Liigakärki Pyrintö matkaa Södertäljeen EuroChallengen avausotteluun

5.11.2012 Tampereen Pyrintö avaa EuroChallengen alkulohkovaiheen tiistaina Ruotsin Basketliganin hallitsevan hopeamitalistin Södertälje Kingsin vieraana. Ottelussa on luvassa todellinen Pohjoismaiden huippujen taisto, sillä Pyrintö porskuttaa kotoisen Korisliigan kärjessä ja Kings jakaa Basketliganin kärkisijan kuudella voitollaan kahdeksasta ottelusta.

"Ison talon Antti" Nikkilä ja Tampereen Pyrintö aloittavat EuroChallenge-savottansa Södertäljessä.

Ville Tuominen uskoo, että Pyrinnöllä on yllätysetu puolellaan avausottelussa.

Kingsin syömähampaisiin kuuluu viime kaudella ukrainalaisen Khimikin paidassa EuroChallengea pelannut Toni Bizaca. Kuvat: Tampereen Pyrintö, Francois Perthuis & FIBA Europe.

Tamperelaiset voivat lähteä Södertäljeen luottavaisina, sillä uuden päävalmentajan Ville Tuomisen mukanaan tuomat pelikirjamuutokset ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Lokakuun aikana Pyrintö teki selvää jälkeä vastustajistaan yhtä kotitappiota lukuun ottamatta, vanha tuttu runko pelaa kovalla rutiinilla ja uudet tulokkaat LaMonte Ulmer ja Carl Lindbom ovat päässeet hyvin kiinni ”Punakoneen” rytmiin.

 

– Lokakuu on mennyt ihan suunnitelman mukaisesti. Paremmin ei olisi osannut toivoa. Yksi kauneusvirhehän tuolla liigataulukossa näkyy, mutta siitä otettiin opiksi seuraavaan matsiin, Tuominen sanailee.

 

Tuominen painottaa EuroChallengen avausottelun merkitystä. Kun alkulohkon otteluita on kaikkiaan vain kuusi, ryöstöretki Södertäljestä antaisi Pyrinnölle eväät jatkaa ensimmäiseen kotiotteluunsa paineitta.

 

– Vieraskenttä on aina vieraskenttä, etenkin europeleissä. Jos jatkoon haluamme, voiton hakeminen ensimmäisestä pelistä olisi todella tärkeää, Tuominen arvioi.

 

– Sen verran on kotiin päin vedettävä, että uskon meidän pelitapamme olevan haastava myös Kingsille. Matchup-puolustusta ei pelaa Ruotsissakaan kukaan. Sanoisin, että meillä on enemmän yllätysmomenttia kuin heillä.

 

Kingsin kokoonpano Pohjoismaiden eliittiä

 

Jos Pyrinnön pelitapa on osoittautunut Suomessa menestyksekkääksi, on puolestaan Kings porskuttanut Basketliganissa lähes vailla haastajia. Kings on ottanut tiukasti tilan pois vastustajiltaan ja takonut pisteitä kaikin mahdollisin kuviteltavissa olevin tavoin.

 

Kingsin korin alla partioi härkämäinen amerikkalaissentteri Kenneth Simms (203 cm/26 v), joka läsnäolollaan vapauttaa operoimistilaa monipuoliselle kroatialaiselle Toni Bizacalle (202/30), joka kunnostautui viime kaudella EuroChallengessa ukrainalaisen Khimikin paidassa.

 

Simms-Bizaca-kaksikon lisäksi Kingsin aloitusviisikkoon kuuluu kolme takapelaajaa. Dino Pita (192/24) kuuluu Basketliganin kovimpiin heittäjiin, kun taas kokenut Adnan Chuk (194/31) tasapainottaa pelisilmällään Ruotsin uuden sukupolven eturivin prospekteihin kuuluvaa Tobias Borgia (184/19), joka tunnetaan heittotaidostaan, räjähtävästä ponnistusvoimastaan sekä riskinottohalustaan, joka toisinaan kulminoituu pallonmenetyksiin.

 

Penkiltä Kingsillä on marssittaa kolme rotaatiopelaajaa. Ruotsin maajoukkuemies Martin Pahlmblad (193/26) on vakaa ja harkitseva takapelaaja, ja Mike Joseph (184/21) on yllättänyt monet kypsyydellään. Alexander Lindquist (205/21) puolestaan kasvaa yhä raameihinsa, mutta kuuluu Tobias Borgin tavoin Ruotsin mielenkiintoisimpiin tulevaisuuden lupauksiin.


– Kyllähän se kertoo jotain, jos Pahlmbladin tasoinen kaveri tulee penkiltä. Kings on erittäin kurinalainen ja hyvin organisoitu joukkue, joka pelaa pääasiassa normaalia miespuolustusta sekä todella paljon palloscreeniä hyökkäyksessä. On erittäin mielenkiintoista, miten he lähtevät rikkomaan puolustustamme, Tuominen miettii.

 

– Kings on ollut Ruotsin paras joukkue tähän mennessä, joten tiedossa pitäisi olla tiukka kamppailu. He pelaavat organisoitua koripalloa ja ovat hyvin valmennettuja. Meidän keskittymisemme täytyy säilyä täydet 40 minuuttia, Pyrinnön avainpelaaja Damon Williams täydentää.

 

Kingsin päävalmentajana toimii Vedran Bosnic, joka on pelannut pitkällä ammattilaisurallaan mm. Latviassa, Puolassa ja Portugalissa. Bosnic debytoi södertäljelaisjoukkueen päävalmentajana kaudella 2010/11.

 

EuroChallengen avausottelu Södertälje Kings – Tampereen Pyrintö tiistaina 6.11. klo 20:00 Suomen aikaa.

 

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia