä jaksolla käänsimme pelin puolustuksen kautta. Kun puolustus alkoi pitää, pääsimme myös juoksemaan hyvin. Ylä- ja alamäkiä tuli kyllä liikaa, mutta vierasvoittoihin pitää aina olla tyytyväinen, sanaili KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen.

Kotkalaisten tasaisen tehotrion muodostivat Antwine Williams (22/5), viisi kolmosta myllyttänyt Jukka Matinen (21/4) sekä Devonne Giles (21/6). Vaisusti aloittanut Sefton Barrett (15/6/3 riistoa) kunnostautui KTP:n loppukirin aikana.

Korihaista Daniel Horton (20/1) ja Chris Taft (14/9) nousivat hetkittäin KTP:n tasolle.

Pyrintö jyräsi Kouvolassa

Liigakärki Tampereen Pyrintö saalisti täyden kuuden ottelun kierroksen suurimman voiton lyömällä Kouvot Kouvolassa 59–94 (23–48).

Ottelu oli aivan alusta asti Pyrinnön yksipuolinen näytös. Kurinalaisesti puolustanut ja monipuolisesti hyökännyt Pyrintö voitti jo ensimmäisen neljänneksen 10–27. Tyrmäysalun jälkeen Kouvot ei yltänyt enää lähellekään tasoaan, vaan Pyrintö jatkoi onnistunutta aseistariisuntaansa aivan ottelun loppuun asti.

– Hyvä peli meiltä. Kiva, että reaktio huonon Kauhajoki-pelin jälkeen oli tällainen. Kouvoille tämä oli ensimmäinen tappio kotona, ja he ovat voittaneet mm. Joensuun Katajan kotikentällään, Pyrinnön valmentaja Ville Tuominen kiitteli.

Pyrinnön pistekuningas oli LaMonte Ulmer (20/9), joka sai tulitukea Carl Lindbomilta (17/7). Levypallopelissä liiteli omissa korkeuksissaan Jesse Niemi (5/10/3 riistoa), ja vain kahdeksan kertaa pelitilanneheittoa yrittänyt Damon Williams (8/7/10 syöttöä) kunnostautui koriin johtaneilla syötöillään.

Kouvoista kaksinumeroisille pisteille ylsivät vain Gilberto Clavell (13/6), Vernon Taylor (13/5) ja Antto Nikkarinen (10/5). Entistä seuraansa vastaan pelannut Chris Hester (8/4) jäi vanhojen joukkuetovereidensa puristuksessa kauaksi tasostaan.

Biisonit jatkoivat kotivoittojensa sarjaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons on edelleen tappioton kotikentällään Loimaan liikuntahallilla. Biisoneiden kauden neljäs kotivoitto ja kaikkiaan viides voitto seitsemästä ottelusta merkittiin Namika Lappeenrannan kustannuksella 92–71 (34–35).

Voitto irtosi kuitenkin loimaalaisille työn ja taistelun kautta. Viime kevään puolivälierävastustaja johti pitkään ensimmäisellä puoliskolla. Kolmas jakso muutti kuitenkin kaiken, kun kotiyleisönsä hurmoksesta virtaa saanut biisonilauma rynnisti 36–37-tappiolukemista hetkessä 55–42-johtoon. Parhaimmillaan Bisons johti 23 pisteellä.

Bisonsin kolmen kovan koplan muodostivat tällä kertaa Jeb Ivey (18/3/4 syöttöä), Martin Zeno (18/8/7 syöttöä) sekä Ryan McDade (17/10/3 syöttöä). Elementissään oli myös kauden ennätyspisteensä lingonnut Eero Aaltonen (12/0).

Lappeenrantalaisista Greg Logins (19/10) ja Jason Conley (17/5) olivat joukkueen tehokkaimmat. Pelinrakentaja Matt Gibson (14/4/5 syöttöä) jäi Bisonsin puristuksissa tehottomaksi tauon jälkeen. Ottelussa nähtiin myös viime keväänä Suomen mestaruutta loimaalaismiehistössä juhlineen Clifton Jonesin (2/6) paluu vanhaan kotisaliinsa.

Kataja myllytti FoKoPoa

Joensuun Kataja jatkoi Forssan Koripoikien suurinumeroisia tappioita ottamalla liiganousijasta selkeän 101–72 (53–38)-kotivoiton. FoKoPo on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan keskimäärin 29 pisteen erolla.

Loppunumerot kuitenkin hämäävät, sillä forssalaiset piinasivat Katajaa noin kymmenen pisteen tuntumassa aina päätösjakson alkuun asti. Viimeisen viiden minuutin aikana vieraiden selkäranka kuitenkin napsahti ja ero repesi.

Katajan ykkönen oli takamies Johnell Smith (25/3/5 syöttöä). Smithin lisäksi Juho Lehtoranta (15/2), Juho Nenonen (15/2) ja Jonte Flowers (15/7) tekivät vahvaa työtä forssalaistenkaatotalkoissa.

FoKoPolta Sami Ikävalko (18/2/3 syöttöä) ja Jahmar Thorpe (18/7) elättelivät vieraiden yllätystoiveita pisimpään.

Karhulla helppo iltapuhde, Vilpas vaisu ilman ykköspelinrakentajaa

Ilman polvivaivaista pelinrakentajaansa Marquis Hallia Kauhajoen lakeuksille matkustanut Salon Vilpas oli vaisu vieras Karhun kotihallissa. Karhu vei Vilppaasta ongelmitta 84–63 (43–36)-kotivoiton.

Vain yhden ottelun tällä kaudella voittanut Vilpas rimpuili vielä kolmannen jakson alussa kymmenen pisteen tuntumassa. Jussi Eskolan perättäiset kolmoset käynnistivät kuitenkin Karhun karkumatkan, eikä viimeisellä kymmenminuuttisella Vilpas pystynyt enää haastamaan isäntiä.

– Tietoisuus siitä, että vastustajalta puuttuu tärkeä pelaaja (Hall), vaikuttaa alitajuisesti, vaikka sen ei saisi antaa vaikuttaa. Onneksi viimeisellä neljänneksellä pääsimme omaan rytmiimme, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara muotoili.

Karhun parhaasta suorituksesta vastasi alati peliään parantava Tremaine Ford (18/8/3 riistoa). Ilkka Vuori (15/5/3 syöttöä/3 riistoa/3 blokkia) johti mallikkaasti peliä ja kiusasi herhiläisenä Vilppaan pelinrakentajajaostoa.

Vilppaalta Troy Barnies (18/7) nakkasi korkeimmat koriluvut. Eero Lehtinen (11/5/3 riistoa) ja Shawn Atupem (11/9) nousivat myös kaksinumeroisille.

Namika Lahti katkaisi Korikobrien minivoittoputken

Kaksi edellistä peliään voittanut Lapuan Korikobrat taipui tappioon Lahdessa, missä kapteeninsa Roope Suonion lopettamispäätöksestä yhä toipuva Namika myllytti kotiyleisönsä riemuksi 90–80 (43–44)-voiton.

Tasainen peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle viimeisen neljänneksen alussa. Peli oli tasalukemissa 67–67, kun Emmanuel Hollowayn kuuden perättäisen pisteen johtama Namika porhalsi karkumatkalle, jonka Cedric Latimer täydensi kolmosellaan lukemiin 80–71. Korikobrat ei päässyt enää viittä pistettä lähemmäs.

Namikan sankariksi nousi itsevarmasti ja tehokkaasti pelannut Cedric Latimer (30/7), jota säesti Emmanuel Holloway (18/1). Jordan Hasquet (15/7), Aleksi Alanen (11/5/3 syöttöä) ja Louis Johnson (8/12/3 blokkia) kantoivat myös kortensa kekoon.

Vieraiden terävin oli pelinrakentaja Bryan Holmes (24/3/3 syöttöä). Samuel Haanpäälle (12/10) merkittiin tupla-tupla.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.